https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Skupina Kofola podpisala sporazum o 100-odstotnem odkupu podjetja Premium Rosa

11.07.2017 ob 9:05  

Skupina Kofola, ki je pred dvema letoma kupila Radensko, je s podjetjem Premium Rosa podpisala pogodbo o pridobitvi 100-odstotnega deleža v družbi in se tako odzvala na naraščajoče povpraševanje po zdravi prehrani.

Za nakup se je odločila po natančni preučitvi potreb trga, ki vedno bolj odražajo povečanje povpraševanja po zdravi prehrani. Kot odgovor na potrebe in želje potrošnikov ter dobrih možnosti razvoja v prehrambenem sektorju se je Kofola odločila, da odkupi podjetje Premium Rosa in tako prevzame njegovo 100-odstotno lastništvo.

Premium Rosa je rastoče podjetje, ki se trenutno ponaša s povišanjem prodaje v višini dvomestne številke. Portfelj podjetja vključuje dve znamki, Premium Rosa in Nasze Domowe. Deluje v segmentu premium kakovosti in proizvaja visoko kakovostne naravne izdelke, kot so sirupi, nekoncentrirani sokovi ter marmelade. Tovrstna ponudba izdelkov, izdelana na osnovi naravnih sestavin, tradicionalnih receptov in zdrave hrane, uživa največji ugled tako na evropskem kot na svetovnem trgu. Edinstveni izdelki iz ponudbe Premium Rose se odlikujejo po vrhunski kakovosti, naravnih sestavinah, tradicionalnih recepturah ter proizvodni tehnologiji. Premium Rosa izdelke lahko najdemo v trgovinah in supermarketih, tako na Poljskem kot v tujini, zanimanje za njih pa je veliko tudi v oddaljenih deželah, kot je Južna Koreja.

Kofola že s sedmimi proizvodnimi obrati na številnih evropskih trgih

Skupina Kofola je ena od največjih proizvajalcev brezalkoholnih pijač s sedmimi proizvodnimi obrati na petih evropskih trgih. Skupno zaposluje več kot 2.100 ljudi (izključujoč rusko proizvodnjo).

Produktni portfelj Kofole na Češkem in Slovaškem vključuje tradicionalno Kofolo pijačo, narejeno po tradicionalnem Kofolinem receptu, izvirsko vodo Rajec, sirupe Jupi, grozdni sok Vinea, otroške pijače Jupík, energijske pijače Semtex in druge tradicionalne češke in slovaške znamke kot so Chito, Top Topic in Citro Cola. Kofola licenčno proizvaja in distribuira tudi pijači RC Cola in Orangina. Kofola je ekskluzivni distributer znamk Evian in Badoit na češkem in slovaškem trgu ter distributer tradicionalne izvirske zdravilne mineralne vode Vincentka češkim trgovcem in gastronomskemu sektorju. Od začetka leta 2015 je tudi ekskluzivni distributer znamke Rauch na Češkem in Slovaškem. Skupina Kofola je vključena tudi v mrežo UGO, ki upravlja s 59 UGO bari in 19 UGO solatnimi bari na Češkem in Slovaškem.

Portfelj Hoop Polska vključuje osvežilne pijače HOOP, med katerimi je glavna Hoop Cola, ter ostale sadne napitke različnih okusov, ki dopolnjujeo izbor, kot so sirupi Paola, Jupik Funny Fruit in Jupik Lucky Fruit za otroke, voda z okusom Jupik Aqua za otroke, mineralna voda Arctic ter produkti linije ARCTIC+ (funkcionalne vode, izotonične pijače, 100% naravna voda z okusom brez sladkorja, konzervansov, umetnih arom ali barvil, voda z nizko vsebnostjo natrija z zamaškom, ki preprečuje polivanje).

Tudi Radenska od leta 2015 del skupine Kofola

Leta 2015 se je Kofoli z znamkami mineralne vode Radenska, Ora in Oaza pridružila slovenska Radenska, leta 2016 pa so priljubljene hrvaške znamke Nara, Inka in Vočko postale del Radenskinega portfelja. Leta 2016 je Radenska postala proizvajalec in distributer pijač Pepsi, Mirinda in 7Up za hrvaški trg. Zadnji nakup Skupine Kofola je bil prevzem hrvaške znamke mineralne vode Studenac.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2017 ob 21:38 Naci+ gost

      KAKO S(M)O RAZLIČNI! - So podjetja, ki pred javnostjo skrivajo tudi podatke, katerih objava v medijih bi jim bila v korist. Nasproti tem pa so podjetje,ki medije izkoriščajo za objavo vsake "malenkosti". Taka je Radenska v lasti češke Kofole, ki je plasirala te dni v medije novico, ki ste je pravkar prebrali. Koga (od nas potrošnikov) pa zanima omenjeni nakup?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2017 ob 22:38 najboljsa slatina gost

      Radenska sploh nikoli nebi smela priti v tuje roke.To je ena najboljsih in znanih podjetij v svetu in to nasi vrli struckoji prodajo tujco!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.