https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad premagala aktualne pokalne prvake

23.11.2017  

Pomurci so tokrat slavili v Kamniku, kjer so odbojkarji Calcit Volleyja v vnaprej odigrani tekmi osmega kroga 1. DOL za moške pred svojimi navijači izgubili s Panvito Pomgrad z 1:3 (22, -23, -23, -22).


Calcit Volley - Panvita Pomgrad 1:3

Postava in dosežene točke za Panvita Pomgrad:  Grut 16, Rojnik 16, Bogožalec 14, Flisar 10, Javornik 4, Kasnik 3,  Felkar , Pečnik, Banič, S. Ratkai, Bedrač, J. Ratkai – libero, Hrastovec – libero. Trener: Dejan Fujs.

Postava in dosežene točke za Calcit Volley: Vidmar 17, Štembergar Zupan 16, Okroglič 12, Štalekar 9, Novljan 4, Gil 3, Kvas 1, Hribar – libero 1, Golob – libero, Lakner, Kotnik. Trener: Gašper Ribič.

Ker bodo Kamničani konec tedna gostili turnir v srednjeevropski ligi, so tekmo osmega kroga domačega prvenstva s Panvito Pomgrad odigrali že včeraj. Minulo soboto so varovanci Gašperja Ribiča z odlično igro premagali Hoče, lahko delo pa so imeli tudi odbojkarji Panvite Pomgrad, ki so bili boljši od GEN-I Volleyja.

Domači odbojkarji so v dvoboj z Panvito Pomgrad krenili brez lažje poškodovanega brazilskega korektorja Maxsona Pereire, kljub temu pa so po bloku Saše Štalekarja zelo hitro prišli do prednosti petih točk (11:6). Obe ekipi sta naredili številne napake na svoj servis, nekaj manj Kamničani, kar jim je tudi prineslo prednost. A ne za dolgo, kajti po polminutnem odmoru so se jim odbojkarji Panvite Pomgrad približali le točko zaostanka, po asu Gorazda Flisarja pa so izid na 14. točki izenačili. Vendar so po izenačenju Kamničani povezali svoje vrste, odlično zaigrali v bloku in obrambi ter na servis Žana Novljana po dveh uspešnih napadih Primoža Vidmarja gostom pobegnili za pet točk (21:16). Niz je z drugo zaključno žogo končal kapetan Andrej Štembergar Zupan, ki je danes zaigral na mestu korektorja.

Drugi niz se je začel podobno kot prvi, s številnimi napakami na servisu, z uspešnim napadom Aljoše Bogožalca pa so ob prvem tehničnem odmoru za točko vodili odbojkarji Panvite Pomgrad, takšna pa je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. Vidmar je po daljšem času Kamničane spet popeljal do vodstva (18:17), vendar so v končnici niza več zbranosti pokazali Sobočani, ki so po zaslugi Andreja Gruta in nove lastne napake kamniške ekipe povedli s 23:21, nato pa izkoristili drugo zaključno žogo. Servis Radoslava Gila je končal v mreži.

Tretji niz so bolje začeli varovanci trenerja Dejana Fujsa, ki so po bloku Gruta domačinom pobegnili za štiri točke (11:7), po treh zaporednih točkah Bogolažca je bilo že 15:8 za Panvito Pomgrad. S štirimi zaporednimi točkami, na servisu je bil Tine Kvas, ki je na mestu organizatorja igre zamenjal Radoslava Gila, so se Kamničani vrnili v igro (12:15), po dveh zaporednih napakah gostov je bil njihov zaostanek le še točka (17:18). Vendar je Panvita Pomgrad po polminutnem odmoru strnila svoje vrste ter po zaslugi Gruta prišla do vodstva z 2:1 v nizih. 

Začetek četrtega niza je minil v izenačeni igri, saj si nobena ekipa do devete točke ni priigrala večje prednosti, po bloku Gorazda Flisarja pa so gostje s tremi zaporednimi točkami povedli z 12:9. Ob drugem tehničnem odmoru so odbojkarji Panvite Pomgrad imeli že štiri točke prednosti, vendar so Kamničani z asom Okrogliča izid izenačili (17:17). V še eni razburljivi končnici so bili spet bolj zbrani gostje, ki so z asom Flisarja pobegnili za tri točke (23:20), kar jim je zadostovalo za tri osvojene točke. Tekmo je po dveh urah boja končal Rojnik.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2017 ob 14:06 gost

      Vsaka čast za zmago.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.