https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Teleing v strateško partnerstvo s Telemachom

24.07.2017 ob 9:45  

Podjetje Teleing iz Razkrižja bo po končanem postopku presoje koncentracije pred Javno agencijo Republike Slovenije za varstvo konkurence vstopilo v strateško partnerstvo s podjetjem Telemach, ki je največji kabelski in tretji mobilni operater v Sloveniji.

Pridružitev bo vnesla svež veter na območju 15. občin na področju Spodnjega Podravja in Pomurja, kjer Teleing ponuja svoje fiksne telekomunikacijske storitve.

S pridružitvijo bodo naročniki poleg storitev, ki jih že uporabljajo, lahko dostopali do najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih rešitev po dostopnih cenah, ki jih Telemach ponuja svojim naročnikom, kot so velika hitrost dostopa do interneta, HD programi, časovni preskok, video na zahtevo, mobilna aplikacija D3 GO, stacionarna in mobilna telefonija, brezplačni klici v omrežje Telemach in United Group.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Pri izboru strateškega partnerja je bilo, ob zagotovitvi celovite ponudbe najsodobnejših telekomunikacijskih mobilnih in fiksnih storitev Teleingovim naročnikom, odločilna tudi ohranitev delovnih mest za zaposlene v podjetju Teleing in zagotovitev virov za dokončanje optičnega omrežja, ki ga Teleing gradi od leta 2007 s ciljem, da do leta 2020 v celoti nadomesti obstoječa bakrena omrežja kabelske televizije z novim optičnim omrežjem.

Pridruževanje in konsolidacija operaterjev je normalen trend na trgu EU in Slovenije, kjer je močno prisotna konvergenca fiksnih in mobilnih telekomunikacijskih storitev. Samo operaterji, ki ponujajo celotno paleto fiksnih in mobilnih storitev so lahko dolgoročno konkurenčni, so zapisali v sporočilu za javnost pri Teleingu.



 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.