https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Silvestrovo: le še nekaj ur nas loči od leta 2017

31.12.2016 ob 7:05  

Množična silvestrovanja z glasbo in ognjemeti po vseh večjih mestih v Sloveniji bodo zaznamovala tudi prehod v leto 2017, številni bodo praznovali doma, spet drugi odhajajo na dopust. Kjerkoli boste že silvestrovali, dejstvo ostaja eno: leto 2016 je (skoraj) mimo, pozdravimo leto 2017!

»Zdi se, kot da je leto 2016 minilo s svetlobno hitrostjo«. To je prav gotovo stavek, ki ga je marsikdo slišal koga povedati te dni, ali ga je celo sam izrekel. Kar težko je verjeti, da nas le še nekaj ur loči od trenutka, ko se bo leto 2016 poslovilo in nas bo pozdravilo leto 2017.

Le še nekaj ur nas loči od tega, da bomo s šampanjcem v roki nazdravili s prijatelji, se objeli in si zaželeli vse dobro. Ali pa z družinskimi člani, ali pa je pred nami romantično silvestrovo, ko se bomo objeli le z nam najljubšo osebo. Kakršni koli so vaši načrti za silvestrovanje, je to pravzaprav vseeno, ključno je, da tudi najdaljšo noč v letu preživimo tako, kot ustreza nam. Brez pritiskov družbe in brez prisile, da danes enostavno MORAŠ biti dobre volje. Saj konec koncev: Zakaj pa? Je že res, da je to zadnja noč leta 2016, a kljub temu se marsikomu zgodi, da ima prav ta sobotni dan svoj slab dan. Pa nič ne de, kajti, če si obdan s pravimi ljudmi, te razumejo, če pa nisi obdan s pravimi ljudmi, ki te ne razumejo, pa si (na žalost) na silvestrovo obdan z napačnimi ljudmi.

Foto: bibaleze.si

Na žalost je zelo veliko ljudi, ki so na pragu revščine in si za silvestrovanje ne morejo privoščiti kaj dosti. Kljub temu pa Pomurci lahko tudi v letošnjem decembru ugotovimo, da radi priskočimo človeku v stiski na pomoč, saj smo cel mesec december lahko spremljali številna društva in posameznike, ki so zbirali sredstva in donacije za ljudi, ki rabijo pomoč sočloveka. In številna društva so v teh prazničnih dneh lahko pomagala marsikateri pomurski družini le zato, ker je toliko ljudi bilo pripravljeno priskočiti na pomoč. Tudi nekatere pomurske občine so se odločile, da bodo denar, ki je bil namenjen za nakup poslovnih daril, raje namenile za obdaritev svojih občanov in občank. Tako bo po zaslugi vseh omenjenih marsikatera pomurska družina lahko (vsaj malo) lažje dočakala novo leto.

Silvestrovo je tudi dan, ko potegnemo črto pod leto 2016, ugotavljamo, ali smo z letom zadovoljni, vsaj delno zadovoljni, ali pa smo kvečjemu veseli, da je leta konec. Prav tako je dan novoletnih zaobljub, katerih se potem nekateri zelo strogo držijo, spet drugi manj, nekateri pa sploh ne. Vse to je le dokaz za to, da smo si ljudje različni, da tako kot smo na različne načine doživljali leto 2016, tako bomo na različne načine doživeli tudi današnjo silvestrsko noč. Iz moje strani pa vseeno ena skupna želja za leto 2017 za vse: »Bodite srečni!«


Foto: Arhiv Pomurec.com

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.