https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

The Eight - mladi pomurski rockerji, ki so največji uspeh proslavili pri Pajdoju

 

Njihovo delovno ime je Google Generation, sicer pa je to najbolj znan bend z Gimnazije Murska Sobota - The Eight. Tokrat vam predstavljamo razigrano družbo fantov, ki se je pred kratkim izkazala tudi na Šourocku, kjer jim sicer v finalnem nastopu za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino ni uspelo zmagati.

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na pota glasbenih karier.

Kdaj, kje in kako se je začela vaša zgodba z bendom? Kdo so bili prvi člani in zakaj ste nekatere izgubili do današnjega dne? 

 Vse skupaj se je začelo tri leta nazaj, ko so se štirje simpatični fantje in eden, za katerega to ne bi mogli trditi, odločili, da bodo imeli bend. Hoteli so starejše punce. Prvotni člani so bili Žiga Kerec (kitara), Jernej Jakob (kitara), Denis Jakoša (bas), Jernej Gal (bobni), Uroš Svenšek (roadie, vokal). Po 2 letih sta Gal in Jakob zapustila bend, saj imajo vsaka ušesa svoje maslo. Gala na bobnih je nadomestil Miha Peklar, ker ima lepe bobne in jih zna uporabljat, Jakoba na kitari pa Samo Just, ker je lep.

Sprva ste bili brez imena, nato Google Generation. Čeprav je skorajda očitno čemu takšno ime, pa vendar - še vaša razlaga?

 Google Generation je bilo vbistvu delovno ime, dokler se nismo spomnili česa bolj butastega. In smo se.

Vaš prvi večji koncert je bil na Festivalu mladih Pomurja, leta 2009. Kakšni so bili takrat občutki, ko ste igrali pred kar velikim številom navdušenih ljudi? Kateri koncert bi vi še izpostavili, kot do danes najuspešnejši?

Jokat sem se začel. Najuspešnejši koncert je bil lansko leto na Noči Čarovnic pri Gradu, kjer smo pred okoli 5000 glavo množico nastopili kot glavna skupina. Predskupina je bil gost iz Hrvaške.

VIDEO: The Eight - Reminiscence (demo)

Vsak bend začne z osnovno opremo in inštrumenti. Kaj bi povedali o vaših prvotnih kitarah, bobnih, itd. in kako se je vaša oprema spremenila danes? Kaj pa prostor za vaje? 

 Ja, res je, tudi mi smo začeli z inštrumenti "zvenečih" imen, ko so Cort (najcenejša kitara v Big Bangu), Millenium (nekaj kar od daleč spominja na bobne, pa to niso) in Yamaha (takšen beginner paket za igranje bass kitare). Potem pridejo starši na par koncertov in so celi ponosni, ne glede na to, kaj igramo in eventuelno jih prepričaš, da ti kupijo kaj bolj konkretnega. Drugače smo pa bolj pisarniški bend, začeli smo sicer v bivši zobni ambulanti gimnazije, nato pa smo se preselili najprej v pisarno firme Abak, kasneje pa v pisarno založbe Franc-Franc.

Verjetno se je vsakomur izmed vas že dogodila tudi kakšna manjša nezgodica oz. anekdota? Morda kakšna najbolj vtisnjena v spomin?

Enkrat je Uroš sredi koncerta po pomoti malo mlatil s tamburinom po čineli in strl celo stojalo. Gal na bobnih je mislil, da smo mi zdaj The Who in bomo vse razbili, zato je v tri krasne brcnil še Hi-Hat. Bobni so bili izposojeni. Ostali niso hoteli razbiti svojih kitar, zato sta izpadla butla. 

Najhujši koncert do sedaj - kje je bilo prizorišče zločina in zakaj je bilo tako "hudo"?

V nekem ljubljanskem klubu, ki želi ostati anonimen, so nas na oder postavili brez tonske vaje in monitorjev, ker je tonski mojster menda taka faca, da tega ne rabimo. Ne vemo točno, kaj smo sploh delali, publika je bila vseeno navdušena. Klub se je imenoval Roxly.

VIDEO: The Eight (Radiohead - Creep)

Pred kratkim ste prišli tudi v finale Šourocka. Kako je bilo, ko ste izvedeli, da gre vaš bend naprej in seveda - kako ste proslavili ta velik dogodek?

Na Šourock smo se prijavili bolj v smislu "en špil več" in smo pač šli tja kot neki outsiderji med metal, hardcore itd. bende, ki so tehnično toliko boljši od nas, da nas je bilo skoraj sram iti na oder. Poleg tega, da je bil to naš prvi koncert od zamenjavle članov, nam je v zadnjem trenutku odpovedal tudi basist, zato nam je na pomoč priskočil prijatelj, ki je na koncertu tretjič v življenju v rokah držal bass, tako da res ne vem, po kateri teoriji smo bili "najboljši". Proslavili smo pri Pajdoju. 

Pa še nekaj besed namenimo vaši prihodnosti. Kakšne cilje imate v načrtu, se dela že kaj novega glasbenega gradiva izpod avtorskega peresa?

Vsekakor, vendar bo pod peresom kmalu tudi matura, zato nam malo primankuje časa. Naš cilj za prihodnost je napolniti Wembley. Z vodo.

    Komentarji

    1. kukuruz
      05.05.2011 ob 23:06 kukuruz

      EIGHT so osvežitev rokerske scene v Pomurju

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Iophiniac
      06.05.2011 ob 15:14 Iophiniac

      Zanimiva osvežitev scene, ja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. mokasin
      08.05.2011 ob 18:30 mokasin

      fuah :) dobro je to dobro!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.