https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Prekmurski judoist Adrian Gomboc postal evropski podprvak

20.4.2017  

Danes se je v poljski prestolnici Varšavi pričelo Evropsko prvenstvo v judu, po zaslugi Prekmurca Adriana Gomboca pa ima Slovenija že prvo medaljo in to srebrnega leska.


22-letni Adrian Gomboc iz Rakičana, ki je nase opozoril že s petim mestom na lanskoletnih olimpijskih igrah, je osvojil svojo prvo medaljo na velikih tekmovanjih v članski konkurenci.

Varovanec Marjana Fabjana je v kategoriji do 66 kilogramov suvereno opravil z vsemi tekmeci vse do finala, kjer pa je nato klonil. Boljši od Prekmurca je bil nekdanji svetovni in evropski prvak Georgi Zantaraja, 29-letni Ukrajinec gruzijskega rodu, ki zmagal z iponom.


"Vedel sem, da lahko vsakogar premagam. Malo me je motila poškodba, a vseeno je bil to danes moj dan. Škoda, ker sem izgubil finale, zato je nekaj grenkega priokusa, a Ukrajinec, s katerim se dobro poznava, je bil boljši in unovčil izkušnje. Tudi sam lahko rečem, da sem izpolnil svoje cilje, saj sem si želel kolajno. V finalu sem se spustil v borbo z njim, možnosti so bile izenačene, a bil je uspešnejši. To je moja prva medalja, mlad sem in upam, da jih bo še veliko," je po finalu vtise strnil današnji slovenski športni junak.

To je že 43. kolajna s prvenstev stare celine za Slovenijo, Gomboc pa je 11. Slovenec s posamično medaljo na EP ter četrti v moški konkurenci po Stanku Topolniku, Aljažu Sedeju in Rokiju Drakšiču.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.04.2017 ob 20:51 gost gost

      bravo, adrian!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.04.2017 ob 22:10 gost gost

      Čestitke, Adrian.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.04.2017 ob 22:15 gost gost

      še malo, pa de zlata.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.