https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

31. maraton treh src: Tekmuj sam s seboj – vsak je zmagovalec

Radenci, 14.4.2011  

Najstarejša športno-rekreativna prireditev v tem delu Evrope – Maraton treh src – bo 21. maja doživel že svojo 31. izvedbo. Odvijali se bodo teki na različnih razdaljah, na sporedu bo tudi pohod in nordijska hoja, kot pa je to že v navadi, pa se bo dan zaključil s koncertom Vlada Kreslina in Malih bogovov.

Letošnji maraton treh src je dobil tudi svojo uradno pijačo – naravno mineralno vodo Radenska Naturelle 0,75 litra. Prav tako so svoja poimenovanja dobili tudi teki, tako se bo 42 kilometrski maraton imenoval Maraton Radenska Classic, tek na pol krajši razdalji se bo imenoval Polmaraton Radenska Light, tek na 10 kilometrov bo nosil ime Radenska Naturelle, pet in pol kilometrska preizkušnja bo Oazin tek, 21. pohod pa bo prepoznan pod imenom Radenska Plus. Tek za najmlajše ostaja tako kot v preteklosti Tek veveričk in srčkov, odvijala pa se bo še nordijski pohod in humanitarni tek.

Na prireditvi bo 800 prostovoljcev

Za letošnji maraton treh src bo na dan prireditve skrbelo 800 prostovoljcev iz obeh bregov reke Mure, ki jih vodi predsednik organizacijskega odbora Boštjan Gerlec, sodelavec Radenske in vodja prodaje Radenske v Sloveniji: "Prepričan sem, da bomo skupaj s pokrovitelji ter prekaljenimi organizatorji 31. Maraton treh src izpeljali na visoki ravni, želimo si le, da bi  bile vremenske razmere naklonjene tekačem in vsem udeležencem tega lepega praznika življenja na tisto majsko soboto – 21. maja. Posebna zahvala  in zasluga za dolg pohod skozi zgodovino tekov na dolge proge v Sloveniji in tem delu Evrope gre vsem organizatorjem, sponzorjem, lokalnim društvom in občinam in nenazadnje prebivalcem ob progi, kot tudi vsem, ki so v prvih 31 letih maratonov treh src ustvarjali to prireditev in verjeli v gesla, ki nas združujejo še danes – Tekmuj s seboj – vsak je zmagovalec." 

Pričetek zjutraj, zaključek pozno zvečer

Start bo tako kot ponavadi pred hotelom Radin v Zdravilišču Radenci, prvi pa se bodo na progo podali pohodniki, že ob 8. uri zjutraj. Ob 9.25 uri bodo startali paraplegiki v vozičkih, ki bodo tekmovali na 21 kilometrski preizkušnji, najbolj množičen pa bo start ob 9.30 uri, ko se bodo na progo podali tekmovalci v kraljevski preizkušnji in v malem maratonu. Deset  minut kasneje pa bodo pričeli s tekom še tekmovalci na deset in petinpol kilometerski preizkušnji. Od 9.00 do 15.00 ure bo na prizorišču deloval Vrtec Maratona Treh src z vzgojiteljicami Vrtca Radenski mehurčki iz Radenec, kjer bo organizirano varstvo otrok. Uvod v popoldanski del prireditve bo ob 15.00 uri humanitarni tek, katerega startnina je namenjena za dober in plemenit namen v Občini Radenci. Tako je bilo recimo na lanskem humanitarnem teku zbranih 5.081 evrov, ki so se namenili za potrebe otrok v osnovnih šolah v občini Radenci in njihovim dopolnilnim dejavnostim. Ob 16.00 uri bo start še zadnjega teka in to za najmlajše, torej Tek veveričk in srčkov. Tek otrok bodo popestrili otroci Prekmurskega otroškega pevskega zbora pod vodstvom pevovodkinje Lukrecije Marič, dan v Radencih se bo tradicionalno zaključil s koncertom Vlada Kreslina z Malimi bogovi.

Na Maratonu tre src se bo lovilo tudi norme za svetovno prvenstvo in olimpijske igre

Mednarodna atletska federacija IAAF se je odločila in podelila maratonu v Radencih naziv, na katerem bo možno pridobiti normo za svetovno prvenstvo v atletiki, ki bo v Daegu-ju v Južni Koreji od 27. avgusta do 4. septembra letos, prav tako pa s bo možno preko maratona treh src možno kvalificirati na olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Londonu. Polmaratonski tek Radenska Light bo v sodelovanju z Atletsko zvezo Slovenije letos štel za Državno prvenstvo Slovenije, svoje prvenstvo na tekih pa bo imela tudi Slovenska vojska. Na startu bodo najboljši tekači in tekačice v državi, kot tudi vrhunski tekači iz tujine. Zadnji dan za oddajo prijav je do vključno ponedeljka, 16. maja 2011. Na dan prireditve bodo zbirali prijave samo za Tek otrok 2011 in Humanitarni tek. Podrobnosti in on-line prijave bodo na spletni strani www.maraton-radenci.si in www.radenska.si. Vsak udeleženec 31. Maratona treh src s plačano startnino prejme okrepčila Radenske na progi in v cilju, spominsko majico 31. Maratona treh src, diplomo in praktično darilo. Tekače na 42 km in 21 km čaka še posebno presenečenje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. karci
      14.04.2011 ob 18:46 karci

      ge san že prijavleni. Vupan ka preživen 10 km.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.