https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Tudi Pomurje bo soudeleženo v spominski dirki na Jureta Robiča

5.4.2011  

13. junija letos  na najtežjo kolesarsko vzdržljivostno dirko na svetu, na sloviti RAAM – Race across America, odhaja prva slovenska ekipa. To bo prva slovenska ekipa, ki se je kdajkoli udeležila te dirke. 

V ekipi, ki šteje 4 kolesarje, bodo nastopili: Damjan Rupnik, Franci Klun, Alen Štucin in Damjan Mohorič. V spremstvu pa je še 7 članov. Dirka je dolga 3000 milj ali 4821 km, svoja pričakovanja pa je ekipa minuli vikend strnila v Radencih. Ker  nastop na dirki terja tudi precejšnja sredstva, so organizatorji v projektu združili moči s Športno rekreacijskim društvom Žiri in Zavodom PanMundus Murska Sobota.

Start dirke bo na zahodni obali ZDA, v Kaliforniji, točneje v turističnem mestu Oceanside, cilj pa na vzhodni obali ob Atlantiku v mestu Annapolis v zvezni državi Maryland. Ekipa računa, da bo na cilj prišla v sedmih dneh.

Peklenski ritem dirke bo postavil vzdržljivost na preizkušnjo

Prečkali bodo kar 12 zveznih držav, startali z morske obale, se zapeljali skozi puščavo v Arizoni in se nato zelo približali Grand Canyonu, nato se v Coloradu povzpeli na več kot 3300 metrov nadmorske višine, prečkali reko Mississippi in se nato preko Apalaškega gorovja spustili do cilja na obali Tihega oceana, v mesto Annapolis.

RAAM brez Robiča nikoli ne bo to, kar je bil

"Naš glavni cilj je prekolesariti progo v določenem oziroma čim boljšem času in obenem počastiti spomin na našega žal že preminulega ultrakolesarja Jureta Robiča. Naša dirka bo posvečena spominu na Jureta Robiča, od tod tudi ime ekipe: IDRIJA – HOMMAGE TO JURE ROBIČ – POKLON JURETU ROBIČU," so na tiskovni konferenci v Radencih med drugim povedali organizatorji ekspedicije. In dodali: "RAAM brez Jureta ne bo nikoli več to, kar je nekoč bil." 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.