https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Gospodarski oskar v roke direktorju ljutomerskega Cleangrada Jerneju Zupančiču

07.03.2017 ob 7:00  

Gospodarska zbornica Slovenije je včeraj v Cankarjevem domu v Ljubljani slavnostno podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke tako imenovane gospodarske oskarje. Med nagrajenci je direktor družbe Cleangrad d. o. o. iz Ljutomera Jernej Zupančič.


Gospodarske oskarje je Gospodarska zbornica Slovenije podelila že 49-ič. Nagrado je prejelo 6 gospodarstvenikov iz 5 slovenskih regij in 4 dejavnosti kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja. Rdeča nit letošnje podelitve je bila "Umetnost sodelovanja je skrivnost uspešnosti".

Nagrajenci so izvršni direktor družbe TEM Čatež Andrej Bajuk, generalni direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič, direktor družbe Magneti Ljubljana Albert Erman, generalni direktor družbe Kolektor Etra dr. Tomaž Kmecl, direktorica družbe Atotech Slovenija dr. Mariana Karla Rebernik ter direktor družbe Cleangrad Jernej Zupančič.

Po besedah predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Marjana Mačkoška sodijo nagrade med najbolj zaželene in uveljavljene nagrade v Sloveniji. Generalni direktor zbornice Samo Hribar Milič, je spomnil, da je v vseh teh letih nagrado prejelo že 353 gospodarstvenikov.

"Prejemniki nagrad so gospodarstveniki, ki trajnostno ustvarjajo presežke – imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, razpolagajo z inovativno poslovno filozofijo in ravnajo s premišljenimi poslovnimi potezami. Dosegajo preboje v svojih tržnih nišah in so lahko vodilni na domačem ali tujem trgu. S svojim delovanjem in aktivnostmi dokazujejo, da je mogoče odlične rezultate v zadovoljstvo vseh deležnikov – kupcev in lastnikov, zaposlenih in okolja – doseči tudi v najzahtevnejših pogojih poslovanja. Prejemniki nagrade se tako uvrstijo v družbo najvidnejših gospodarstvenikov, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in družbeno okolje, v katerem delujejo", so zapisali pri GZS.

Foto: Arhiv Pomurec.com

"Jernej Zupančič je podjetje Cleangrad, ki je v slovenskem, švicarskem in avstrijskem lastništvu soustanovil leta 2002. Družba je proizvajalec certificiranih čistih prostorov za farmacevtsko, kozmetično in prehrambeno industrijo ter bolnišnice. Skoraj 100 odstotkov produktov izvozijo na tuje trge, pri čemer beležijo kar 10 odstotno letno rast. Gre za trge Belgije, Nizozemske, Avstrije, Srbije, Švice in Rusije, kjer dosegajo celo višje cene od konkurence. Med njihove kupce sodi sedem največjih farmacevtskih družb, tudi Pfizer. Z nekaterimi farmacevti delajo že vrsto let.

Visoke investicije v nove tehnologije, opremo in izboljšave proizvodov prispevajo k doseganju rezultatov, ki jih uvrščajo med najboljše v panogi, tako glede EBIDTA marže kot dobičkonosnosti kapitala. Podjetje dosega visoko dodano vrednost in ima nizko zadolženost. K rezultatom doprinaša tudi lastna razvojna skupina, ki se nenehno povečuje, kot tudi število zaposlenih, ki se je v zadnji štirih letih skoraj podvojilo. Tako zaposleni kot direktor so ponosni predvsem na svoje delo in dosežene rezultate", so še zapisali pr GZS.

"V našem podjetju je umetnost sodelovanja razumevanje tako zaposlenih kot kupcev in dobaviteljev", je povedal Jernej Zupančič.

 

 

 



 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2017 ob 16:33 Lotmeržonec gost

      Jernej, čestitke! Takšne podjetnike rabi Slovenija. Kapo dol!

      7 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2017 ob 16:36 Prlek gost

      Bravo Jernej! Če bi lotmerk meja takega župana, kot je Jernej v gospodarstvu CAR,.. bi zmagali, žal pa mamo kaj smo zvolili, nič od nič.

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2017 ob 20:04 varži gost

      Kordež je tudi bil deležen vsega pohval ter priznanj po tem pa je šlo vse samo še k hudiču tako da se ne preveč veseliti

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.03.2017 ob 20:06 kokoriči gost

      Nič ne piše kako so prišli in z čigavim denarjem do bivše Murine hale ? Z nepovratnimi sredstvi ?

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.03.2017 ob 16:13 gost

        halo so dobili zelo poceni z poslom pri belgijski firmi so zaslužili toliko da so odkupili halo in delno opremili proizvodnjo

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.03.2017 ob 20:21 stora nova vas gost

      Lotmeržonec@@@ Ti verjetno tam sužnjiš pri tem Jerneju ,ker ga tako povišuješ v malega boga skoraj .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.03.2017 ob 9:13 gost

      "Ni vse zlato, kar se sveti!"

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.