https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Zaradi nestrinjanja s plačo Čebašek-Travnikove odstopili trije njeni najožji sodelavci

21.02.2017 ob 9:00  

Zaradi nestrinjanja z višino plače nove predsednice Zdravniške zbornice Slovenije Zdenke Čebašek-Travnik so odstopili trije njeni najožji sodelavci, člani izvršnega odbora zbornice, poroča Žurnal24. Po poročanju medijev je Čebašek-Travnikova zahtevala med osem- in desettisoč evri plače.

Po navedbah omenjenega portala je podpredsednica zbornice in predsednica odbora za socialno-ekonomska vprašanja Irena Manfredo odstopila v petek. Predsednica odbora za strokovno-medicinska vprašanja Bojana Pinter in predsednik odbora za pravno-etična vprašanja Zdenko Šalda pa sta odstopni izjavi poslala v nedeljo pozno zvečer po tistem, ko se konec tedna s Čebašek-Travnikovo nista uspela dogovoriti glede znižanja plače.

Čebašek-Travnikova je za omenjeni portal pred tednom dni pojasnila, da je bil njen predlog, da je plača nekje med plačo dosedanjega predsednika Andreja Možine in prejšnjo predsednico Gordano Živčec Kalan. »To ni bila moja zahteva, temveč predlog,« je dejala. Možina je po navedbah omenjenega portala prejemal 6400 evrov bruto, 20 odstotkom plače se je odpovedal do določitve novega sistema za nagrajevanje funkcionarjev, ki pa ga ni bilo. Živčec Kalanova naj bi prejemala 12.000 evrov bruto.

Foto: Arhiv Pomurec.com

So pa na Zdravniški zbornici Slovenije za STA povedali, da plača nove predsednice Zdenke Čebašek-Travnik še ni določena. Kot so pojasnili, je predlog za izračun plače predsednice narejen na enakih osnovah, kot za pretekla dva mandata. Sicer pa naj bi Čebašek-Travnikova izjavo o višini svoje plače podala po podpisu pogodbe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2017 ob 11:42 gost

      25 (upokojencev) x 400 € = 10000 €

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2017 ob 12:51 77 gost

      Čebašek,nisi vredna enega centa,ne ti in tebi podobne barabe v tej zavoženi državi itak ste vi to državo izropali,ne vem kaj še imate za ropati to državo,itak ni več kaj za izropati.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2017 ob 15:44 DR. gost

      Požrešnost brez meja !

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.02.2017 ob 18:23 Naci+ gost

      RAZUMI, ČE LAHKO - Glede na to, da se ZDRAVILIŠKA ZBORNICA - podobno kot Obrtna zbornica, Gospodarska zbornica, Kmetijska zbornica itd, financira iz članarine, v tem primeru doktorjev, se "praviloma" mi, ki smo člani gasilskih in drugih društev, ne bi smeli vtikati v zbornične notranje zadeve. Toda navadnega Človeka-Neprisklednika zaboli v duši-srcu, ko bere, kolikšne vsote nekateri kasirajo (bi kasirala), drugi pa se prebijajo s skromno penzijo ali minimalcem. Nič nimam proti, če 10.000 kasira direktor uspešnega podjetja, ki zaposluje več sto delavcev, ki imajo v poprečju tisoč evrov plače. Da pa ima tolikoooo nek(a) Izvoljenec(ka) pa je nemoralno. Gospa je s tem, ko je dala na znanje, da bi rada imela sredino med 12.000 in 8.000, kot sta jih dobivala prejšnja predsednika, pokazala svoj obraz: najprej se pogovorimo o plači, šele potem bomo delali. Neeeeeeee! Gospa že dela, saj je bila na obisku pri direktorjih bolnice v Rakičanu. Namenoma nisem bral, o čem so se pogovarjali, slutim pa, da ne o izplačilu neizrabljenih ur-dnevov dopusta. "VSI SO ISTI!" Tako je prepričanje mojega kolega Antona.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.02.2017 ob 21:28 gost

      banda hudičeva, to so drmatori države, jebeš penzionera in delavca na minimalcu.Ka pa v penzijo ne bodo šli, eni so nesmrtni v tej državi. Taki naj delajo 100let, mladi pa naj delajo bedarije.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.02.2017 ob 17:36 LFL gost

      Zato pa treba pazit in DOBRO - - - ZELO DOBRO PREMISLIT koga voliti na naslednjih volitvah. LEVICE NITI SLUČAJNO.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.02.2017 ob 21:00 gost

      a še je sploh kaj v tej državi za skorumpirati in ukrasti?????????????????????????????????????????????????????

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.