https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Nastop murskosoboških tenisačev na državnem prvenstvu v Kopru

6.6.2017  

Tenisači do 12  let so se prejšnji teden borili na državnem prvenstvu v Kopru. Na tekmovanju so nastopali kar štirje igralci iz Murske Sobote.

V začetku tedna sta nastope začela Timotej Ilič (2005, Andrejci) in Žiga Švec (2006, Lemerje). Timotej je moral v kvalifikacije, kjer je v prvem krogu klonil proti 5.nosilcu Angeliju iz Velenja. Boljše je šlo Žigi, ki je kot 20.igralec v Sloveniji prišel direktno v glavni del turnirja in tam v prvem krogu premagal Filipa Zvera iz Križevec pri Ljutomeru, v drugem krogu pa izgubil proti Ljubljančanu Kušteru, ki je bil 4. nosilec turnirja. Dečki so nastopali tudi v parih, kjer Timotej ni bil uvrščen v žreb, Žiga pa je združil moči z Ljubljančanom Makom Mikovičem (2006) in sta se kot leto mlajša od konkurence uvrstila v finale državnega prvenstva. Do finala sta premagala tudi 2. nosilca Golob(zmagovalec med posamezniki)/Retelj, v finalu pa izgubila proti Križnik/Kušter (oba Ljubljana). 

V četrtek pa se je začelo državno prvenstvo B kategorije, kjer sta tekmovala Roko Kolmanič (2005, M.Sobota) in Vid Suhadolnik (2005, Vaneča). Med posamezniki sta oba izgubila v uvodnem krogu, Roko proti 8. nosilcu iz Kopra, Vid pa proti 2.nosilcu iz Maribora. Tudi tukaj so dečki igrali v parih, kjer sta Vid in Roko po dveh zmagah prišla do 1/4 finala, tam pa izgubila proti Koblar/Rozman iz Medvod. 

FOTO: Facebook.com

Trener Žiga Starčič: "Za nas je zelo pomembno, da gojimo tekmovalni tenis in nam je uspelo pripeljati štiri igralce v najbolj konkurenčno državno tekmovanje do 12let. Vsi štirje so pokazali dobro igro in si s tem dokazali, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi iz Slovenije, zmage pa so jim dale še dodatno samozavest in zalet za naprej. Še bolj vzpodbudno je pri talentiranemu Žigi Švecu, ki je kot leto mlajši uspel vpisati zmago med posamezniki in prišel v prvo finale (dvojice) na turnirju takšnega ranga."

ROLAND GARROS, PARIS - Na drugem Grand Slamu letošnje sezone pa nastopa tudi Andreja Klepač, ki je članica teniškega kluba Murska Sobota.  Andreja (29. mesto WTA) igra v kategorji dvojice in mešane dvojice. V ženskih dvojicah nastopa s Španko Mario Jose Martinez Sanchez in se je po dveh zmagah uvrstila v 1/8 finala, kjer ju čakata 2.nosilki Makarova/Vesnina.  V mešanih parih pa igra z Britancem Dominicom Inglotom in sta se prav tako po dveh zmagah uvrstila v 1/4 finale. Nasprotnika v 1/4 finalu sta Hlavackova/Roger-Vasselin.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.