https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Rdeči križ že deseto leto omogoča letovanje deprivilegiranim otrokom in starostnikom

11.02.2017 ob 12:00  

Ta teden je Rdeči križ Slovenije (RKS) začel s svojo akcijo zbiranja sredstev za letovanje otrok in starostnikov iz socialno ogroženih okolij na morju. Akcija letos že desetič poteka z naslovom "Peljimo jih na morje!"


Zbiranje sredstev za vseslovensko humanitarno akcijo bo trajalo do konca maja. Višina sredstev, ki jih zberejo v projektu, je namreč odvisna od prostovoljnih finančnih prispevkov.

"V preteklih devetih letih so tisoči anonimnih donatorjev s svojimi neprecenljivimi prispevki v akciji Peljimo jih na morje! omogočili, da se je na morje odpeljalo 57 polnih avtobusov otrok in 26 polnih avtobusov starostnikov, ki bi brez solidarnosti in dobrosrčnosti o morju le sanjali", so zapisali v RKS.

Foto: rks.si

V akciji želijo v Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič ali počitniški dom Punat na otoku Krku znova odpeljati čim večje število posameznikov. Ker pa potrebe, kot so zapisali v RKS, rastejo, ostaja "žalostno dejstvo, da tudi letos veliko otrok ne bo videlo morja."

RKS je lansko poletje skupaj s podjetjema MIK Celje in Tuš na enotedenske počitnice na Debeli rtič odpeljal približno 700 otrok, v okviru omenjene akcije pa je tam letovalo približno 300 otrok. Območno združenje Rdečega križa Maribor pa naj bi lani v Punatu na Krku gostilo skupaj približno 1700 otrok, poroča Slovenska tiskovna agencija.

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.