https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Šernek sedemnajsti, Kuhar v boj za evropsko odličje jutri

Dortmund, 2.4.2011  

V nemškem mestu Dortmund trenutno poteka Evropsko prvenstvo v rokoborbi, na katerem sta tudi Pomurca Dejan Šernek in Jure Kuhar. Za prvim je že nastop v prvem krogu, kjer je izgubil proti Gruzijcu Sopadzeju, kar je na koncu zadostovalo za sedemnajsto mesto, drugi pa bo šel v boj jutri.

Slovenska predstavnika Jure Kuhar in Dejan Šernek sta skupaj s klubskim trenerjem Ivanom Kurbusom že od srede v Dortmundu, tam pa ni selektorja Radeta Bačića, ki je zaradi zdravstvenih težav ostal v doma. Na letošnjem evropskem turnirju bo konkurenca nekoliko okrnjena, najboljši rokoborci na stari celini se namreč temeljito pripravljajo za septembrsko svetovno prvenstvo v turškem Carigradu, kjer se bodo podeljevale "vozovnice" za poletne olimpijske igre prihodnje leto v Londonu.

Naša želita izboljšati svoje najboljše uvrstitve

Prav nekoliko slabša konkurenca bi lahko pomenila, da naša rokoborca dosežeta vidnejši rezultat. Na lanskoletnem prvenstvu Stare celine v Bakuju je bil Jure Kuhar, ki bo tudi tokrat tekmoval v kategoriji od 74 kilogramov, dober deseti, še mesto višje pa je bil na Svetovnem prvenstvu v Moskvi. Ali mu bo uspelo še izboljšati njegov najboljši dosežek, bo znano jutri.

Dejan Šernek v kategoriji do 84 kilogramov že opravil svoje in po porazu v prvem krogu proti Gruzijcu Sopadzeju. v konkurenci 28 tekmovalcev zasedel sedemnajsto mesto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. slavi234
      02.04.2011 ob 19:00 slavi234

      naj nešče vloži kaj keša za tej izredno zahteven šport pa se nede več spitavalo, če de što napravo kakšen rezultat! Nej pa ka vse za tej fuzbal, ka je drek od dreka!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. vader
      03.04.2011 ob 16:02 vader

      Jure že med 8... v četrtfinalu ima za nasprotnika tekmovalca iz Azerbajdžana!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.