https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Melona - idealna za poletno osvežitev

15.07.2017 ob 7:05  

Melona je zdrava, okusna in lahka. Lahko pomaga pri zmanjševanju telesne teže in izboljša vaše zdravje. V sebi skriva več kot 90% vode, zato nas tudi hitro odžeja.


Vsebuje vodo, beljakovine, maščobo, ogljikove hidrate, vlaknine, železo, kalcij, fosfor, magnezij, kalij, natrij, mangan, selen, omega 3, omega 6 nenasičenih maščobnih kislin, vitamine A, B, C, E, K, beta-karoten, pantotensko kislino, folno kislino in lutein (antioksidant).

Foto: invorma.com

Učinki na zdravje

- podpira imunski sistem

- pomaga pri prebavi

- preprečuje raka

- pospešuje metabolizem

- ima antiseptične lastnosti – odpravlja vnetje v telesu

- spodbuja dober vid

- razstruplja telo

- znižuje visoki krvni tlak

- preprečuje bolezni srca in ožilja

- normalizira raven sladkorja v krvi

- preprečuje kožnega raka

- izboljša kakovost spanja

Foto: blenderbabes.com

Melone so primerna hrana za hujšanje. Pomagajo pri izgubi teže, izboljšajo splošno zdravje in preventivno ščitijo pred telo pred veliko bolezni. Uživajte melone enkrat dnevno, po 120 gramov.

Najbolj se priležejo dobro ohlajene, lahko jih jemo same, tako da jih prerežemo na pol, odstranimo semena in se jih lotimo kar z žlico. Lahko pa jih dodamo tudi raznim solatam ali pa jih ponudimo s sirom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.