https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: V ljutomerski galeriji razstavili dela prleških osnovnošolcev na temo bodočnost miru

Ljutomer, 9.12.2017  

Lions klub Ljutomer je tudi letos osnovne šole iz svojega okolja povabil, da ustvarjajo na temo miru. Osnovnošolci so se tako pridružili otrokom iz vsega sveta, saj je tečaj mednarodni in enak po vsem svetu. Vsako leto Lions klubi s celega sveta sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru«, na katerem sodelujejo učenci v starosti 11 do 13 let.


Namen natečaja je spodbuditi otroke k razmišljanju o življenju, svetu, prihodnosti, ljubezni in medsebojnem razumevanju. Da skozi risbo povedo kaj mislijo, čutijo in pričakujejo od BODOČNOSTI MIRU. Svoja razmišljanja otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato na nivoju države in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Sodelovale so naslednje šole: OŠ Janka Ribiča Cezanjevci z desetimi risbami, OŠ Ivan Cankar Ljutomer z devetimi risbami, OŠ Stročja vas z osmimi risbami, OŠ Sveti Tomaž s tremi izdelki, OŠ Janeza Kuharja razkrižje s šestimi risbami, OŠ Mala Nedelja s sedmimi risbami, OŠ Cvetko Golar Ljutomer s petimi prispevki in OŠ Križevci pri ljutomeru s šestimi prispevki.

Sodelujoči učenci so prejeli praktična darila, ki so jih prispevali donatorji. Program so z glasbo obogatili učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Razstavo si je možno ogledati v galeriji Ante Trstenjaka Ljutomer.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.