https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Igor Kržan novi direktor gornjeradgonskega podjetja Reflex

Murska Sobota, 27.02.2018 ob 12:00  

Podjetje Reflex iz Gornje Radgone, ki je v postopku prisilne poravnave, ima novega direktorja. 

S sklepom murskosoboškega sodišča, februarja letos, je novi direktor podjetja Reflex postal Igor Kržan, ki je zamenjal Dobrana Juričana.

Kržan je bil predsednik uprave podjetja Trimo, nadzornik v SDH in po stečaju Alukomna oživlja tamkajšnjo proizvodnjo oken, vrat in fasad, kjer tako iz podjetja Alukomna nastaja Aluplus. Lani so denimo v Aluplusu ustvarili 920 tisoč evrov prihodkov.

Foto: Dolenjskilist.si 

Do zamenjave direktorja je prišlo, zaradi menjave lastništva podjetja Reflex, ki ga bodo predvidoma marca ali aprila prevzeli Alternativni investicijski skladi Alfi in na katerega je po sklepu sodišča preneseno vodenje poslov insolventnega dolžnika. Alternativni investicijski skladi Alfi je lani ustanovljen sklad, ki deluje pod okriljem hitrorastoče svetovalne družbe KF Finance.

Foto: Reflex-tuskabine.si

Portal Večer navaja, ˝da je NLB za gornjeradgonsko podjetje marca lani sprožilo prisilno poravnavo, po prvih informacijah zaradi dolga v višini 4,1 milijona evrov, bančna terjatev, ki jo je NLB prijavila v prisilni poravnavi, pa je potem znašala 7,4 milijona evrov. Del terjatev v višini 3,6 milijona evrov je prodala skladu Alfi, ta pa je že tudi napovedal odkup terjatev tistih upnikov, ki ne bodo sprejeli predlaganega poplačila v enajstih letih. Ob tem je bila upnikom ponujena tudi možnost konverzije terjatve v lstniški delež podjetja.˝

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.