https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prleška gibanica prepoznavna tudi v osrednji Sloveniji

18.02.2018 ob 10:00  

V začetku februarja se je v slovenski prestolnici, hkrati s Sejmi okusov, odvil sejem Natour Alpe Adria. Nekaj ponudnikov iz Pomurja je obiskovalce navduševalo nad krajino Prlekije in Prekmurja, odlično kulinariko in izjemnimi vini.


Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH v tem letu obeležuje deset let obstoja in aktivnega delovanja. Ker v društvu širijo oko in duha na vsa področja kulture in izobraževanja, ter skrbijo za promocijo Prlekije in Slovenije kot izjemne turistične destinacije z odličnimi vini in kulinariko, so se že drugo leto zapored udeležili sejma Natour Alpe Adria. V društvu so se odločili za celotno predstavitev Prlekije in hkrati tradicionalne turistično gastronomske prireditve Prleška gibanica 2018, ki jo bodo v Križevcih pri Ljutomeru organizirali 1. septembra 2018. Prleška gibanica je seveda požela veliko navdušenja, saj so jo obiskovalcem ponudili za pokušino.

"Odzivi so bili res izjemno pozitivni. Skoraj nihče več prleške gibanice ne zamenja za prekmursko, ki je seveda dosti bolj prepoznavna. Razveselil me je odziv gospe iz okolice Ljubljane, ki je dejala, da je v reviji Pet zvezdic prebrala vse o našem triletnem delu, ki je pripeljalo do poenotenja recepta za prleško gibanico. Škoda edino, da v Prlekiji ne premoremo več skupnega promocijskega materiala. Na srečo so bili sosedje našega promocijskega prostora Prleki, ki imajo tudi sobe, da smo goste lažje nagovarjali, da pridejo ne le na prireditev Prleška gibanica 2018, ampak da aktivno preživijo vikend v Prlekiji in hkrati obiščejo našo prireditev,˝ je strnila vtise mag. Tjaša Kos, predsednica društva KELIH.

 

Foto: Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.