https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.ris-dr.si/go/555/1834/OTVORITEV_SOBE_POBEGA_V_DVORCU_RAKICAN
http://www.zniders.com/

LOKALNO

Soboški škof dr. Peter Štumpf: »Dražgoše - gojišče slovenske nestrpnosti«

16.01.2018 ob 6:00  

Na spletni strani soboške škofije je bil objavljen zapis, v katerem se je soboški škof dr. Peter Štumpf odzval na dogajanje ob 76. obletnici dražgoške bitke, kjer se je slavnostna govornica igralka in aktivistka Lara Jankovič, z nestrpnostjo lotila Katoliške cerkve na Slovenskem. 

Zapis soboškega škofa dr. Petra Štumpfa objavljamo v celoti:

"Škoda za Dražgoše! Lahko bi to bil le kraj nekega dolžnega in kulturnega spominjanja na ljudi, ki so tam tragično umrli v času vojne. Tako pa so Dražgoše postale zlorabljen kraj hvalnice nestrpnosti tudi do Katoliške cerkve v Sloveniji.

Letos je tam podžigala nestrpnost žena, ki ji v življenju prav nič ne manjka. Živi tudi od tega, da se norčuje iz drugih. Dela se, da je dama in vendar ni dama. V Sloveniji živi mnogo odličnih dam, ki zmorejo tudi v Katoliški cerkvi najti prostor zase in za svojo vero. Njihov glas zna biti močan in slišen, vendar je dostojanstven, prepričljiv, vreden občudovanja in posnemanja. Če bi v Dražgošah spregovorile prave dame, bi zmogle pomiriti strasti na levi in desni. Tako pa so Dražgoše še vedno poligon za govorjenje brez utemeljenosti in izpadov nestrpnosti tudi do Katoliške cerkve v Sloveniji. Dražgoško razumljena sekularnost nima nobenih nadomestkov za odpuščanje in ljubezen celo do sovražnikov, skrb za uboge in bolne. Že itak močno ohlajeno slovensko družbo in javno razpoloženje dela z vase zaljubljeno narcisoidnostjo še bolj podhlajeno.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Dražgoško razumljena ločitev Cerkve od države pomeni izločitev iz države. S tem Katoliški cerkvi pridružuje tudi Evangeličansko cerkev ter druge krščanske in nekrščanske verske skupnosti v Sloveniji. To je grožnja z ukinitvijo državnega praznika Dneva reformacije in vseh dela prostih dni na katoliške praznike, vključno z božičem. Očitno se po šolah ne bo več smelo govoriti o cerkveni umetnosti. Šolske ekskurzije v vatikanske in druge cerkvene muzeje bodo prepovedane. Iz šolskih učbenikov bodo črtali brižinske spomenike, Trubarja, Vodnika, Finžgarja, Gregorčiča in še mnoge druge duhovnike. Gotovo že načrtujejo rušenje Narodno univerzitetne knjižnice v Ljubljani, ker jo je projektiral katoliški arhitekt Jože Plečnik. Privatnim katoliškim šolam že grozijo z zaprtjem. Državniki in predstavniki vojske ne bodo smeli vstopiti v cerkve. Za verne poslance ne bo mesta v parlamentarnih in občinskih klopeh.

Pot od Goričkega do Pirana je prekratka za tako dolgo vrsto neumnosti. Če še kdo misli v Dražgošah ali drugod napadati in poniževati Katoliško cerkev v Sloveniji, naj se raje prej ugrizne v jezik, da ne bo izpadel kot klovn, ki ljudi prepričuje, da jih zabavlja, v resnici pa se cmeri in jih dela nervozne. V tem primeru so pomilovanja vredni tudi tisti, ki takšne govorce naročajo."

dr. Peter Štumpf
soboški škof

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   16.01.2018 ob 8:22 Stari analitik gost

   Ce se mali zamislimo nad preteklostjo, pa naj je to pol pretekla zgodovina ali se dalj casa nazaj, kakor tudi danes, je ravno cerkev, oz. cerkveni dostojanstveniki in voditelji tisti ki poskrbijo za in so vedno skrbeli za razdore med razlicno mislecimi ljudmi. Ze v samem tem zapisu skofa je vidno in zaznavno neko pretirano predvidevanje in hujskanje da nekdko pripravlja rušenje knjiznice v ljubljani, pa izkljucevanje Trubarja in njemu podobnih, kateri so zasluzni za slovenstki jezik. G. skof si zopet jemlje bozjo moc v svoje roke. To ni posteno in primerno, da na taksen nacin pumpate ljudi, vernike take ali drugacne veroizpovedi, in tako zlorabljate Boga v svoje lastne in privatne interese. Ce ste skof potem bodite skof. Pustite politiko pri miru in ne odkopavajte mrtvih izpred 70 let nazaj. Naj pocivajo tam kjer so. Opravljajte svoje poslanstvo in se ne vtikajte v politiko in banke ker ste ze vse zaje..li in tudi vi kot RKC imate velike zasluge za bancno luknjo in tudi to da delavec tezko pride na banki do kredita.

   84 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    16.01.2018 ob 9:19 zaSLO gost

    Še kak ma pravico povedati in premalokrat jo pove. Nobene moči si ne jemle, le opominja nas, da ne zabredemo ponovno v enoumno greznico, keri se že pa z velko hitrostjo približujemo. Še je čas za streznitev in realen pogled na stanje na slovenskem. Hvala g.škof!

    16 67 Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   16.01.2018 ob 9:42 vernik gost

   V celoti se strinjam z napisanim. Tudi za škofa Štumpfa bi lahko napisali "dela se, da je škof, pa vendar ni škof". Zakaj? Zato, ker mu je kot škofu zaupana v varstvo škofija. In kaj je naredil iz škofije? Razdor med župniku, klane in s tem nestrpnost med župljani in verniki škofije. Tudi njemu v življenju nič ne manjka. In če se igralka norčuje iz koga ni takšna škoda kot ko se on kot škof norčuje iz svojih duhovnikov in kljub papeževemu dekretu ni sposoben priznati svoje zmote in se opravičiti. Kot škof podcenjuje vernike in se z njih norčuje ko dovoli spovedovanje in mašo duhovniku, ki živi na robu moralnega, ki javno živi z žensko in se izraža vulgarno, neprimerno. Škoda, da se škof ni ugriznil v jezik predno se je podal v zgoraj napisano obsodbo.Gojišče nestrpnosti je soboška škofija s škofom na čelu in njegovimi priskledniki, ki se radi namakajo v privatnem bazenu na Goričkem - v lasti škofije. O tem razmišljajte soboški škof.

   69 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   16.01.2018 ob 10:46 gost

   Debelemu prenažrtemu, retardirancu je zopet postalo dolgčas.

   45 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   16.01.2018 ob 10:50 Pušpek gost

   A je temu pingvinu v krilu mogoče Rode mentor? Zanimivo, da je samo ta osebek tako radikalen, pa je v Sloveniji še kar nekaj škofov. Kmalu sledi napredovanje, soboška škofija pa (upam) normalnega voditelja.

   46 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   16.01.2018 ob 11:01 Stari analitik gost

   Nisem mel namena ampak vseeno bi bil cas za 1dcl čistega vina... Ne samo ka se namakajo v bazenu na gorickem, oni namakajo mladim madzaricam katere si vozijo tja da jih... Spovedujejo pa odvežejo jih vseh grehov. Saj obstajajo baje video posnetki iz zraka... O morali naj škof zadnji pridiga. Naj si rajsi v red pobere svoje duhovnike da ne bodo po gozdovih "pumpali" porocenih zensk... Pri belem dnevu.

   48 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   16.01.2018 ob 11:41 gost

   Tudi Prekmurci smo se udeležili pohoda in proslave v Dražgošah. Udeležili pa smo se zaradi spomina na vse ki so dali svoje življenje da lahko sedaj živimo v svoji državi. Udeležili smo se zaradi opomina ter tragedije vojne ki je prizadela našo domovino, tragedijo bratomorne vojne podpihovane s strani vodilnih tedanje katoliške cerkve. Ta bitka je simbol Slovenstva in Slovenske države ter zavednih Slovencev

   41 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    16.01.2018 ob 14:04 kontradiktorne dražgoše gost

    “Starše so umorili ali zaprli. Otroke so strpali v barake #ŠkofjaLoka Bili so lačni, žejni, umazani, prestrašeni. Stražar ni dovolil sosedom, da bi jim prinesli vodo. Bose so jih gnali do #Matjaževajama in jih pobili s koli. Še žive so pometali v jamo.”

    7 12 Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   16.01.2018 ob 11:59 gozdnidelavec gost

   Ne vem, zakaj so te poročene ženske tako "napaljene" na naše božje pastirje????.kak jih lahko ožje vsak dan pustijo v cerkev, nato pa se dogaja "pumpanje" po gozdovih. Mogoče pa nabirajo "samo žlahtne gobice", ki se šopirijo kot pave.

   19 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   16.01.2018 ob 11:59 delavec gost

   Vsi vi ,ki napadate škofa ste verjetno tudi vsi katoliki vsaj v večini kako vas ni sramota se delati norca iz nekoga ?Ste stopili pred ogledalo in se pogledali kako ste grdi in debeli mogoče ? Prepričan sem ,da se vaši starši niso norčevali iz nikogar edino vi ,ker se ne vidite kako ste grdi od zunaj in znotraj .

   12 41 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   16.01.2018 ob 12:01 Naci+ gost

   SPRAVA - Strinjam se s škofom, ki kritično ocenjuje sovražni govor Igralke v Dražgošah. Le-ta je tudi izrazila, da je proti spravi, k čemur stremi ne le Cerkev, ampak tudi državno vodstvo s Predsednikom. --- Kar zadeva katoliško Duhovščino pa ne bi hotel biti tako kritičen. Tudi župniki, še zlasti pa mladi kaplani, imajo moškost, zato jih ne gre obsojati. Škoda, ker še niso odpravili celibata, saj če bi ga, bi se mladi teologi lahko poročili in se šele tedaj dali posvetiti. Nikogar pa ne moti poročenost evangeličanske (moške in ženske) duhovščine. In prav je tako! Zdaj pa so sicer redki, ki grešijo. Kdo pa ne! --- Gost Stari analitik je za svoje proticerkveno pisanje dobil čez 20 všečkov. Preden bo umrl, se bo tudi on spravil z dobrim Bogom - pokesal.Lepo!

   14 36 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   16.01.2018 ob 12:10 gost

   Naci+, tako se piše, ta "glumica" kot govornik v Dražgošah niti ne ve, na katerem delu Slovenije vzhaja sonce, je le ena od "ničvrednih - neolikanih" dam v naši skupnosti.

   14 46 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    16.01.2018 ob 15:59 gost

    kelko si ti vreden in olikan pa ka vam je še nej zadosti pizdarij, ki izhajajo vsak dan izza zidov cerkva

    22 5 Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   16.01.2018 ob 12:18 gost

   Debil pokvarjeni...

   22 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   16.01.2018 ob 12:26 gost gost

   glavno da ti in naci vesta kaj dobro in kaj je slabo ,sta med tistimi ki so starši bili izdajalci v vojni,ni vama druge kot da gresta do Štumfa da vama zrikta take kot sta vidva in naj opravijo imenu boga dobro delo.

   21 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    16.01.2018 ob 12:51 splošno gost

    O katerih izdajalcih govoriš? Mogoče o vseh tistih, ki niso želeli biti komunisti? Se ti ne zdi čudno, da v vsej slovenski zgodovini ni bilo toliko izdajalcev, kot ravno med 2.svetovno vojno? Kar naenkrat v narodu, ki ni maral okupatorjev, nastane toliko izdajalcev!!!! Kar naenkrat! Le zakaj? Kje je vzrok? Sami ponižujemo sebe in svoj narod, ko govorimo o množici "izdajalcev". Sami sebe proglašamo za najslabši narod na svetu, kajti nikjer ne boš našel takega naroda, da bi bila skoraj polovica nekega naroda izdajalska. Za tako "izdajstvo" je seveda globji vzrok. Si kdaj razmišljal o tem? Spomladi leta 1945 je bila v nekem momentu domobranska vojska številčnejša od slovenske partizanske vojske. To sta s skrbjo ugotavljala tudi Kidrič in Vidmar. Le kako je lahko bilo v letih 1941-1944 toliko "izdajalskih" družin z malimi otroki vred pobitih od partizanov? Pa mi smo svetovni fenomen!!!! Toliko "izdajalcev" v nekem narodu!!!! Civilov in vojakov! Niti eden ni bil izdajalec! Vojaki so bili le povsem legitimna protikomunistična vojska. Upreti se komunizmu, je dolžnost vsakega poštenega človeka! Človek, ki je indoktriniran, na ta vprašanja ne zna odgovoriti, ker namesto njega misli Partija in glavni mediji. Človek, ki je svoboden, pa na taka vprašanja zlahka odgovori (razen, če ni interes denar, borčevske penzije)…. Prejeti orožje od okupatorja je povsem legitimna poteza, ki so jo legitimirale mednarodne konvencije. Kajti okupator je dolžan braniti civilno prebivalstvo pred roparskimi bandami, ki so pobijale slovenske civile s kompletnimi družinami vred. Okupator je pooblastil del slovenskega naroda, da obračuna s temi roparskimi bandami. Protibanditska vojska si je nadela ime domobranci. Branili so svoje domove pred roparskimi, ubijalskimi bandami. Domobranci so imeli namen, da se ob pravem času pridružijo zahodnim zaveznikom. Žal so jih dogodki prehiteli. Nekaj domobranskih častnikov, ki so delovali v tej smeri, so Nemci aretirali in jih poslali v Dachau. Osvoboditi bi nas morali zahodni zavezniki. Ker nas niso, lahko iz časovne razdalje skoraj 70 let trdimo, da je to eden najhujših kiksov slovenskega naroda v vsej zgodovini!!!! in kdo nas je osvobodil nacizma? ne mi bluzit o partizanih, ker če ne bi bilo amerov in angležev, bi si še sedaj uši obiral po grmovju... In tvoji starši, kristjani, so verjetno žalostni, ker pri tvoji vzgoji niso imeli srečne roke

    9 50 Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   16.01.2018 ob 12:30 Stari analitik gost

   Znas ka naci... Si mislim steri si ti naci... Man obcutek ka se poznava... Ge verjamem v Boga, nej pa v zupnika pa v kaplana, se najmenje pa v škofa. Ti pa ce si taksna dobričina pa njim pelaj svojo ženo pa si jo naj privoscijo. Ka bos razmo.nihce nema nic proti nikomur, ampak se zavedaj ka nehce ka morale ne premore nemre predgati o morali pa o cerkvi. Nehce ka se druzi z duhovniki kateri s puskami streljajo na ziva bitja, nemre predgati o vrednotah zivljenja. Na mesec postrelja za tisoč evrov municije, farane pa prosi za prispevke za obnovo cerkve. Te pa s tem denarjem kupuje municijo za streljanje. Pa ka bos ti ze enkrat sprevido??? Najvisji cerkveni dostojanstvenik v skofiji je pajdas z najvecjim tajkunom. Halooo... Pa ka te ze enkrat spredvidli ka to vodi ravno v enoumno greznico kot je napiso gost zaSLO??? VERJEMI V BOGA NACI. Nej v vasega zupnika. Ker de se tudi pri tvoji zeni oglaso pa de ti jo stusero ka de fajn friska za tebe! SI RAZMO????

   33 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   16.01.2018 ob 12:56 ojjojoj gost

   Če ponavljaš laž začneš sam verjeti v laž. Tako enako se je zgodilo oziroma se dogaja z nami. Počasi bodo poraženci postali zmagovalci, slavili bomo Hitlerja, Nemci nas niso napadli ampak smo Slovenci napadli Nemce, Italjane, Madžare. Domobranci so bili zelo prijetni ljudje zaradi njih ni umrl nobeden nasprotnik. RKC ni Slovenske države z svojimi Zvonovi. ampak je bilo glih obratno.

   36 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   16.01.2018 ob 13:40 Stari analitik gost

   SPLOSNI… poslusaj zdaj ti mene... Domobranci so bili fejst fantje... Zaradi njih ni umrl nobeden clovek. Oni so bili diplomarska organizacija, katera je funkcionirala kot PODIZVAJALEC za poboje. Oni niso pobijali. Oni so samo s prstom kazali koga je treba strpati v vagone pa odpeljati v plinske celice. Skrbeli so za to da ti ljudje niso imeli holesterola in noben ni imel prekomerne tdlesne teze. Ze takrat so naredili red v ZDRAVSTVU. PA CE PRIDEJO NA OBLAST MAJO ZE PANOJE PO DA BODO SPET NAREDILI RED V ZDRAVSTVU. Halo... Pa ka vi ste vsi kreditedani z gotovino iz Bosne? Oni so vse to delali v imenu Boga. BLAGOSLAVLJALI SO TOPE S KATERIMI SO POBIJALI SLOVENCE!!! Pa v tej Sloveniji je se kdo normalen??? Problem je govor GLUMICE, to pa ka se je pobijalo z blagoslovljenimi topami je pa Bozje delo??? Zakoj pa Dr. ŠTUMPF nic to ne pokomentera. Naj se o tem razpise. Pa saj je zelo izobrazene pa pozna zgodovinska dejstve. Tudi tista ki niso izkrivljena kot so cerkvena oz JJ-ova. Ka ce bi mi resno vse slovenske praznike ukinili pa bi proglasili za dela proste dneve tiste datume kda so naciofasisti zavzeli naso domovino pa kda so poklali najvec slovencov. PA TE NAJ MA DR. ŠTUMPF govor tam. Dajte predlog v drzavni zbor pa je to to. Pa se lejko bi meli eno mašo ka bi jo slovenski škofje darovali. Tak kak kda so Janšo zaprli. Sv. Maša v tovornjakarskoj prikolici pred zaporami. PA SE ODPOVEJMO SVOJI DRZAVI CE JE RESNO TO TAK KAK DOMOBRANCI PRAVIJO.

   36 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    16.01.2018 ob 13:51 gost

    s tebof se ne da debatirati....ti deliš "izdajalce" vsepovprek....zgodovina je že itak napisana, napisau jo je zmagovalec...zdaj je potrebno napraviti samo še korekcije, vnesti resnico, da nede več pravlica. O eni strani znamo vse in še več...o drüjgi strani pa ne bi smeli znati istine? Što se je bojij? za 20 lejt bo itak vse obelodanjeno, kda več večine, ki je zdaj v straji, nede na tun svejte. Sorodnikon bou malo nerodno, čeglij su one nej nikaj krijvi!

    5 14 Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   16.01.2018 ob 14:49 Oseba gost

   Iz zgodovine se spomnim, da je ljubljanski škof Rožman podaril obilo božjega blagoslova nacistični vojski v Ljubljani, ki je z zavezniki poklala skoraj 100.000 Slovencev. G. Štumpf je sramota za nas kristjane, zmotno je mišljenje, da on predstavlja nas Kristjane, to je samo njegovo osebno mnenje, ki je stvar njegove veličine-širine, do katerega ima seveda pravico . Naloga duhovščine je da pase ovce, ne pa da se ukvarja z politiko in zgodovino. Raje poskrbite, da bodo cerkve spet polne. 2.sv je terjala od 36 do 53 milijonov žrtev. Zaprtih, preganjanih, razseljenih je bilo okoli 45 miljionov. Od 29 do 34 je bilo ranjenih. Naši Partizani so nam prinesli zmago. Sem Kristan, verjamem v Boga in ne duhovščino in sem ponosen na OF in Partizane.

   43 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   16.01.2018 ob 15:52 Stari analitik gost

   Oseba-nikoli nebos dobil odpustka pri gospodu skofu, ker govoris resnico. Gospod, nadvse spoštovani dr. Štumpf, predlagam vam da za naslednjo temo na internetu zberete PEDOFILIJA ZNOTRAJ RKC,ne pa da odkapate mrtve ljudi katere vsake toliko casa zlorabljate v lastni namen in si tako pridobivate pozornost. Bodite toliko ded, in se razpišite o tem. NACI natoci si enih pa dobrih ŠPRICEROV pa zeni kupi knjigo o gobarjenju v gozdu pa jo pelaj ka de nabirala gobe, mogoce pa de priso in spociti mladj kaplan kateri de njej pokazo pravo moskost, ka nebos na pamet piso ka majo posebej mladi kaplani tudi moskost. Naj njim tvoja stara casti eno telovadbo v naravi.,pa nam te preko tega portala sporoci ce se kaplani razmejo v zenske ali ne!!!

   27 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   16.01.2018 ob 16:51 Oseba gost

   Vam, ki dajete minuse, bi povedal samo eno, kot so na vas prenašali domobranci in ostali okupatorji, ki so klali naš narod svoje prepričanje-ideologije, bomo tudi mi poskrbeli, da bodo naši praprapara…. Vnuki vedeli, kdo so bili okupatorji-morilici naših družin, uničevalci naših domov ( domobranci, bela garda, nacisti… ), najhujši pa so bili domači izdajalci. Partizanstvo gre naprej.

   35 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   16.01.2018 ob 21:34 gost - pravični gost

   Zanimivo, da se škof vedno oglaša na najbolj spornih dogodkih, kot da bi hotel, da se za njih praši. Takšne razdore je naredil tudi v soboški škofiji, župniki, ki bi naj ljudem sporočali, naj se ljubimo in spoštujemo med sabo, se sploh ne gledajo, se sovražijo znotraj iste škofije, škof dopušča posameznim župnikom, da znotraj cerkve uporabljajo neprimerne besede. Najprej naj naredi znotraj svoje škofije red, naj poskrbi, da bo škofija ponovno spoštovanja vredna inštitucija. Sicer pa bi RKC največ naredila za spravo na Slovenskem, ko ne bi opravljala svetih maš le za domobrance, ampak tudi za partizane. Škoda, da RKC ne izkoristi to poslanstvo in kdaj pa kdaj opravi mašo tudi za kakšnega padlega partizana, kot je to počel preminuli škof Grmič.

   22 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   16.01.2018 ob 21:37 gost gost

   Škof je alergičen na govor govornice v Dražgošah, naj raje naredi "za uho" potegne svoje župnike, saj nekateri med mašo žalijo svoje vernike in uporabljajo popolnoma neprimerno govorico.

   18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   16.01.2018 ob 22:27 kristjan gost

   Škof Grmič je bil ravno zato odstavljen ker je sodeloval s partizani in je bil clovek za cloveka. Pa z svojo glavo je razmisljo. Tile pa so ljudje za denar in oblast. Pa ce je ŠTUMPF res taksen kristjan in duhovnik, naj ji da odvezo. Sicer bi verjetno oni njo spovedali...tak od odzadaj parkerano v spovednici. To bi oni radi. Ka bi jo dobili v spovednico....te pa "DRAPAJ BRATE PO SESTRI"... ha ha ha...ka bi orali oni z njo...ka bi ona sedla njim na k....

   17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   17.01.2018 ob 10:08 gost

   Spet se ponavlja zgodovina, ko se za neki zgodovinski dogodek iz II. svetovne vojne izbere, da se naredi razkol med narodom. Se napake katoliško cerkev, ter se čaka njen odgovor ter se to potem ponavlja nekaj časa, da se spusti megla med narod. Da ne vidi resničnih problemov. Da se narod ukvarja z zgodovino namesto, da bi se z prihodnostjo. Vmes pa letijo "volilni bonbončki" kot so povišanje minimalne plače pa ne vemo od kot bomo dobil denar, pa dvig penzij pa spet ne vemo kje vzeti,.. in še bi lahko našteval. V času megle pa se veselo deli davkoplačevalski denar ta "pravim". Raja ti pa kost glodaj!!!

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   17.01.2018 ob 11:03 melinci gost

   Svinje pokvarjene ka pišete proti škofu .Poglejte sebe nesnage zaostale buktašje

   10 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   17.01.2018 ob 11:57 Miloš Šonc gost

   Spoštovana-i! Organizirana oblast nad ljudmi za korektno in enakopravno življenje med njimi, da se dosežejo normalni življenski pogoji, določeni z ustavo kot skupnim dogovorom, je potrebna in umestna. Ni pa potrebna nikakršna oblast nad ljudmi glede verske pripadnosti, ki mora biti oz. je lahko intimna in individualna opredelitev, ali neopredelitev (za ateiste). Absolutno pa je nesprejemljiva sprega in medsebojno pajdašenje državnih in cerkvenih oblasti. Prav je, da med seboj konstruktivno sodelujejo v korist vseh ljudi. Absolutno pa ni prav, da se medsebojno dogovarjajo o političnih, finančnih, izkoriščevalskih, kulturnih, izobražebvalnih, itd, itd. zadevah in svojih oblastnih koristih. Mislim, da smo v tej državi »malo« skrenili s poti ločitve katoliške cerkve od države. Res pa je, da manjka tako na cerkveni strani Čedermacev, dr. Šuštarjev in dr. Metodov Mikužev, kot manjka tudi na državni strani državnikov, vrednih svojega imena in izvoljenih funcij. ( Vključno z narcisoidi.) Žal! Vseeno je potrebno odreagirati na vse navedene stranpoti z opozorili in osveščanjem, ter tudi volitvami in drugimi sredstvi (zakoni, kadrovanja itd.), da ne bomo »slučajno« zavozili te naše države in družbe na pot brez povratka oz. v kakšen prepad. S spoštovanjem! Miloš Šonc

   13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   17.01.2018 ob 12:02 Jura gost

   Strici iz ozadja so razdelili ljudi na različne vere da z lahkoto znjimi manipulirajo!

   3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   17.01.2018 ob 12:17 gost

   Toliko primitivnosti in netolerantnosti proti svobodi govora. Pa kaj je vam ljudje? Sramota za POMUREC.COM, da to omogočaš, tega na drugih portalih ni, ali pa ste Prekmurci pač najbolj primitivni.

   4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    17.01.2018 ob 16:13 imre gost

    12:17 ))) Ka si pa te tij nisi Prekmurec ?Če nisi te ne seri tü po foromu .Marš merjasec

    1 8 Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   17.01.2018 ob 12:32 Branko gost

   Peter Štumpf, ne gospod in ne škof, glede na provokativno, nestrpno vsebino napisanega članka si tega naziva ne zaslužite.. V Dražgošah je Lara Jankovič v zvezi s cerkvijo povedala - Naj se drago obdavči luksuz, naj se obdavči cerkev, če že poseduje pol države nepravično vrnjenega premoženja in naj zanjo plačujejo tisti ki verujejo vanjo, kot je to v tujini, predvsem pa naj se jo še enkrat strogo loči od države. Tudi sama razumem cerkev kot neko interesno dejavnost, ki naj se ukvarja z duhovnostjo in nikakor ne s politiko in naj ne izkorišča svoj položaj in zlorablja vero za politično propagando. - vse drugo pa je plod Štumpfove domišljije in sovražnosti do drugače mislečih. Na You Tube – Lara Jankovic Drazgose 2018 je objavljen cel govor Lare, v katerem nisem slišal prav nič nestrpnega.

   31 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  28. gost
   17.01.2018 ob 14:21 joco gost

   Glede na vse, kar smo videli zadnjih 7, 8 let od soboškega škofa, je zadnji, ki bi lahko nekomu dajal lekcijo in še manj, da bi razpravljal o moralnih in etičnih zadevah. V svoje vrste je vnesel razdor in kar nekaj duhovnikov je odšlo iz škofije in nekateri tudi iz duhovništva. Ene je on sam odstavil. Deset let in še nekaj nazaj so se v RKC dogajale zelo sporne finančne stvari. Še posebej v nadškofiji MB, kjer je v tistem času bil v službi škof, ki sedaj hoče pridigati o morali in etiki. Vsem je dobro poznano delovanje finančnih sistemov ZVON 1 in 2. Še sedaj se vlečejo sodni postopki proti odgovornim, kar je kapljica v morje glede na škodo, ki so jo povzročili. S temi vsemi finančnimi mahinacijami je RKC tudi kot posamezna institucija naredila največjo luknjo v bančni isitem in so se določene zadeve prenesle na slabo banko in posledično na pleča davkoplačevalcev. Pred nekaj dnevi smo v medijih tudi zasledili koliko milijonov terja nadškofija LJ od države. Tako so zraven ogromnih hektarjev gozda, kjer so največji lastnik v Sloveniji še dobili odškodnino v krepkih milijonih EUR. Spet na račun davkoplačevalcev. OK. Vse lepo in prav. Potem pa naj res tudi od tega premoženja RKC pripeva kak everček v državni proračun v obliki davka. Če mora majhen kmet za nekaj arov zemlje plačati državi davek, potem naj tudi RKC za hektarje gozda plača davek! Ko bo vsa škoda, ki jo je RKC naredila porvnjena in, ko bo naredil red med župniki tajkuni in ko se bodo pričeli doloženi župniki malo manj pohlepno vesti in ne bo v škofiji naših in vaših župnikov, takrat se spet naj škof oglasi. Drugače je bolje, da je tiho, ker je že itak naredil preveč škode v Cerkvi. Naj se vprašajo on in vsi duhovniki, kaj so naredili in kaj niso, da je čedalje manj nedeljnikov. Nekaj o Zvonovih je tudi na povezavi. https://siol.net/posel-danes/novice/pokop-financnega-skandala-desetletja-se-podaljsuje-se-za-leto-dni-432633

   21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  29. gost
   17.01.2018 ob 15:50 feri-bum gost

   To kar sem bežno prebral bi prisodil prerekanju Butalcev. Ubogi Pomurci bo dejal nekdo, ki zadeve pozna. Res žalostno , da ne znamo razmišljati s svojo glavo in videti tudi kakšen meter naprej. Narod si bo pisal sodbo sam. S takšnimi komentarji si jo zares piše. Ljudje ob Muri stopimo že enkrat skupaj in gradimo na temeljih, ki gradijo prihodnost in ne na pesku, ki prinaša podrtijo.

   14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  30. gost
   17.01.2018 ob 16:59 TEOLOG. DIPL. gost

   BRATJE IN SESTRE V KRISTUSU! Tak bi razpravo oz. predgo zacel PETER STUMPF! KRISTUS JE HODIL PEŠ. NEJ JE IMEL NE BLINDERANOGA MERCEDESA, NE KOLESA NITI ROLEX URE NITI STANOVANJA NITI CISTO NIC. BIL JE BOS IN PEŠ. NEJ JE HREPENEL NE PO ZLATE NE PO SREBRI NITI SE JE NE UKVARJO Z NALOZBAMI V SKLADE. SE PRAVI. CISTO ENOSTAVNO ZA RAZUMET!!! TI CERKVENI DOSTOJANSTVENIKI KI SE PREDSTAVLJAJO ZA BOZJE SLUZABNIKE NAM TAK LEPO NARAJE MECEJO PESEK V OCI. VOZIJO SE Z NAJDRAZJIMI AVTI, NOSIJO NA RAMAH PUŠKE ZA INVESTICIJE V CERVE PA PROSIJO FARANE. PETER ŠTUMPF..... KDO JE PETER ŠTUMPF??? KOJI FAKTOR JE ON KA DE RAZPRAVLO PA POLITIZERO O DRAZGOSKI BITKI PA O DOGAJANJE V VOJNI IN PO NJEJ? PA NEJ JE ON SLUCAJNO ŠKOF??? OD KDA JE PA TE PO CERVENIH PISANIH ALI NEPISANIH PRAVILIH NALOGA ŠKOFA KA DELA TAKSEN SKANDAL OKROG KUMUNISTICNE PROSLAVE??? ČE JE ON KUMUNIST SLUČAJNO??? PA KOJI KU..AC SE VTIKA V TISTO KA GA JE NEJ BRIGA!!! MOGOCE PA SAM PRI SEBI PREPOZNA IN UGOTAVLJA VLOGO CERKVE IN DUHOVNISTVA MED DRUGO SVETOVNO VOJNO!!! KA SO RECIMO VOJASKE TOPE BLAGOSLAVLJALI NJEGOVI KOLEGI... NEMCI PA Z NJIMI POBIJALI SLIVENSKI NAROD... MOGOCE SE PA KOT PREDSTAVNIK RKC CUTI SOODGOVORNOGA PRI IZDAJSTVI IN UBIJANJI SLOVENCOV... NAJVERJETNEJE NJEMI NEKAJ TRKA NA NJEGOVO VEST... CE JO SEVEDA IMA... NAJ SE RAJSI BRIGA ZA REDOVNICE STERE DELAJO SPLAVE... PA ROJEVAJO POPOVSKE FOTIVE... KA JIH NJEGOVI PASTIRI DUHOVNIKI ILEGALNO GOR ZNAREDIJO... CE DE SE S TEM UKVARJO DE SE MEL SLUZBO SKOFA ZAGOTOVLJENO 150 LET SIGURNO. NAJ SE RAJSI VSEDE Z SVOJIMI ZUPNIKI KATERI PO ŠUMAJ OZENJENE ZENSKE NAPUMPAVAJO... SAJ SO V NJEGOVI BLIZINI... NE DALEC OD NJEGA... SAMO NAJ STOPI NA PRAVO ADRESO PA SE NALO POGUCI. VSI KA GA TAK ZAGOVARJATE... SE ZAVEDATE KA JE CERKEV KAK POLITIKA:" MOLIŠ JO, PROSIŠ JO, FINANCERAŠ JO, PA MAS EN KU.. AC OD NJE". TISTI KA TO NE RAZME JE PA SE NE ZAVEDA JE PRIZADETE!!! TO JE ENA OD REDKIH RESNIC NA PLABETE ZEMLJA!!! POT V PEKEL, JE TLAKOVANA S POPOVSKIMI GLAVAMI!!! TO SI ZAPOMNITE. KER JIM JE VRAG ODSEKO GLAVE PA JIM JE NEJ DOVOLO KA BI Z NJIMI SLI V PEKEL, KER BI TAM SRANJE DELALI!!! KJER KOLI SO SE, IN SE BOJO POJAVLJALI POPI, IZVEN CERKVE SEVEDA, TAM JE BILO PREKLETSTVO, IN TAM BO PREKLETSTVO.!!! VEC POPOV NA KÜJPI, POMENI VEC PREKLETSTVA. K TISTI HIŠI KAMOR HODIJO DUHOVNIKI JE SAMO PREKLETSTVO-IZ IZKUSENJ VAM TO POSREDUJEM IZ PRVE ROKE!!! VSI TISTI KI JIM HODITE RITI LIZAT, SE ZAVEDAJTE KA ONI NE SPOSTUJEJO VAS, AMPAK VASE JEZIKE S KATERIMI JIM LIZETE RITI. RADI MAJO VASE PEJNEZE, PA TU PA TAM VADE ZENE DA JIH PO HRBTU OPEREJO KDA SE KOPAJO V KOPALNICAH, VASIH SEVEDA. Malo se zamislite nad vsem, pa ce inate svoje otroke stopajte njim v bran nej popan.

   24 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  31. gost
   17.01.2018 ob 18:35 marko gost

   Škofa Štumfa in še nekaj prekmurskih župnikov bi morali kazensko premestiti nekam na Pohorje ali pa v Haloze. Tam bi se naučili skromnosti in poštenja. Drva za zimo bi si morali sami napraviti, svinjo sami skrmiti itd. Tam je duhovnik srečen, če mu prinesejo hleb domačega kruha, ali pa par klobas. Za vse ostalo se mora sam pobrigati. Tudi nabirke pri mašah ni skoraj nič - celi teden nima pri mašah niti 100 ljudi. Če bi dali Štumfi v roke sekiro ali pa motorno žago bi hitro začel kile izgubljati - pa še zdravo bi bilo za njega. Na žalost je RKC zašla nekam v črno luknjo...

   27 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  32. gost
   17.01.2018 ob 18:47 ATA ŠTRUMF gost

   Ma kaksno crno luknjo???? V GREZNICO POLNO GNOJŠNICE!!!!

   16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  33. gost
   17.01.2018 ob 19:03 feri-bum gost

   Pisanje teologa, ki naj bi bil diplomiran spominja na pisanje človeka, ki nima osnovne olike in ne človeškega dostojanstva. Po pisanju sodeč tudi osnovnošolske izobrazbe ne. Ob takšnih ljudeh in takšnem govorjenju in kretenskem pisanju ter neokusnih izrazih kdo smo in s kom živimo. diplomirani teolog četudi si mastno plačan za tako nesramno pisanje se še danes postavi pred ogledalo in se poglej. Pa ne glej dolgo, da ne boš ti padel v črno luknjo. no plačan, da pišeš takšne neumnosti se sramuj svoje življenske drže. j

   13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  34. gost
   17.01.2018 ob 19:12 Orhideja gost

   Feri bum ti njim tudi rit lizes ali se kaj drugega??? Pazi ka vkraj cuknes ka ti ne zaleti ali pa v oci spricne, ker fejst pece😈

   6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  35. gost
   17.01.2018 ob 19:27 Hijacinta gost

   Teolog ma prav. Nej je kristus noso zlati prstankov pa vozo mercedesov.... Pa v sklade je tudi nej vlago.... Pa orhideja te je trufila Feri bum. Ti njim odis lizat rit... Pazi na oci... Rejsan peče. Rajši požri....

   10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  36. gost
   17.01.2018 ob 19:42 feri-bum gost

   Vidim, da sta Orhideja in Hijacinta še oba v kameni dobi.Z vajine greznice hudo smrdi. Pazita, da se bosta utopila.

   5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  37. gost
   17.01.2018 ob 19:54 gost gost

   Feri ne seri! Če je tak je tak. Vsake ma svoj fetis. V interdiskonti dobis poceni ocala za fleksa. Pa si ene nabavi ka ti nebi "iskre" v oci priletele. Ne poziraj ka je nej okusno.

   5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  38. gost
   17.01.2018 ob 20:39 ne eni ne drugi gost

   Nisem za ene ne za druge .Za kaj škofa ne pustite pri miru ?Prepričan sem da vi ,ki komentirate se niste našli nikakor v njegovi izjavi .Ko bo nekoga osebno napadal ga napadite nazaj .Kako vas ni sram več kot polovica tukaj ,ki ste komentirali in pokazali svojo bolano pamet ste katoliki bili ali ste še vedno starši vas niso tako učili .Pustite Petra saj ni nikomur nič slabega naredil

   6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  39. gost
   17.01.2018 ob 20:58 NEUTRAL gost

   Pa to ni res koliko bolanih ljudi je v tej drzavi. Pa ga boste zagovarjali pa zagovarjali pa zagovarjali. To da on predava o neki morali pa etiki je krajno podlo. Glih tak kot ce bi policist od 7.00 do 15.00 delal kot policist ob 16.00 pa bi predaval kako vlamljati v trgovine, pa enkrat na teden bi oropal posto. Pa kaj ste res taki bedaki. Ko se bo zadeva dotaknila osebno katerega od vas katoliskih psihopatov boste videli da ne delajo pravilno. Ko bo vas otrok posiljen kot se to dogaja marsikje boste vi zopet verjeli zupnikom????? Pa ce vsaj enkrat na leto prebirate cadopis lahko vidite in preberete da se marsikateri duhovnik in skof gnusi samemu papezu. Pa kaj ste normalni ali niste??? Sam papez vec ne more obvladovati prepotenntnosti in nadutost rimolatoliskih duhovnikov, vi bedaki jih pa branite.

   13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  40. gost
   17.01.2018 ob 22:34 pištek gost

   Spoštovani gospod škof Štunf,lepo bi bilo,če bi cerkev bolj skrbela za vernike, ne pa se ftika v politiko,temu škofu tudi nikoli nič ne paše, zato pa več ne hodimo v cerkev,saj drugo ne poslušamo kot samo štinkanje pa mešanje v politiko, v času socializma smo vsaj molili pri maši, pa nihče nam ni grozil, sedaj pa poslušamo same politčne nastave, BOG se vas usmili.

   14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  41. gost
   18.01.2018 ob 8:30 gost

   Če upoštevamo Kristusov evangelij, potem vsakega po svojih delih čaka sodba pri Bogu. Zato sodbo o tem, kdo je kaj naredil v 2. svetovni vojni in po vojni, naj cerkveni dostojanstveniki prepustijo izključno Bogu. Ta bi naj bil pravični sodnik, zato se mi ne zdi smiselno, da se v zgodovino vtika Cerkev, opravlja verske obrede izključno samo za eno stran (za domobrance), medtem, ko še nisem slišal, da bi kdo opravil sveto mašo za kakšnega padlega partizana, pa čeprav so tudi oni bili verni. Ker takšni komentarji, ki jih lansirajo cerkveni dostojanstveniki, spet povzročajo nove delitve. Meni je zelo žal, da v tem našem slovenskem prostoru slovenska Cerkev ne izkoristi te res izjemne priložnosti, da se dvigne na višjo raven in se ne vpleta v zgodovinske sodbe. Le-to naj prepusti Bogu, tako kot to uči evangelij. S tem bi Cerkev naredila izjemno nalogo v duhu pomiritve Slovencev, če bi že opraljavljala verske obrede, jih ne bi izključno opravljala zgolj za domobrance, ampak tudi za partizane oz. čisto za vse padle in pobite v 2. svetovni vojni in po njej na obeh nasprotnih straneh. To bi bil velik korak za spravo med Slovenci, Cerkev bi na ta način moralno veliko pridobila, zdaj, ko se pa spuščajo v zgodovinske komentarje, v dnevno politiko ipd, pa sejejo razdor med Slovenci.

   13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  42. gost
   18.01.2018 ob 8:31 Partijec gost

   Komunisti so nikoli ne ljudem prepovedovali iti v cerkev in verovati v boga. Duhovnistvo pa dan danes odvraca ljudi od cerkve. Malo poglejte v nedeljo po cerkvah. Prazne so. Zalostno... Fejst zalostno. Zaradi duhovnikov so prazne, nej zaradi komunistov.

   20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  43. gost
   18.01.2018 ob 8:42 gost

   Namesto, da se škof ukvarja z dnevno politiko, naj raje naredi red v škofiji med svojimi duhovniki. Ta škofija je od takrat, ko jo je zapustil škof Marjan Turnšek, samo leglo zdrah. Župniki se med sabo ne trpijo, hudobije med njimi je na pretek, šimfajo se med sabo in to pred verniki, medtem ko nauk evangelija razlaga povsem nekaj drugega. Nekateri župniki se predajajo alkoholu, nekateri pozabljajo, da so v celibatu, spet nekateri z užaljenostjo do svojih vernikov na svojem facebook profilu odštevajo, kdaj bodo končno zapustili to župnijo, spet nekateri med verskimi obredi zmerjajo svoje vernike in še bi lahko našteval. Prav tako so po 20 letih delovne dobe dobesedno zmetali na cesto dve teologinji, ki sta učili verouke po župnijah in jih nadomestili z bolj ali manj neposrečenimi laiki. Dragi škof, najprej pometite pred lastnim pragom in šele po tem sodite nekemu govoru. Govor sem prebral v celoti in v njem je v 95 % govornica izrazila čut za večjo socialno pravičnost, za skrb, da bi moral biti človek pred kapitalom in ne obratno, kar je prisotnega danes v naši družbi. Res, da je v enem stavku izrazila kritiko tudi proti RKC, a po moji presoji povsem upravičeno, ker se res RKC bolj kot ne ukvarja s politikanstvom in še z dodatnim sejanjem razdora med Slovenci. Ne, raje ukvarjajte se s pravimi problemi, ki jih imate znotraj RKC ogromno, in s širjenjem Kristusovega nauka. In ta ni bil sejanje dodatnega razdora, pač pa nauk o tem, da se naj ljubimo med seboj.

   24 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  44. gost
   18.01.2018 ob 11:53 gost

   MED ZUPNIKI SE SUSLJA DA NAJ BI SKOF ODSTOPIL PA DA BO KANDIDIRAL V DRZAVNI ZBOR NA SDS-OVI LISTI

   11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  45. gost
   18.01.2018 ob 17:55 gost

   Tvoja pa škofe. Mojeme psove že....

   5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  46. gost
   18.01.2018 ob 21:16 LFL gost

   Laro Janković opico nedelavno SOCIALISTIČNO bi trebalo nabrsati v RIT. Me pa zanima vi ki toliko veste o LAŽGOŠAH koliko ste STARI.Ja so vam napumpali prazne GLAVE ,da zdaj tu MOTATE.Lara Janković in njej podobni morajo ZAVAJATI SLO ljudi drugače ostanejo brez DONACIJ.NEVERJETNO čedalje več BORCOV prihaja iz teh velikih slovenskih gozdov. Bedniki pa to podpirate in tudi PLAČUJETE ,v obliki davkov. Samo le veselo NAPREJ.pamet vas tako ali tako ne bo srečala. Vidim da čedalje večje SOVRAŠTVO do CERKVE. Ko pridejo vaši ljubčki iz ARABIJE te te najbrž vsi SREČNI. Samo me zanima kak dolgo, in koliko jih bo vsak vzel k SEBI DOMOV. LE VESELO NAPREJ - - PRIMITIVCI. naj ne pozabim nekdo je omenil NEDOBIVANJE KKEDITOV. BEDAK. Banke in sodišča ŠČITIJO TAJKUNE oni se nam pa smejijo z POLNIMI RITI. IZ LONDONA , PARIZA MADRIDA itd ... SAmo jih še naprej podpirajte , bomo že prišli tja kjer ni MUH. Njim bo že dobro, samo navadnim SMRTNIKOM NE BO.

   6 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.01.2018 ob 11:32 feri gost

    Daj LFL, ne bodi tak nestrpen. Tu nekaj pametuješ o tajkunih. Kdo je večji tajkun kot RKC? Kaj pa ZVON 1 in ZVON 2 ??? Skorraj milijarda, da sedaj tujci rešujejo maribosrko škofijo. In stotine milijonov na slabo banko. Bodi raje tiho!

    14 2 Prijavi neprimerno vsebino
  47. gost
   18.01.2018 ob 22:40 Stari analitik gost

   SE STRINJAM Z TEBOV LFL. TRBELO BI JO NABRISATI KAK NABRISATI V RIT.TE JO PA OBRNOTE PA SE EDNOK. PRLE PA JO NAMAZATI KA VACE BOS JO TEZKO V RIT NABRISO. DOBRA BABA ZA NABRISATI. VSAKI NORMALEN MOSKI BI JO NABRISO. SE VSAKI DUHOVNIK STERI JE NEJ TOPLOVODAR. ZARADI TAJKUNOV NEGA KREDITOV. SAMO ZARADI TAJKUNOV. SMEGEJO SE PA NEJ V LONDONE PA PARIZE, PA MADRIDE. NEJ NEJ... NA TRDKOVE SE SMEGEJO, PA V BELTINCAJ, PA V SOBOTI, PA MARIBORE, PA LJUBLJANE, CERKVENI ZVONOVI NJIM PA BIJEJO FAJN NARAJE. BIM BAM BIM BAM BOM POJE CERKVENI ZVON. EDNOK ZVON 1,TE PA ZVON 2. TI PRIMITIVEC ZARUKANI. CE NEBI PARTIZANOV BILO BI TEBE POSRANCA TUDI NEJ BILO, KA BI DOMOBRANCI IZTREBILI SLOVENCE OZ. BI JIH IZDALI, SAMO SO PARTIZANI TO PREPRECILI. TI PA KA NE POZABIS SLUCAJNO, HITRO NAKAZI PEJNEZE STRANKI DOMOBRANSKI KA SO MOGLI VRNITI BOSANSKIM TAJKUNOM Z ARABIJE. KA SO SE POSRALI V HLACE PA SO NJIM RAJSI VRNILI. HITRO NJIM NAKAZI.

   7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  48. gost
   19.01.2018 ob 13:14 gost

   STARI ANALITIK IDI V bolnico PA NAJ TI glavo DAJO inekcijo SI zreli pa nej samo za eno.

   2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  49. gost
   19.01.2018 ob 14:24 Stare Župnek gost

   Da ges to šten me bolij srcej, bolij me kak staroga župnika, kere tou coj gleda, draga deca moja vorvlite me ka smo nej vsi glij tak kak pravite z tou dohovščino, če kaj proute povejmo nas čaka znate ka…,nite se ne vupan podpijsate tu geste lejko neka bar poven, žmetno je. Ge mo osto zvejste mojen faranom, do groba. Prav mate cerve so prazne, nej geste glji se, večina. Zatau se spaumlen kak je nekda fajn bilau. Prosen vas samo ne mečte nas se v iste pisker, če glij san ka san man Partizane rad. One so fajn lidge. Fala njin, dosta jih gej pomrlo ka mij lejko zdaj živejmo. Razmite nas. Baug nas me se rad, draga deca moja.

   11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  50. gost
   19.01.2018 ob 18:03 Stari analitik gost

   Oprosti stare Župnek, strinjam se s tebov. Prepricane san ka vsse to ka je letelo je letelo na vrh RKC, pa na tiste tajkune steri majo milijonska premozenja zavedena na Geodetrski upravi RS. Ce bi bili predani svojeme poslanstvi bi nej hrepeneli po milijinaj pa nepremicninaj. Je nekaj župnikov pa faraj, kateri vsako nedelo pri maši doj preštejo pa seznanijo svoje farane kelko so pri prejsnji maši dobili denarja v nabirko. To so poštenjaki. Nega jih dosta, jih je pa nekaj. Resan jih je nekaj. Nej so vsi za v isti pisker.

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  51. gost
   22.01.2018 ob 17:10 (Ne)strpen gost

   Vse bolj so nestrpni tisti, ki jih boli zgodovinsko dejstvo, da so belogardisti v Sloveniji (dogodek se je odvijal v Ljubljani ob prisotnosti škofa Rožmana) z žegnom Rimskokatoliške cerkve prisegli Hitlerju, zdaj pa bi radi dosegli neko spravo, s katero bi jim odpustili ta greh in priznali, da je bil njihov oborožen boj proti partizanom upravičen. Takšna sprava je nesmiselna!

   7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  52. gost
   22.01.2018 ob 17:53 gost

   Z izdajalci ni in ne bo nikoli sprave. To so mokre sanje njihovih potomcev.

   9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  53. gost
   22.01.2018 ob 21:42 gost

   Naj jim Bog odpusti ce se da. Nevem ce se lahko odpusca zlocin nad clovestvom v imenu Boga nad lastnim narodom.

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  54. gost
   24.01.2018 ob 18:11 LFL gost

   večjih bedakov kot so SLO levičarji je v EU težko najti. Smo najbolj pametni in še edini in zadnji RDEČKOJI i EVROPI KATASTROFA. Vse vprek se kritizira ne štima ne to ne ono ,PODPIRA se pa LEVA politična opcija . Kritizirate CERKEV po dolgem in počez me pa zanima ali ste KRITIKI imeli svoje otroke pri krstu ,obhajilu,ali se bodo poročilli CERKVENO ali noste šunko k ŽEGNJU itd. Kar se pa tiče DRAŽGOŠ poznate samo eno plat MEDALJE,ki so nam jo vsiljevali 70 LET.

   3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  55. gost
   27.01.2018 ob 14:43 gost

   Zelo pohvalno GOSPODU škofu. Cerkveni veljaki niso/SO politični veljaki? Lepo skrbi za "združevanje" vseh ljudi...

   5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  56. gost
   02.02.2018 ob 19:51 svečnica gost

   LFL, ti si pa res na nivoju. Kulture, etike in morale nimaš nobene. Poden od podna. Drughgim očitaš nekaj, sam pa si še na hujšem nivoju. Če bi RLC bila manj nestrpna in pohlepna bi več ljudi šlo v cerkev. Sedaj pa se izogibajo. Še posebej tam ,kjer je kak nestrpen in pohlepen župnik, ki se po vrhu ša ošabno obnaša do faranov.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  57. gost
   03.02.2018 ob 18:03 rol gost

   Vupan ka do v kratkon sprejeli zakon da de za komentejranje na forumaj potrebno ime pa priimek.

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.02.2018 ob 21:17 grmada gost

    Se strinjam z komentatorjem, pričakujem tudi , da bo RKC pričakovala odkupovati "krstne liste" imam enega iz leta 1957 in ga z veseljem prodam, spoštovani komentator in #škof# objavita odkupno vrednost, vama osebno ga poklonim !

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  58. gost
   12.10.2018 ob 13:12 Best Online Loans gost

   easy loans for bad credit bad credit loans direct lenders bad credit loans credit loans guaranteed approval

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    14.10.2018 ob 1:18 Cash Loan gost

    credit loans guaranteed approval cashadvance compare loan poor credit loans guaranteed approval

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  59. gost
   16.10.2018 ob 13:12 Direct Lender Loans gost

   credit loans guaranteed approval legit online loans loan with bad credit poor credit loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    17.10.2018 ob 20:14 Get A Loan gost

    credit loans guaranteed approval fast cash loans no credit check no credit loans bad credit loans direct lenders

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  60. gost
   19.10.2018 ob 4:06 Loans For Bad Credit gost

   poor credit loans loans now credit loans guaranteed approval credit loans guaranteed approval

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    20.10.2018 ob 11:26 Bad Credit gost

    credit loans guaranteed approval 15 minute loans direct lenders advance credit loans guaranteed approval

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  61. gost
   21.10.2018 ob 1:01 Best Online Loans JW gost

   payday loans houston texas best payday loans online loans loans online direct

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  62. gost
   21.10.2018 ob 1:14 Easy Payday Loan gost

   small personal loans online easy payday easy payday easy payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  63. gost
   21.10.2018 ob 2:27 Online Loans JW gost

   easy payday best payday loan companies easy money payday loans easy payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    21.10.2018 ob 2:29 Pay Day Loan PC gost

    personal loans online loans loans personal loans online quick payday loans easy loans payday loans compare private lenders for bad credit

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  64. gost
   21.10.2018 ob 2:41 Quick Loan gost

   loans loans loans online direct loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  65. gost
   21.10.2018 ob 3:02 Online Loans JW gost

   payday loans online payday loans online personal loans online loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    21.10.2018 ob 3:13 Direct Lender Loans gost

    personal loans online loans online direct instant decision payday loans loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  66. gost
   21.10.2018 ob 3:19 Cash Advance gost

   consolidated loans online pay day loans loans online direct loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  67. gost
   21.10.2018 ob 3:42 Direct Lender Loans gost

   loans best payday loans online loans payday loans online cash advance america scam easy payday easy loans easy payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    21.10.2018 ob 4:19 Loans For Bad Credit JW gost

    payday loans online personal loans online best payday loans online online loan application

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  68. gost
   21.10.2018 ob 4:21 Spotloan JW gost

   payday loans america installment loans online best payday loans online instant bad credit loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  69. gost
   21.10.2018 ob 5:25 Loans Online JW gost

   payday loan online lenders installment loans online loans best payday loans online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  70. gost
   21.10.2018 ob 5:53 Paydayloan JW gost

   legit online payday loans easy cash loans online easy payday direct lenders of payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  71. gost
   21.10.2018 ob 6:11 Payday Loan JW gost

   home loans guaranteed approval quick easy payday loans easy payday easy payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  72. gost
   21.10.2018 ob 6:55 Personal Loans JW gost

   easy loans no credit check easy payday easy payday easy payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  73. gost
   21.10.2018 ob 7:29 Cash Advance gost

   easy payday long term payday loan loan installment easy payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    21.10.2018 ob 7:51 Payday Loan Online JW gost

    installment loans online best payday loans online best payday loans online loans online direct

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  74. gost
   21.10.2018 ob 8:04 Payday Loans Online gost

   payday loans america payday loans online best payday loans online low rate loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    21.10.2018 ob 8:09 Get A Loan gost

    personal loans online installment loans online extended payday loans payday loans online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  75. gost
   21.10.2018 ob 8:22 A Payday Loan JW gost

   easy payday cash payday easy loan easy payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  76. gost
   21.10.2018 ob 9:22 Pay Day Loan JW gost

   need cash now easy payday easy payday payday loan in las vegas

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    21.10.2018 ob 9:36 Quick Loans gost

    payday loans compare payday loans online instant approval quick payday loans online cash advances

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  77. gost
   21.10.2018 ob 10:04 Loans Online gost

   payday loan com quick payday loans quick payday loans easy payday loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  78. gost
   21.10.2018 ob 12:26 Money Loan gost

   easy payday loans 10 top loan companies need cash now easy payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  79. gost
   21.10.2018 ob 12:38 Payday Loan gost

   payday loans online low rate personal loan loans online direct loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  80. gost
   21.10.2018 ob 13:02 Online Payday Loan JW gost

   easy payday easy payday loans easy payday easy money payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    21.10.2018 ob 13:10 Personal Loans gost

    1000 personal loan best payday loans online easiest payday loan to get personal loans online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  81. gost
   21.10.2018 ob 13:54 Loan Cash gost

   easy payday quick payday loans payday loan instant easy money payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    21.10.2018 ob 14:11 Direct Lender Loans PC gost

    small loan no credit overnight loans installment loans online personal loans online easy payday loans easy payday 12 month loans quick payday loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  82. gost
   21.10.2018 ob 14:20 Easy Payday Loan JW gost

   guaranteed payday loans no credit check personal loan rates comparison payday loans instant cash payday loan instant

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  83. gost
   21.10.2018 ob 14:24 Online Loan JW gost

   loans loans low rate personal loan personal loans online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  84. gost
   21.10.2018 ob 15:20 Loans For Bad Credit PC gost

   easy payday direct lender payday ohio cash advance pa payday loans low rate loans installment loans online payday loans online cash money loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  85. gost
   21.10.2018 ob 15:39 Spotloan gost

   easy payday easy loan easy loans easy payday loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  86. gost
   21.10.2018 ob 17:03 Best Payday Loan gost

   best payday loans online loans online direct guaranteed loan for bad credit loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  87. gost
   21.10.2018 ob 18:31 Pay Day Loans JW gost

   denver payday loans easy money payday loans low income payday loans easy loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  88. gost
   21.10.2018 ob 19:15 Get A Loan gost

   easy loans easy loans quick payday loans easy payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  89. gost
   21.10.2018 ob 20:33 Online Loan gost

   loans with cosigner payday loan houston loans reputable payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  90. gost
   21.10.2018 ob 21:11 Paydayloan JW gost

   installment loans online loans loans loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    21.10.2018 ob 21:20 Direct Lenders JW gost

    installment loans online payday loans online small loan no credit payday loans with no credit check

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  91. gost
   21.10.2018 ob 21:46 Cash Loan JW gost

   loans payday loans online payday 2 xbox one overnight loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  92. gost
   21.10.2018 ob 22:02 Speedycash gost

   personal loans online loans online payday loan lender loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  93. gost
   21.10.2018 ob 22:08 Bad Credit JW gost

   loan payoff easy loans no credit check quick payday loans 12 month loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  94. gost
   21.10.2018 ob 22:23 Bad Credit gost

   payday loans compare easy loans no credit check easy payday loans loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  95. gost
   21.10.2018 ob 22:33 Online Payday Loans gost

   best payday loans online loans 1 hour cash loans loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  96. gost
   21.10.2018 ob 22:33 Get A Loan JW gost

   payday loans compare easy loans no credit check easy payday easy loans no credit check

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  97. gost
   21.10.2018 ob 23:33 Easy Payday Loan JW gost

   24 hour loan easy payday loans easy payday loans easy money payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  98. gost
   22.10.2018 ob 1:16 Quick Loans gost

   title loans online loan assumption easy loans long term payday loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 1:37 Fastest Payday Loan JW gost

    personal loans online personal loans online loans online direct tax advance loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  99. gost
   22.10.2018 ob 2:21 Pay Day Loans JW gost

   personal loans online personal loans online fast cash lenders payday loans online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  100. gost
   22.10.2018 ob 2:55 Payday JW gost

   direct lenders of payday loans easy loans no credit check easy money payday loans easy loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  101. gost
   22.10.2018 ob 3:14 Loans Online gost

   advance cash loan easy payday easy money payday loans long term payday loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  102. gost
   22.10.2018 ob 3:25 Payday Loans JW gost

   loans low credit score loans personal loans online loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 3:35 Easy Payday Loan gost

    quick payday loans easy loans loan center quick payday loans payday loan america installment loans online loans best payday loans online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  103. gost
   22.10.2018 ob 4:24 Online Loans gost

   christmas loan loans personal loans online loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 4:26 Best Payday Loan gost

    online loan application installment loans online personal loans online personal loans online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  104. gost
   22.10.2018 ob 4:27 Pay Day Loan gost

   easy payday easy payday rapid cash guaranteed payday loans for bad credit loans online direct loans 5000 loan payday loans online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  105. gost
   22.10.2018 ob 5:08 Payday Loan JW gost

   low income payday loans small personal loans online easy payday easy payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  106. gost
   22.10.2018 ob 6:38 Online Loan gost

   cash in one hour loans loans loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  107. gost
   22.10.2018 ob 7:00 Loans Online gost

   easy payday easy payday loan quick payday loans easy payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 7:33 Speedy Cash JW gost

    payday loans online loans online direct short term payday loans payday loan company

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  108. gost
   22.10.2018 ob 7:41 Bad Credit gost

   payday loans florida installment loans online loans online direct loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 7:42 Payday Loans Online JW gost

    payday loans online payday loan houston payday loans online loans online direct

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  109. gost
   22.10.2018 ob 7:50 Getting A Loan gost

   best payday loans online extended payday loans loans online direct faxless payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 7:54 Online Payday Loans JW gost

    loan uk payday loan houston loans online direct installment loans online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  110. gost
   22.10.2018 ob 8:52 Loan PC gost

   easy payday easy payday loans quick payday loans payday loan com loans online direct ez loan installment loans online personal loans online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  111. gost
   22.10.2018 ob 10:19 Payday Loan Online gost

   credit check payday lending loans loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  112. gost
   22.10.2018 ob 14:38 Easy Payday Loan JW gost

   payday loans online payday loans online loan direct lenders payday loans no credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 14:56 Payday JW gost

    payday loans online payday loans no credit check payday loans no credit online payday loans no credit check

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  113. gost
   22.10.2018 ob 15:08 Cash Advance JW gost

   best personal loan best personal loans personal loans best personal loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 15:39 Online Payday Loans gost

    personal loans best personal loan personal loans for bad credit personal loans payday loans online online payday loans no credit check bad credit auto loans payday loan online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  114. gost
   22.10.2018 ob 15:42 Online Payday Loans gost

   online payday loans no credit check pay day loans payday loans payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  115. gost
   22.10.2018 ob 16:48 Cash Advance JW gost

   online payday loans payday loans small loan online payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  116. gost
   22.10.2018 ob 16:56 Payday Loan Online JW gost

   payday loans online payday loans payday loans online payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  117. gost
   22.10.2018 ob 17:58 Payday Loan JW gost

   personal loans for bad credit people with bad credit personal loans payday loan without credit check

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 18:33 Payday Express gost

    payday loans payday loans payday loans get loan personal loans best personal loans payday loans com personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  118. gost
   22.10.2018 ob 19:05 Bad Credit gost

   best personal loan loan bad credit personal loans for bad credit extended payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  119. gost
   22.10.2018 ob 19:23 Payday Loans Online gost

   online payday loans short loans online payday loans pay day loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  120. gost
   22.10.2018 ob 20:39 Loans Online JW gost

   payday loan online payday loans online no credit check payday loans pay day loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 20:53 Online Payday Loan JW gost

    payday loans online payday loan payday loans online payday loans no credit check

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  121. gost
   22.10.2018 ob 20:55 Personal Loans JW gost

   payday loans payday loans quick personal loans payday loans online no credit check

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  122. gost
   22.10.2018 ob 21:20 Loan Cash JW gost

   payday loans payday loans online loan direct lenders online loan direct lenders

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 21:32 Personal Loans gost

    payday advance san diego online payday loan payday loans instant approval online payday loans no credit check personal loans best personal loan personal loans personal loan

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  123. gost
   22.10.2018 ob 21:53 Speedycash PC gost

   personal loans debt consolidation advice personal loans personal loans payday loans no credit payday loans online no credit loans in houston online payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  124. gost
   22.10.2018 ob 22:04 Speedycash gost

   best personal loans personal loans personal loans personal loans bad credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 22:18 Payday Loans Online JW gost

    payday loans online reviews loan estimator best personal loans bad credit personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  125. gost
   22.10.2018 ob 22:24 Loan Cash gost

   payday loans the best small loan payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 22:47 Get A Loan JW gost

    payday loans no credit online payday loans no credit check payday loans payday loans online no credit check

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  126. gost
   22.10.2018 ob 23:07 A Payday Loan JW gost

   online payday loans payday loans payday loans payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    22.10.2018 ob 23:32 Payday Loans Online JW gost

    payday loans loans for disabled loan without credit check loans chicago

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  127. gost
   22.10.2018 ob 23:37 Direct Lender Loans JW gost

   best personal loan payday loans in virginia best personal loan best personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  128. gost
   23.10.2018 ob 0:15 Pay Day Loans JW gost

   online payday loans no credit check pay day loans usa cash loans payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  129. gost
   23.10.2018 ob 0:45 Loans gost

   personal loans loans personal personal loan personal loans for bad credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  130. gost
   23.10.2018 ob 1:26 Pay Day Loan gost

   easy to get payday loans payday loans online legitimate payday loan companies bad credit loans approved

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 1:34 Online Payday Loan gost

    personal loans personal loans bad credit best payday loans direct lender best payday loans direct lender

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  131. gost
   23.10.2018 ob 1:34 Best Online Loans JW gost

   personal loans bad credit personal loans installment loans bad personal loans calculators

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 2:05 Cash Loan JW gost

    payday loans online payday loans payday loans online payday loans online no credit check

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  132. gost
   23.10.2018 ob 2:43 Direct Lender Loans gost

   online payday loans no credit check payday loans online no credit check lend money payday mask

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 2:45 Loan JW gost

    bad credit personal loans bad credit personal loans payday loans com best payday loans direct lender

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  133. gost
   23.10.2018 ob 3:23 Getting A Loan gost

   instant cash loans no credit check payday loans online no credit check payday loans online payday loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  134. gost
   23.10.2018 ob 4:53 Online Loans JW gost

   personal loan 500 loans personal loans bad credit personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 4:56 Payday Loans gost

    payday loan online payday loans online no credit check low income payday loans payday loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  135. gost
   23.10.2018 ob 5:51 A Payday Loan JW gost

   payday loans cincinnati online payday loans no credit check affordable payday loans payday loan online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 6:05 Cash Advance gost

    best personal loan personal loan bad credit personal loans easy payday loans no teletrack

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  136. gost
   23.10.2018 ob 6:37 Online Loan gost

   payday loans online payday loans no credit check payday loans payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 6:48 Instant Online Loans JW gost

    payday loans no credit online payday loan payday loan direct lenders only payday loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  137. gost
   23.10.2018 ob 6:53 Loan Cash JW gost

   payday loans consolidate student loans payday loans cincinnati payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 7:28 Direct Lenders gost

    payday loans best place to get a personal loan payday loans payday loan online personal loans cash loans for bad credit loan offices personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  138. gost
   23.10.2018 ob 8:06 Pay Day Loan gost

   easy payday loan payday loans payday loans get a loan today

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 8:07 Personal Loans gost

    best personal loan personal loans personal loans personal loans for bad credit

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  139. gost
   23.10.2018 ob 8:19 Cash Advance gost

   best personal loans personal loans for bad credit personal loans bad credit personal loans payday loans payday loans salem oregon payday loans payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  140. gost
   23.10.2018 ob 9:01 Payday Express gost

   personal loans personal loans bad credit personal loans bad credit personal loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  141. gost
   23.10.2018 ob 11:04 Pay Day Loan gost

   direct lenders no credit check payday loans online no credit check online payday loans payday loans no credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  142. gost
   23.10.2018 ob 13:49 Payday Loans Online gost

   best personal loan personal loans personal loans personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  143. gost
   23.10.2018 ob 14:40 Loan Cash gost

   best personal loan personal loans personal loans personal loans bad credit payday loan online payday loans online payday loans payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  144. gost
   23.10.2018 ob 16:22 Payday Loan JW gost

   personal loans for bad credit best personal loan personal loans bad credit money loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  145. gost
   23.10.2018 ob 16:35 Loans For Bad Credit JW gost

   payday loans no credit payday loans online payday loans online payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 16:43 Payday Loans Online gost

    online payday loan payday loans payday loan online payday loans no credit

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  146. gost
   23.10.2018 ob 17:22 Cash Advance gost

   low apr loans payday loans online no credit check payday loans payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 17:23 Online Payday Loans JW gost

    pay day loans best payday loans online payday loan same day online payday loan

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  147. gost
   23.10.2018 ob 17:46 Pay Day Loans gost

   personal loans personal loans personal loans bad credit real payday loan lenders personal loans companies loan payment payday loans payday loans no credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 18:17 Payday Loans Online PC gost

    best personal loans loans in austin personal loans personal loans for bad credit payday loans no credit payday loans no credit payday loans no credit payday loans online no credit check

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  148. gost
   23.10.2018 ob 18:39 Loan JW gost

   money loan personal loans payday loans in houston texas payday loans in houston texas

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 18:55 Payday Loan gost

    payday loans payday loan online payday loans online no credit check payday loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  149. gost
   23.10.2018 ob 19:06 Payday Loans Online gost

   personal loans personal loans personal loans for bad credit personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  150. gost
   23.10.2018 ob 19:28 Online Loan gost

   best personal loan best personal loan payday loans online reviews loans personal

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 19:34 Payday Loan JW gost

    payday loans american loan payday loans no credit check lenders payday loan online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  151. gost
   23.10.2018 ob 19:55 Online Loans JW gost

   loans personal personal loans for bad credit personal loans best personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 20:51 Best Online Loans JW gost

    online payday loans no credit check payday loans online no credit check payday loans the best

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  152. gost
   23.10.2018 ob 21:26 Get A Loan PC gost

   short cash loans payday loans payday loans no credit payday loans personal loans personal loans personal loans bad credit personal loans for bad credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 21:28 Get A Loan gost

    online cash advances personal loans payday loans no fax bad credit personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  153. gost
   23.10.2018 ob 21:32 Bad Credit gost

   personal loans for bad credit personal loans loans personal personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  154. gost
   23.10.2018 ob 22:50 Payday Loans Online JW gost

   best personal loan personal loans best personal loan what is debt relief

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  155. gost
   23.10.2018 ob 23:12 Payday Express gost

   online payday loan payday loans online payday loans online no credit online payday loans no credit check

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    23.10.2018 ob 23:19 Direct Lenders JW gost

    bad credit personal loans personal loans personal loans for bad credit personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  156. gost
   23.10.2018 ob 23:48 Spotloan gost

   pay day cash advance best personal loans loans personal personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  157. gost
   24.10.2018 ob 0:35 Easy Payday Loan gost

   one hour payday loans online payday loans online payday loans loans for mobile homes

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    24.10.2018 ob 0:44 Fastest Payday Loan gost

    credit check payday payday loans online loans no credit check lenders payday loans online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  158. gost
   24.10.2018 ob 0:53 Cash Advance gost

   payday loan online lenders pay day loans online payday loan online payday loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    24.10.2018 ob 0:59 Instant Online Loans JW gost

    direct payday loan lenders online direct loan consolidation cash america loans personal loans for bad credit

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  159. gost
   24.10.2018 ob 1:30 Loan Cash gost

   payday loans pay day loans payday now loans consolidation loans for fair credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  160. gost
   24.10.2018 ob 1:53 Spotloan gost

   dental loans personal loans online pay day loans loans instant direct lenders no credit check payday loans no credit payday loans no credit payday loans no credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  161. gost
   24.10.2018 ob 4:01 Payday JW gost

   payday loans online no credit check payday loans online no credit check payday loans poor credit loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  162. gost
   24.10.2018 ob 4:55 Direct Lender Loans gost

   personal loan personal loans no credit check payday loans instant approval fair credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  163. gost
   24.10.2018 ob 7:26 Quick Loan gost

   bad credit personal loans direct payday lenders bad credit personal loans calculators personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  164. gost
   24.10.2018 ob 7:57 Online Loans gost

   need a loan now payday loans tx personal loans personal loan rates

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  165. gost
   24.10.2018 ob 8:55 Loan JW gost

   loan form personal loans payday loans com personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  166. gost
   24.10.2018 ob 10:00 Easy Payday Loan gost

   loan today real payday loan lenders personal loans bad credit personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    24.10.2018 ob 10:26 Loans JW gost

    online payday loans no credit check loan payments loans no credit check lenders online payday loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  167. gost
   24.10.2018 ob 10:33 Direct Lenders JW gost

   personal loans rehab loan debt consolidation advice personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  168. gost
   24.10.2018 ob 10:55 Online Lenders JW gost

   loans to build credit loan center low apr loans payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  169. gost
   24.10.2018 ob 10:59 Money Loan JW gost

   loans personal personal loan personal loans for bad credit bad credit personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  170. gost
   24.10.2018 ob 11:50 Pay Day Loan JW gost

   payday loans online payday loans bad credit auto loans payday loans online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    24.10.2018 ob 12:41 Direct Lenders PC gost

    payday loans personal cash advance payday loans payday loans loans personal personal loans fair credit personal loan

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  171. gost
   24.10.2018 ob 13:23 Speedycash JW gost

   online payday loans quick payday loan online payday loans payday loan consolidation

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  172. gost
   24.10.2018 ob 13:37 Direct Lenders gost

   payday loans online no credit check online payday loans no credit check debt relief programs payday loan online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    24.10.2018 ob 13:43 Online Payday Loans JW gost

    pay day loans 500 cash loan installment loans no credit check same day online payday loans no credit check

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  173. gost
   24.10.2018 ob 14:08 Personal Loans PC gost

   easy online payday loans loans personal payday loans colorado springs personal loan payday loans online payday loan payday loans no credit payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  174. gost
   24.10.2018 ob 14:30 Getting A Loan JW gost

   money now personal loans personal loans payday loan without credit check

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  175. gost
   24.10.2018 ob 14:50 Loan Cash gost

   personal loans secured personal loans personal loans personal loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  176. gost
   24.10.2018 ob 15:16 Online Loan gost

   personal loan bad credit personal loans personal loan payday loan without credit check wells fargo loan pay day loans loans no bank account payday installment loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    24.10.2018 ob 15:41 Get A Loan gost

    how to get a loan with bad credit loans personal online payday loans instant payday loan online lenders payday loans payday loans online no credit check payday loans online payday loans no credit check

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  177. gost
   24.10.2018 ob 15:43 Getting A Loan gost

   online payday loan direct lenders for payday loans payday loans best payday loans online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    24.10.2018 ob 16:22 Instant Online Loans JW gost

    fast cash loan personal loans bad credit payday loans in utah payday loans in utah

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  178. gost
   24.10.2018 ob 17:04 Pay Day Loan gost

   online payday loans pay day loans payday loans calgary payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    24.10.2018 ob 17:07 Personal Loans gost

    direct loan consolidation personal loan interest bad credit personal loans personal loan

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  179. gost
   24.10.2018 ob 17:10 Fastest Payday Loan gost

   loans chicago payday loans no credit bad credit payday advance get cash fast

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    24.10.2018 ob 17:11 Payday gost

    personal loans for bad credit personal loans bad credit best personal loan personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  180. gost
   24.10.2018 ob 17:44 Direct Lenders gost

   personal loans reviews payday loans tx personal loans bad credit best place to get a personal loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    24.10.2018 ob 18:12 Online Loan JW gost

    short term loan lenders loans personal short term loan lenders best personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  181. gost
   24.10.2018 ob 18:38 Getting A Loan gost

   personal loans personal loans best personal loan loans personal

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  182. gost
   24.10.2018 ob 19:14 Easy Payday Loan JW gost

   payday loans online payday loans no credit check payday loans payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  183. gost
   24.10.2018 ob 19:20 Payday Loans gost

   personal loans personal loans loans personal personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    24.10.2018 ob 19:21 Payday Express gost

    personal loans personal loans personal loans for bad credit cash advance loan online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  184. gost
   24.10.2018 ob 20:23 Best Payday Loan gost

   loans com personal loans personal loans for bad credit personal loans bad credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  185. gost
   24.10.2018 ob 20:34 Pay Day Loan gost

   payday loans online no credit check payday loan apr first loan payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  186. gost
   24.10.2018 ob 21:04 Loan gost

   personal loans personal loans bad credit personal loans bad credit personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  187. gost
   24.10.2018 ob 21:30 Online Loan JW gost

   no payday loans payday loan online payday loans in nc pay day loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  188. gost
   24.10.2018 ob 22:23 Payday Loan JW gost

   online payday loans online payday loan payday loan online instalment loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  189. gost
   24.10.2018 ob 22:28 Pay Day Loans JW gost

   pay day loans payday loans payday loans online payday loans no credit check

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  190. gost
   24.10.2018 ob 22:57 Speedycash JW gost

   personal loans bad credit personal loans personal loan best personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  191. gost
   24.10.2018 ob 23:31 Instant Online Loans JW gost

   personal loans payday loans online reviews personal loans bad credit personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  192. gost
   24.10.2018 ob 23:52 Speedy Cash gost

   best personal loans personal loans personal loans best personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  193. gost
   25.10.2018 ob 0:28 Quick Loans gost

   best personal loans personal loans bad credit personal loans personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  194. gost
   25.10.2018 ob 0:57 Best Online Loans JW gost

   personal loans personal loans personal loans personal loans bad credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  195. gost
   25.10.2018 ob 1:26 Cash Loan gost

   payday loans payday loans 1 hour payday loan payday loans online no credit check

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  196. gost
   25.10.2018 ob 1:42 Quick Loan JW gost

   personal loans bad credit personal loans personal loans for bad credit personal loans bad credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 1:43 Get A Loan JW gost

    personal loans unsecured online payday loans no credit check payday loans from direct lenders usa payday loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  197. gost
   25.10.2018 ob 1:53 Payday Loan gost

   loan website payday loan online online payday loans no credit check payday loans no credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 1:56 Cash Loan gost

    online payday loans no credit check online payday loan payday loans online no credit check payday loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  198. gost
   25.10.2018 ob 2:14 Payday Loan Online JW gost

   online payday loans payday loans cash advance credit card get a loan today

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  199. gost
   25.10.2018 ob 2:53 Speedy Cash gost

   personal loans bad credit loan companies near me best personal loan personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  200. gost
   25.10.2018 ob 3:30 Direct Lender Loans gost

   loans with collateral bad credit personal loans personal loans bad credit personal loans payday loans payday loans online payday loans multiple payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  201. gost
   25.10.2018 ob 4:20 Loans JW gost

   personal loans bad credit money loans personal loans personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  202. gost
   25.10.2018 ob 4:47 Cash Loan gost

   loans bad credit ok payday loans in houston texas personal loans personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 4:53 Best Payday Loan JW gost

    personal loans best personal loan personal loans calculators personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  203. gost
   25.10.2018 ob 4:59 Online Lenders JW gost

   payday loan in california personal loans personal loans with bad credit personal loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  204. gost
   25.10.2018 ob 5:22 Online Loan JW gost

   payday loans payday loan online pay day loans online payday loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  205. gost
   25.10.2018 ob 5:52 Money Loan JW gost

   payday loans payday loans payday loans no credit payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  206. gost
   25.10.2018 ob 5:58 Loans JW gost

   personal loans personal loans bad credit personal loans personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 6:03 Easy Payday Loan JW gost

    personal loans parent loan best personal loan advance america cash advance

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  207. gost
   25.10.2018 ob 6:03 e7a4h8y4DP gost

   lexapro withdrawal symptoms side effects of discontinuing lexapro lexapro dosage

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  208. gost
   25.10.2018 ob 7:36 Cash Advance gost

   payday loans need a loan now payday loans payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 8:03 Quick Loans JW gost

    online payday loans online payday loans no credit check loans louisiana payday loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  209. gost
   25.10.2018 ob 8:05 z1z8k1k2DP gost

   lexapro online lexapro lexapro medication

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 8:05 Loans JW gost

    online payday loans payday loans no credit cash advance credit card cash advances online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  210. gost
   25.10.2018 ob 8:16 Personal Loans JW gost

   pay day advance payday loans no credit payday loan online payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 8:27 Online Payday Loan gost

    personal loans bad credit personal loans instant loan no credit check best personal loan

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  211. gost
   25.10.2018 ob 8:37 Cash Advance gost

   free loan online payday loan easy cash payday loan payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  212. gost
   25.10.2018 ob 9:21 Easy Payday Loan JW gost

   online payday loans payday loans small payday loans cash loans fast

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 9:35 Online Lenders gost

    payday loans tx personal loans bad credit personal loans poor credit rating loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  213. gost
   25.10.2018 ob 9:37 y6e5f4c4DP gost

   lexapro reviews lexapro benefits for women lexapro without a doctors prescription

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  214. gost
   25.10.2018 ob 10:34 Cash Advance JW gost

   payday loan online online payday loans no credit check online payday loan online payday loans no credit check

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  215. gost
   25.10.2018 ob 10:49 Personal Loans PC gost

   payday loans payday loans no credit payday loans guaranteed loans for bad credit personal loan personal loan personal loan personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 11:23 A Payday Loan gost

    bad credit personal loans personal loans personal loans for bad credit money now

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  216. gost
   25.10.2018 ob 11:49 Speedy Cash JW gost

   personal loan paydayloan com personal loans for bad credit best personal loan

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  217. gost
   25.10.2018 ob 12:36 Online Loan JW gost

   instant cash loans no credit check small loans for people with bad credit payday loans payday loans now

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 12:36 Direct Lender Loans JW gost

    unsecured loans with bad credit personal loans for bad credit bad credit payday personal loan

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  218. gost
   25.10.2018 ob 12:45 Bad Credit gost

   check into cash guaranteed loan cash online loans personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 13:12 Getting A Loan JW gost

    payday loans no credit payday loans online no credit check payday loans pay day loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  219. gost
   25.10.2018 ob 13:23 p3w7l4v1DP gost

   side effects for lexapro lexapro 5mg side effects of lexapro in women

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  220. gost
   25.10.2018 ob 13:31 m9k0g5s4DP gost

   interactions for lexapro does lexapro cause weight gain generic lexapro

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  221. gost
   25.10.2018 ob 14:25 Online Loans gost

   personal loans personal loans bad credit personal loans payday installment loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  222. gost
   25.10.2018 ob 14:40 Pay Day Loan JW gost

   payday loan online max loan personal loans secured payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  223. gost
   25.10.2018 ob 15:39 Getting A Loan gost

   max loan payday loans in colorado payday loans online no credit check loan 365 personal loan bad credit personal loans personal loans loan bad credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 15:41 Loans Online gost

    payday loans payday loans no credit instalment loans cash loans with monthly payments personal loans cash advance loan online best personal loan direct payday loans online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  224. gost
   25.10.2018 ob 16:09 c5w0z6n0DP gost

   lexapro half life warnings for lexapro lexapro reviews

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  225. gost
   25.10.2018 ob 17:38 o9n1e6r6DP gost

   lexapro vs celexa side effects of discontinuing lexapro lexapro generic

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  226. gost
   25.10.2018 ob 18:09 Cash Advance JW gost

   payday loans online no credit check bad credit payday advance quick payday loan online loan qualifications

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 18:09 Speedycash JW gost

    loan comparison calculator online payday loans payday loans no credit check personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  227. gost
   25.10.2018 ob 18:41 Payday Express JW gost

   payday loans online no credit check online payday loan cash loans with monthly payments payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  228. gost
   25.10.2018 ob 19:21 Online Loans JW gost

   personal loans personal loans loans personal direct payday

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    25.10.2018 ob 19:48 Loan Cash JW gost

    payday loans no credit payday loans in colorado payday loans online no credit payday loans online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  229. gost
   25.10.2018 ob 19:52 Instant Online Loans JW gost

   personal loans private lenders personal loans personal loans for bad credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  230. gost
   25.10.2018 ob 21:10 Online Loans JW gost

   loans personal personal loans for bad credit christmas loan online payday loans instant

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  231. gost
   25.10.2018 ob 21:54 Online Payday Loan gost

   bad credit payday bad credit personal loans best personal loan personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  232. gost
   25.10.2018 ob 22:03 Online Payday Loans gost

   payday loans online no credit loans for mobile homes online payday loans no credit check cashusa

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  233. gost
   25.10.2018 ob 22:14 Payday Loan JW gost

   payday loans online no credit check pay day loans payday loans online payday loan online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  234. gost
   26.10.2018 ob 0:19 Direct Lenders gost

   personal loans best personal loans personal loan interest personal loans loans login pay day loans online payday loan pay day loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.10.2018 ob 0:45 Cash Advance gost

    instant online loan payday loan no debit card loans default personal loans for bad credit

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  235. gost
   26.10.2018 ob 0:56 Online Payday Loans gost

   online payday loans no credit check online payday loan loan installments easy personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  236. gost
   26.10.2018 ob 1:13 Online Loans gost

   best personal loans personal loans loans personal personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.10.2018 ob 1:25 Online Loan JW gost

    online payday loans no credit check payday loans payday loans online payday loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  237. gost
   26.10.2018 ob 1:26 A Payday Loan PC gost

   payday loans online payday loans payday loans wells fargo loan real payday loan lenders bad credit personal loans personal loans personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  238. gost
   26.10.2018 ob 1:47 Get A Loan JW gost

   personal loans personal loans guaranteed personal loan personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  239. gost
   26.10.2018 ob 2:48 Cash Loan gost

   personal loans personal loans personal loan personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  240. gost
   26.10.2018 ob 2:48 Speedy Cash JW gost

   personal loans best personal loans personal loans bad credit loans personal

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  241. gost
   26.10.2018 ob 2:48 Get A Loan gost

   guaranteed payday loan approval payday loans online no credit check payday loans payday loans online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.10.2018 ob 2:55 Loans JW gost

    online payday loan online payday loans no credit check pay day loans credit loan calculator

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  242. gost
   26.10.2018 ob 3:39 Best Payday Loan JW gost

   debt loan payday loans payday loans no credit payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.10.2018 ob 3:39 Get A Loan JW gost

    personal loans for bad credit personal loans best personal loans personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  243. gost
   26.10.2018 ob 4:18 b9g3d9t0DP gost

   lexapro without prescription lexapro for anxiety lexapro generic

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  244. gost
   26.10.2018 ob 4:29 Payday Loans JW gost

   best personal loans personal loans best personal loans personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  245. gost
   26.10.2018 ob 4:34 Best Payday Loan PC gost

   payday loans payday loans no credit check lenders payday loans online bad credit loans approved personal loans bad credit best personal loan personal loans personal loans bad credit

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  246. gost
   26.10.2018 ob 4:41 Payday JW gost

   loans personal 500 loans personal loans bad credit personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  247. gost
   26.10.2018 ob 4:50 Loan Cash gost

   personal loans for bad credit personal loans cash loans no credit check personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.10.2018 ob 5:16 Quick Loans gost

    online payday loans payday loans payday loan online payday loans best personal loans personal loans personal loan personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  248. gost
   26.10.2018 ob 5:29 Loan gost

   personal loans personal loan personal loans bad credit personal loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.10.2018 ob 5:42 Online Payday Loans JW gost

    best personal loan best personal loan fast personal loan best personal loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  249. gost
   26.10.2018 ob 6:01 p4d1h7o5DP gost

   what is lexapro used for does lexapro cause weight gain lexapro medication

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.10.2018 ob 6:09 Payday Loan gost

    personal loans for bad credit personal loan approval online pay day loans best personal loan

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  250. gost
   26.10.2018 ob 6:27 Bad Credit JW gost

   payday loans online no credit check payday loans payday loans payday loans

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.10.2018 ob 6:31 Payday Loan Online JW gost

    best personal loan personal loans for bad credit best personal loan direct payday lenders bad credit

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  251. gost
   26.10.2018 ob 6:40 Payday Loan JW gost

   payday loans online no credit check payday loans wells fargo loan payday loans online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.10.2018 ob 6:47 Online Lenders gost

    personal loans personal loans bad credit personal loans personal loans payday loans pay day loans payday loans payday loans

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  252. gost
   26.10.2018 ob 7:18 a1q2a9o0DP gost

   lexapro and weight gain lexapro 10 mg lexapro for pain

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.10.2018 ob 7:23 Best Online Loans gost

    payday loans online payday loan ez payday loans locations payday loan online

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  253. gost
   26.10.2018 ob 7:26 Fastest Payday Loan JW gost

   wells fargo loan payday loans payday loans payday loan online

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    26.10.2018 ob 7:27 Best Payday Loan gost

    payday loans payday loans online payday loans consolidate student loans