https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

V Slovenijo pripeljali luč miru iz Betlehema

12.12.2016 ob 14:00  

Včeraj so v Slovenijo pripeljali luč miru iz Betlehema, ki so jo že v soboto sprejeli na Dunaju slovenski skavti skupaj z drugimi skavtskimi organizacijami. Plamen Luči oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi in sprejemanje različnosti.


Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija in je razširjena že po vsej Evropi. Dobrodelno akcijo pa je začela avstrijska televizijska hiša ORF v Linzu. “Akcija je krščanskega izvora in je hkrati tudi odprta za nekristjane. V svojem bistvu pa ima Luč miru religiozen pomen in ne prihaja zgolj slučajno iz Kristusove rojstne votline v Betlehemu, pa čeprav je namenjena vsem ljudem.” je povedal Bertl Grünwald, predstavnik avstrijske skavtske organizacije. 

Letos je v Slovenijo luč prišla že 26. leto zapored. Plamen betlehemske luči se deli v upanju, da bo prinesla mir v čim več domov. Pri tem se pobirajo prispevki s prodajo svečk in prostovoljni prispevki, ki bodo namenjeni družinam, ki so se znašle v stiski.

FOTO: Imb.skavt.net

Tako kot vsako leto bodo tudi letos Luč miru iz Betlehema sprejeli najvidnejši predstavniki države. Predsednik vlade Miro Cerar in predsednik DZ Milan Brglez jo bosta sprejela danes, predsednik republike Borut Pahor pa predvidoma v torek.

Nosilci akcije so: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zveza tabornikov Slovenije, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2016 ob 10:24 gost

      Zdaj bi še bilo treba pripeljati nekoga z bistro glavo, da bi prevetril malo naše vodilne pravnike, ozirom vodilnega na vladi, da nebi zamenjal SKAVTE Z KOLEDNIKI! Pač, Bog mu naj odpusti, saj ne ve kaj dela!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.12.2016 ob 9:27 vanek gost

        Tako velikega pravnika so vzgajaji samo z rdečo zvezdo, zato je tako nerazgledan. Mu bo vanek z lista dol prečital kaj je eno in kaj drugo.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.