https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Koraki za zdravo življenje

8.9.2019  

Za zdravo življenje lahko naredimo kar precej, od raznih diet in do vsakodnevnih vaj. Cilj nam je, da živimo življenje, na katerega smo lahko ponosni, in se izogibamo zdravstvenim težavam, ali da jih spremenimo na boljše

 

Če ste še v dvomih, pomislite kako vam lahko zdravo življenje pomaga čez 10 let. Ko se osredotočimo na zdravo življenje bomo naredili vse potrebne korake, da bi to tudi uresničili. Spodaj je zapisano 5 preprostih korakov za zdravo življenje.

1. Telovadba in dober spanec

Telovadba in dober spanec gresta skupaj. Dober vadbeni načrt in dober spanec nam pozitivno koristita pri življenju nasploh. Spanec je tudi dobro zdravilo proti stresu in prenajedanju. Dobro naspani ljudje imajo več nadzora nad apetitom. Dlje kot smo budni bolj lačni postanemo. 7 urni spanec je priporočljiv za zdravo življenje. Raziskave kažejo, da fizična aktivnost vpliva na kakovost spanca.

2. Osebna higiena

Ne želimo, da bi ljudje stopili korak ali dva stran od nas. Moramo se strogo ravnati po higienskih navodilih. Vsaj dvakrat na dan si moramo umivati zobe in nitkati, enkrat na dan se stuširati z milom. Izogibamo se hrani, ki nam daje slab zadah, kot naprimer čebula, česen in alkohol. Priporočeno je redno pitje vode in žvečenje žvečilnega gumija za boljši zadah. Uporabljamo antiperspiran, umivamo obleke pogosto in pustimo, da se obuvala zračijo.  

3. Zdrava hrana

Uživamo hrano z čim manj sladkorja in slabimi maščobami. Zamenjajmo sladkarije z sadjem in sveže stisnjenim sokovom. Jemo tudi polnozrnat kruh. Moramo vedeti, da je trik pri zmanjšanju teže, da število zaužitih kalorij ne sme presegati število porabljenih. Pri tem pa pazimo, da ne stradamo. Obroke si porazdelimo na 5 do 6 manjših namesto 2 do 3 večjih. 

4. Smeh

Vsi vemo, da je smeh pol zdravja. Pomaga tudi pri zmanjševanju stresa, srčnih bolezni, zviša nam dobro voljo in celo poviša imuniteto. Če vas je strah ali če ste nervozni se poskušajte smejati čim več. Saj vas to ne bo naredilo samo bolj privlačne, ampak vam bo tudi pomagalo krepiti prijateljstva. 

5. Meditacija in oblikovanje dobrih odnosov

Preživite kakovosten čas sami z sabo. Meditirajte vsaj 20 minut na dan, gradite dobre odnose z družino in prijatelji. Raziskave kažejo, da osamljeni ljudje tvegajo večjo možnost srčnih bolezni. Zdravi odnosi z drugimi, nam tudi ponujajo izzive, kateri nam stimulirajo možgane in nam pomagajo k prečevanju demence.

Da bi živeli čim dlje in da bi preprečili srčne bolezni je pomembno, da se zavemo, kaj lahko storimo ta trenutek. Zdravje in dnevne navade sta definitivno dve od teh. Ko pridemo do rezultatov, je lepo če jih proslavimo, saj nam to pomaga na poti naprej.

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2019 ob 18:23 Lendavski nadvojvoda gost

      Evo,ti ga,pa se je ena nedojebana baba razpisala kak moren živeti.Prijdi z mano v gostilno,boš pozabila na zdravo življenje.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.