https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bodo trgovine ob nedeljah zaprte?

06.10.2017 ob 7:05  

Na mizi poslancev je ponovno predlog novele zakona o trgovini, da bi bile trgovine ob nedeljah zaprte. 

Predlog novele zakona o trgovini so pripravili v koaliciji Liste Andreja Čuša in Zelenih Slovenije ter z nekaj drugimi iniciativami.

Foto: justcallme.today

V Državni zbor je predlog vložil nepovezani poslanec Andrej Čuš, ki predlaga uresničitev referendumske volje ljudstva in zaprtje trgovin ob nedeljah. Čuš tako predlaga, da trgovec ne sme določiti obratovalnega časa prodajaln ob nedeljah in z zakonom določenih praznikih, ki so dela prosti dnevi, razen v primeru posameznih prodajaln, ki so po lastni presoji trgovca lahko odprte do največ šest nedelj oz. z zakonom določenih praznikov v letu, poroča zurnal24.si.

Foto: bangkok.com

Med izjeme bi tako uvrstili prodajalne z omejeno površino prodajnega prostora do 200 kvadratnih metrov, kjer trgovsko dejavnost izvaja neposredno nosilec dejavnosti oz. njegovi ožji družinski člani, navaja zurnal24.si Prodajalne na bencinskih servisih, na servisnih prometnih površinah avtocest in hitrih cestah pa bi še vedno bile odprte tudi ob nedeljah.




 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2017 ob 10:45 faca gost

      Grda razvada .

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2017 ob 11:55 gost

      Jankovič je za tou kriv, ka so odprte v nedelo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2017 ob 13:33 77 gost

      Še v soboto bi morale biti zaprte ne samo v nedeljo,politiki si naj nabavijo robo že med tednom.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.