https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Razglasili najboljša pomurska podjetja

Murska Sobota, 18.10.2017 ob 9:15  

V torek, 17. oktobra, sta časopis Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica, na svečani prireditvi v Gledališču Park v Murski Soboti, razglasila najboljša pomurska podjetja v letu 2016.

S projektom Pomursko podjetje leta predstavljajo najuspešnejša podjetja, ki svoj prihodek ustvarjajo na regijski, nacionalni in globalni ravni. Izbor soorganizirata časopis Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica, ki želita s podelitvijo priznanj najuspešnejšim pomurskim podjetjem izpostaviti nadpovprečno dobra podjetja v letu 2016 in spodbuditi podjetniško naravnanost v regiji.

Slavnostno podelitev je vodila Tajda Lekše, udeležil se jo je tudi dr. Miro Cerar, predsednik vlade Republike Slovenije.

Na zaključni prireditvi so razglasili zmagovalce v več kategorijah:

- mikro podjetje Pomurja je postalo podjetje Benko Tehna,
- malo podjetje Pomurja je postalo podjetje Šeruga Vac,
- srednje veliko podjetje Pomurja je postalo podjetje Varis Lendava,
- veliko podjetje Pomurja je postalo podjetje Elrad International,
- naj zaposlovalec Pomurja je postalo podjetje Radenska,
- naj podjetje Pomurja po izboru bralk in bralcev Vestnika je postalo podjetje Paradajz.

Podjetja v prvih petih kategorijah je izbirala neodvisna komisija na osnovi vnaprej določenih objektivnih kriterijev, več informacij o projektu je na voljo tudi na spletni strani.

Direktor Podjetja za informiranje, izdajatelja časopisa Vestnik, Uroš Hakl, je ob podelitvi povedal: „Uspešnost podjetij se prepogosto meri zgolj po ekonomskih kriterijih, neusmiljenih številkah, ki jih razberemo iz poslovnih poročil, računovodskih izkazov in drugih kazalnikov. Nedvomno so ti podatki pomembni pri merjenju uspeha. Obstaja pa še druga, nefinančna plat uspešnosti podjetij, ki je bistveno širši pojem kot doseženi dobiček. Odvisna je od mnogih okoliščin in v njej se kažejo leta in desetletja trdega dela, uresničevanja idej, poslovnega poguma in tudi poslovne sreče. Tudi zato so strokovne komisije pri izboru podjetjih v posameznih kategorijah poleg finančnih kazalnikov upoštevale razvojno usmeritev družb in vpetost v lokalno okolje.“

Direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah pa je o razmerah v pomurskem gospodarstvu povedal naslednje: „Optimizem, stabilnost in uspešnost so besede, s katerimi lahko najbolje opišemo sedanje ugodno stanje na področju pomurskega gospodarstva. Regija nedvomno vse bolj pridobiva na svojem geostrateškem položaju in prometnih povezavah. Zaznava se povečano zanimanje tujih in tudi domačih investitorjev, ki so ponovno odkrili, da je Pomurje stabilna regija, z odlično infrastrukturo in usposobljenimi ljudmi. Trenutna krvna slika kaže, da imamo pozitiven trend podjetij z delovnimi mesti, ki ustvarijo nadpovprečno dodano vrednost na zaposlenega. Število iskalcev zaposlitve je padlo na raven pred krizo in za marsikatero razpisano delovno mesto ni več razpoložljivih kandidatov, kar že nakazuje na »kadrovsko sušo«, in pomeni velik izziv za razvoj in konkurenčnost pomurskega gospodarstva v prihodnje.“

Foto: Nataša Juhnov

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2017 ob 12:32 Laci gost

      Izbrana podjetja so res dobra. Ni pa rečeno, da so najboljša. O glasovanju preko cajtengov itak vemo, kako to gre. Tudi razne komisije imajo lahko vmes kakšne subjektivne parametre za odločanje. O Grahu ne bom izgubljal besed. Samo upajmo, da pride še kakšna "MAGNA" v Pomurje. Oziroma kar nekaj poodbnih, ki bodo z greeinfield investicijami dvignile Pomurje na slovensko raven.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.