https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Pomurski namiznotenisači uspešni na državnem prvenstvu v Puconcih

Puconci, 6.3.2017  

Včeraj se je zaključilo dvodnevno državno prvenstvo v namiznem tenisu za člane in članice, ki je potekalo v Zeleni dvorani v Puconcih.


26. Državno prvenstvo za člane in članice v namiznem tenisu je potekalo ob sovpadu 20-obletnice NTK Kema. Na njem je sodelovalo 97 igralk in igralcev iz 24-ih slovenskih klubov. Pokale in priznanja sta ob pomoči Roberta Smodiša, predsednika NTK KEMA, podelila župan Občine Puconci Ludvik Novak in Marjan Hribar, predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije.

Med mešanimi dvojicami sta si finale priigrala Tom Šfiligoj in Ana Tofantova, ki sta v polfinalu s 3:1 (10, 6, -5, 10) dobila obračun proti navezi Erik in Lea Paulin. V finalu so odločile izkušnje Matica Slodeja in Ivane Zera, ki sta premagala Toma Šfiligoja in Ano Tofantovo z rezultatom 3:1 (9, -8, 8, 10).

Med članicami sta naslov državnih prvakinj v konkurenci dvojic osvojili Manca Fajmut in Alex Galič (obe tujina). V finalu sta bili s 3:1 (-8, 8, 6, 7) boljši od Katrine Sterchi in Urške Čokelj (NTK Arrigoni). Tretje mesto je pripadalo dvojici Katja Gutnik in Lea Paulin ter Ana Tofant in Katarina Stražar.

V konkurenci moških dvojic sta v finalu zmagala Darko Jorgič in Uroš Slatinšek (Krka) in to s 3:2 (-7, 9, -9, 8, 11). Deni Kožul (tujina) in Jan Žibrat (Sobota) sta bila druga. Tretje mesto je pripadalo Andražu Novaku in Deisu Pintarju (NTD Kajuh-Slovan), ter dvojici Šfiligoj in Peršolja (tujina). Bojan Ropoša in Mitja Horvat (Kema, Interdiskont) sta osvojila 5.-8. mesto.

V konkurenci ženske posamezno sta se v finalu pomerili Alex Galič (tujina) in 4-kratna branilka naslova Manca Fajmut (tujina). Finalni dvoboj se je zaključil z zmago Alex Galič, ki je do svojega prvega članskega naslova državne prvakinje prišla po petih nizih s 4:1 (-8, 7, 8, 8, 7). Staša Matis in Nuša Vogrinčič (Kema) sta osvojili 5.-8. mesto.

Naslov članskega državnega prvaka je prvič pripadel Darku Jorgiću (Krka), ki se je v polfinalu pomeril s Prekmurcem, ki nastopa za Interdiskont iz Raven na Koroškem Mitjem Horvatom (NTK Fužinar). Horvat je državni članski prvak leta 2008, 2009 in 2010. Finale se je končalo z rezultatom 4:1 (-5, 8, 6, 7, 12). Dominik Škraban (Kema) je osvojil 5.-8. mesto. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.