https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

FOTO: Gorski zdravnik obnorel množico v Ljubljani

17.03.2017 ob 7:45  

Lansko poletje je serija Gorski zdravnik, ki so jo predvajali na Pop tv, obnorela Slovenijo. Včerajpa je prvi obraz serije – Hans Sigl z obiskom obnorel okoli 5.000 glavo množico pred Mercatorjem Šiška v Ljubljani. Evforijo je pospremil ansambel Saše Avsenika in skupine Xequtifz, ki so za dobrodošlico Hansu zaigrali uradno pesem serije. Po pogovoru s Petrom Polesom je priljubljeni igralec mnoge nagradil s podpisom, stiskom roke in fotografiranjem. Mercator pa se mu je za obisk zahvalil z Rogovim novim retro ponyjem.

V Nemško-avstrijski TV seriji Gorski zdravnik (nem. Der Bergdoktor) je glavni lik Dr. Martin Gruber zdravnik, ki v Avstrijo sprva pride na obisk, vendar ugotovi, da ima tu hčerko Lilli, zaradi katere se odloči ostati. Martin prevzame ambulanto dr. Romana Melchingerja in dela kot gorski zdravnik.

Oboževalci serije se že veselijo, saj bo od 20. marca naprej Gorski zdravnik ponovno na sporedu na Pop tv. Hans obljublja, da bo 10. sezona še bolj napeta. Kako je doživel Slovenijo in dobrodošlico pred Mercatorjem Šiška: »Z ženo sva se sprehodila po čudovitem starem mestnem jedru Ljubljane, še najbolj pa sem bil vesel vseh gledalcev, ki so me pričakali danes pred Mercatorjem. Tu sem, ker sem jim hvaležen, da spremljajo mojo serijo in z veseljem se družim z njimi, še posebej z najmlajšimi in gledalkami. (smeh)« Hans je na odru presenetil s kar nekaj slovenskimi besedami, skrival ni niti navdušenja nad darilom – Rogovim kolesom pony: »Tudi sam sem imel v otroštvu takšno kolo in v nostalgičnem duhu se bom z veseljem vozil z njim.«

Množico pod odrom je zabaval Ansambel Saše Avsenika, skupina Xequtifz in plesalci iz plesne šole Plesno mesto.

Na druženje s Hansom so prišli tudi nekateri estradniki, med njimi: Natalija Verboten, Alya, Rok Ferengja, Rene Mlekuž, Eva Cimbola, Manca in Benjamin Izmajlov, Rok Terkaj ... Manca Izmajlova je povedala: »Serija mi je všeč, ker je primerna tudi za otroke, rada jo gleda tudi moja hči, zaradi nje tudi sama večkrat pogledam kakšno epizodo in moram priznati, da v meni vzbudi paleto različnih čustev, predvsem pa se mi zdi pomembno, da nagovarja gledalce k dobrim vrednotam.« Natalija Verboten: »Serijo sem gledala s sinom, ko še ni znal brati in ni razumel, sem mu morala prevajati, tako sem se tudi sama srečala z Gorskim zdravnikom in spoznala, da je pravzaprav super serija. Osrednji liki imajo zelo močno karizmo in karakter, ki je blizu Slovencem.« Eva Cimbola je bila navdušena nad vzdušjem in preprostostjo: »Za pristno vzdušje so poskrbeli Ansambel Saše Avsenika, nihče ne bi bil bolj primeren za ta dogodek.« 

Foto: Marko Delbello Ocepek

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.03.2017 ob 10:22 Goust gost

      Bedarija

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.03.2017 ob 14:38 Naci+ gost

      GORIČKI ZDRAVNIK - Neumnost: ljudje so pred Mercatorjem množično "obnoreli" namišljenega "zdravnika", domače zdravnike, s katerimi se dnevno - neposredno ali posredno - "srečujejo", pa samo "šinfajo". Krivično! Sam imam dobre izkušnje z domačimi "doktori". Zelo stari ljudje pa se še bolj spominjajo, kakšno veljavo so imeli nekoč zdravniki, izmed katerih so nekateri še posebej izstopali. Nekoč sem bral reportažo o Goričkem zdravniku, čigar imena se ne spomnin, kako je bil priljubljen med ljudmi. Pa ne zaradi "afer", kot jih mora zaigrati Gorski zdravnik - raja pa to gleda - ampak "Goričanec" je res bil Zdravnik z veliko žetnico. Tudi sedaj so družinski zdravniki, predkaterimi je treba (povedano v prispodobi) dati kapo dol.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2017 ob 15:50 gost

        Naci, žal se ti vidi, da si z Goričkega! Pa to ni bilo v faušnem Prekmurju, kjer bi eden drugega utopil v žlici vode ampak v Ljubljani. Tam je Slovenija v malem, ljudje so bolj razgledani in v glavnem niso tako hudobni eden do drugega, ker ima vsak svoje skrbi in se briga bolj za sebe kot za druge.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.03.2017 ob 15:05 berendijaš gost

      Ja ja slepi so spregledali ,plantavi so odvrgli bergle in gluhi so slišali in to vse čim se je pojavil gorski zdravnik .Iz gleda da je hujše kot v Međugorju .Ko pa bi morali ikti demonstrirat pred vladno palačo pa jih pride sto ljudi včeraj pa tisoče .Res so ovce

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.03.2017 ob 15:46 gost

      Pred leti ESMERALDA zdaj pa GORSKI ZDRAVNIK , SLOVENCI smo OVCE brez primere v EU. ŽALOSTNO.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.