https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Konec maja nova dražba Murinega premoženja

Murska Sobota, 06.04.2011 ob 15:21  

Kot poroča časnik Finance, bo po napovedih stečajega upravitelja Branka Đorđevića med 23. in 30, majem nova javna dražba tekstilne družbe Mure, ki je v stečaju. Se bo takrat na dražbi za premoženje Mure potegovala Skupina Aha, kot se je to v preteklosti že špekuliralo?

Murskosoboška Mura bo imela po lanski dražbi, na kateri se ni uspelo prodati vsega premoženja, spet javno dražbo, je odločilo sodišče v Murski Soboti. Naprodaj bosta družbi Mura in partnerji ter hrvaška Mura, nepremičnine in premičnine na sedežu stečajnega dolžnika ter blagovna znamka. Izklicna cena za vse premoženje v svežnju bo 9,65 milijona evrov.


Bo Skupina Aha prevzela Muro?


Že v lanskem letu se je napovedovalo, da se za nekdanjega tekstilnega giganta zanima Skupina Aha, za katero stojita odvetnica Mojca Lukančič in finančnik Nigel Buxton. Kot je bilo zapisano v marčevski reviji Manager, se omenjena zanimata za nakup družbe Mura in partnerji, Mura EHM, Mura Zagreb in Mure Unikat, vse skupaj pa bi naj reorganiziralo. Če je zdaj Mura dela samo deset odstotkov izdelkov pod svojo blagovno znamko, preostalo pa so dodelavni posli za druge pomočnike, naj bi čez pet let tretjino proizvodnje pomenila lastna blagovna znamka, dve tretjini pa dodelavni posli.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.