https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Opozorilo pred veliko toplotno obremenitvijo

20.07.2017 ob 9:45  

Arso je izdal opozorilo, da bo od danes do vključno ponedeljka, po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Povečana je tudi požarna ogroženost naravnega okolja.

Danes bodo najvišje dnevne temperature od 29 do 35 stopinj C. Jutri bo povečini sončno, najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 28 do 34 stopinj C, napovedujejo vremenoslovci.

Sončno in vroče vreme se bo nadaljevalo tudi v soboto. Popoldne ali zvečer bodo možne posamezne vročinske nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. 

Foto: neurje.si

V nedeljo bo nad naše kraje še pritekal zelo topel zrak. Sončno in vroče bo, popoldne bodo možne krajevne vročinske nevihte. V prvih dneh novega tedna bo spremenljivo do pretežno oblačno s padavinami in nevihtami, osvežilo se bo. Od srede do petka bo predvidoma več sončnega vremena, verjetnost za padavine bo majhna. Postopno bo topleje, piše Arso. 

Foto: blog.willis.com

Povečana požarna ogroženost naravnega okolja

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje opozarja, da se zaradi suhega in vročega vremena povečuje možnost nastanka požarov v naravnem okolju, zato svetujejo previdnost in pravilno uporabo ognja v naravnem okolju. Takšno stanje bo trajalo do prvih obilnejših padavin in znižanja temperatur.

Po podatkih agencije za okolje je zelo velika verjetnost za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju na območju Pomurja, Bele krajine, Brkinov, Dolenjske, Kočevskega, Obale, Spodnjega Posavja in Zgornjesavskega.

 

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.