https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Zmaga Panvite Pomgrada na prvi tekmi osmine finala Pokala Slovenije

Murska Sobota, 9.11.2017  

Včeraj je bila v športni dvorani OŠ I. v Murski Soboti odigrana prva tekma osmine finala Pokala Slovenije, kjer se je domača Panvita Pomgrad pomerila z OK Črnuče. Domači odbojkarji so gladko s 3:0 odpravili OK Črnuče. 

Panvita Pomgrad : OK Črnuče 3 : 0

Set 1 -  25.19
Set 2  - 25:22
Set 3  - 25:18

Točke za ekipo Panvito Pomgrad so dosegli: Grut 13, Flisar 11, Javornik 10, Bogožalec 9, Rojnik 7 in Kasnik 4.

Točke za ekipo OK Črnuče so dosegli: Kumer 10, Donik 9, Slovnik 8, Jurič 7, Uršič 4, Čopi 4, Tepič 2, Ponikvar 1 in Hafner 1.

V prvem nizu so gledalci vse do drugega tehničnega premora spremljali zelo izenačeno srečanje. Domači so bolje začeli in si preko dobrega začetnega udarca Jureta Kasnika priborili prednost z 12 : 8. Gostje so po polminutnem odmoru na zahtevo gostujočega stratega Marka Brumna strnili svoje vrste, dosegli pet zaporednih točk in prešli v vodstvo s 13 : 12. Nato je reagiral domači trener Dejan Fujs in odbojkarji Panvite Pomgrada so na drugi tehnični odmor odšli s točko prednosti. Po dobrem servisu domačega kapetana Gorazda Flisarja je bil rezultat 19 : 15 v prid domačih, ki vodstva do konca niza niso spustili iz rok.

Drugi niz je bil podoben prvemu, ekipi sta se ves čas izmenjavali v vodstvu, na prvi tehnični premor so z minimalno prednostjo odšli gostje. Kazalo je, da bodo tudi ob drugem tehničnem premoru v vodstvu gostje, toda domači so z dobro razpoloženim Flisarjem izid obrnili in rezultat je bil ob tehničnem premoru 16 : 15 v korist domačih. Izid je bil zadnjič izenačen na 18 : 18, nato so domači s pomočjo Jakoba Rojnika povedli za točko, po napakah Donika in Kumerja na drugi strani, pa je bil izid 21 : 18. Domači vodstva do konca niza niso izpustili iz rok, pri rezultatu 24 : 21 so zapravili prvo "set" žogo, v drugo pa so bili uspešnejši.

Foto: Pomurje DESET

Tretji niz so ponovno bolje odprli domači in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Toda varovanci Dejana Fujsa so nekoliko popustili in gostom dopustili, da pridejo do vodstva s 13 : 12. Po dobrem servisu Aljoše Bogožalca in razpoloženemu Javorniku so domači prešli v vodstvo in ob drugem tehničnem premoru vodili z minimalno razliko. Razliko v tretjem in kot se je izkazalo kasneje, zadnjem nizu je z dobrim servisom naredil Andrej Grut in domači so povedli z 20 : 17. Gostje odgovora niso imeli, do konca tretjega niza pa so uspeli doseči le še točko.

V soboto čaka odbojkarje Panvite Pomgrada še dvoboj v prvenstvu, sredi tedna pa jih bo pot ponovno vodila v Ljubljano, ko bo na vrsti drugi obračun osmine finala. Odbojkarji Panvite Pomgrad se bodo v osmih dneh kar trikrat pomerili proti odbojkarjem Črnuč iz Ljubljane.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.