https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Fotozgodba: Rok Vidnar prvič zaključil dolgi triatlon

24.8.2017  

Minuli konec tedna je v Murski Soboti potekalo odprto prvenstvo v dolgem triatlonu na katerem je sodeloval tudi Rok Vidnar iz Dragotinec, za katerega je to prvi dolgi triatlon. Po 1.9 km plavanja, 80 km kolesarjenja in 21 km teka je v kategoriji člani 1 zasedel četrto mesto, v absolutni konkurenci pa je končal na 32. mestu.

Šport spremlja Roka Vidnarja, člana ŠD Videm, že vse od malih nog. V osnovni šoli se je najprej ukvarjal s tekom in proti koncu osnovne šole ugotovil, da mu je tek premalo. Konec devetega razreda je začel intenzivneje kolesariti. Vidnarju tudi tek in kolesarjenje nista zadostovala, zato se je v Mariboru, kjer je obiskoval srednjo šolo, začel intenzivneje ukvarjati s plavanjem. Triatlon je tako začel trenirati v Mariboru.

Rok Vidnar je svojo zgodbo delil na Facebooku...

Leta 2005 je prvič slišal za ironmanu na Havajih, ko je zanimanje za ta šport samo še raslo. V Bakovcih so avgusta 2009 prvič organizirali dvojni ultra triatlon in takrat je začutil, da je za dolge proge in ne kratke. Istega leta je v Bakovcih na dvojnem ultra triatlonu spoznal Mateja Markoviča, ki je vrhunski športnik, osebni trener, življenjski svetovalec in humanitarec, ter z njim začel graditi prijateljstvo in sodelovati.

Dvig štartne številke 8.00...

Matej Markovič je njegov vzornik, prijatelj in motivator.  

Vidnarjev trener Matej Markovič, ki je tudi ustanovitelj športno-humanitarnega društva Never give up, trenutno tekmuje na DECATHLONU Swissultra (10 Ironmanov v desetih dneh) in zbira sredstva za pomoč otrokom.

...še zadnje stvari vzete iz nahrbtnika...

Kljub temu, da je Vidnar letos 1. januarja, za novo leto dobil napad srčne aritmije, ga je uspešno saniral in po samo mesecu dni priprav končal dolgi triatlon. Nekaj utrinkov iz triatlona si lahko ogledate na spodnjih fotografijah...

"1---2----3 hop...no med plavanjem sem dobil tudi udarec v čeljust z nogo...zaradi povečanega adrenalina...nervoze...doživel blokado...in seveda "zaštekal"...nisem našel pravega ritma, tehnike, da bi lahko plaval še hitreje...in sem se nekako "lovil", zadnji krog je nekako počasi začelo uspevati..."

"Na kolesu mi je šlo super...seveda brez vetra na žalost ni šlo...."

...samo nasmeh...še nekaj metrov in konec....

...veselje ob prihodu v cilj....nagrada, ki je večja od pokala ali medalje...

...pa še zaključna slika z Bakovskimi dekleti...no...ena je snaha v Bakovcih...

Foto: Rok Vidnar FB

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2017 ob 21:09 PištaBači gost

      Malo de trbelo doj zeti tej blek ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.08.2017 ob 12:42 gost

      In....??? Kaj je pesnik hotel povedati???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.