https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Obeležujemo mednarodni praznik žensk

08.03.2017 ob 9:30  

Danes obeležujemo mednarodni praznik žensk. Dan žena ali originalno »Dan delovnih žena« je dan praznovanja socialne, politične in ekonomske enakopravnosti žensk.


Na današnji dan pred natanko sto leti so se začeli protesti v Petrogradu danes St. Petersburg, iz katerih je nastala komunistična Oktobrska revolucija. Mednarodni dan žensk se tako praznuje od leta 1917.

V zadnjih letih se je položaj žensk izboljšal a po podatkih statističnega urada ženske v Sloveniji še vedno zaslužijo manj kot moški.

Foto: ekoper.si

Današnji dan je tako priložnost za opozarjanje na težave žensk. Formalno dosežena enakopravnost žensk z moškimi pa se še vedno precej razlikuje, je opozorila varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ki je med drugim izpostavila tudi problem nasilja nad ženskami, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Predsednica Društva SOS telefon Maja Plaz je za 24ur.com poudarila, da družba na ustrezen način ne odgovarja na potrebe žensk in tako ohranja neenakost med spoloma. Ob enem pa je med drugim izpostavila na brezposelnost, revščino in stereotipe o ženskah v družbi.

 

 

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2017 ob 12:36 gost

      vsem ženskam čestitke ob njihovem prazniku, moški pa pazite, da ne boste "nacejeni", da vas žene ne bodo mogle obvladovat!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.