https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Najboljša strelca v letu 2016 dva Pomurca: Boštjan Maček in Žan Kelenc

15.12.2016  

Strelska zveza Slovenije je v Hotelu Habakuk v Mariboru, dne 14.12.2016 na 36. razglasitvi najboljših strelcev v letu 2016 podelila priznanja za športne dosežke, priznanja za organizacijsko delo in seveda proglasila najboljše strelke in strelce po kategorijah. Najboljši strelec je tretjič postal Boštjan Maček, član SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota, med mladinci pa je slavil Žan Kelenc iz Športnega društva Črenšovci.

Ni naključje, da je letošnja podelitev potekala ravno v Mariboru, v Hotelu Habakuk, saj se bodo v tem hotelu že meseca marca najboljši strelci z zračnim orožjem potegovali v finalnih nastopih za naslove evropskih prvakov.

Lovoriko najboljšega strelca v letu 2016 si je tretjič nadel dvakratni olimpijec v streljanju s puško šibrenico v disciplini trap  Boštjan Maček, član SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota. Z osvojenim 22. mestom na (največjem športnem dogodku v tem letu OI v Riu de Janeiru in 13. mestom na EP v Lonatu je Boštjan zasluženo osvojil ta laskavi naziv.

Pri mladincih je laskavi naziv osvojil Žan Kelenc iz Športnega društva Črenšovci, ki je v letu 2016 osvojil oziroma izenačil kar pet državnih rekordov v streljanju z zračno puško 10m in z malokalibrsko puško 50m osvojil naslova državnega prvaka z zračno puško 10m in puško 50m leže, posegal po najvišjih mestih na ostalih državnih prvenstvih, osvojil prvo mesto v skupni razvrstitvi državne mladinske lige in se uvrstil v finale na mednarodnem tekmovanju Strelski upi v Plznu ter na koncu osvojil 7. mesto.

Foto: FB Strelska zveza Slovenije

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.