https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: ŠMK Klinka popeljala mlade na smučanje

20.3.2018  

Študentsko-mladinski klub Klinka iz Gornje Radgone je letos prvič organiziral dvodnevni smučarski izlet. Le-ta je potekal med 17. in 18. marcem na smučišču Cerkno.


Na smučarski izlet so se mladi ob zgodnjih jutranjih urah odpravili z avtobusom direktno iz Gornje Radgone. Na smučišče so prispeli ravno ob odprtju smučišča in tako začeli prvi dan rekreacije na snegu. Glede na njihove izjave so se zabavali, le vreme jim ni bilo čisto po godu.

Zaradi slabe vidljivosti na zgornjem delu smučišča in deževnih razmer na spodnjem delu, so se odločili, da s smuko prenehajo nekoliko prej, in se odpravijo na kosilo v hotel. Tam so imeli udeleženci izleta vključeno tudi celodnevno kopalno karto, ki so jo z veseljem izkoristili.

Naslednje jutro so se spet odpravili na smučišče, a takrat je vreme nekoliko bolj sodelovalo in smučali so vse do odhoda avtobusa. Po končani smuki, jih je avtobus zapeljal do vstopnega mesta v Gornji Radgoni.

 

Za krajšo izjavo o projektu in dejavnostih kluba, smo prosili predsednico ŠMK Klinka, zapisala pa je tako:

“Misija ŠMK Klinka je poudariti pomen prostovoljnega dela, sodelovanja in preživljanja prostega časa z nečim koristnim, pomembnim in predvsem zabavnim. Prav tako pa želimo mladim pokazati, da so lahko aktivni in da lahko pripomorejo k spremembam.

Aktivisti ŠMK Klinka se zavedamo kaj pomeni predstavljati mladih vredno organizacijo, zato želimo svojim članom ponuditi čim bolj raznolike dejavnosti, pri tem pa se želimo prilagajati njihovim potrebam.

Tako prirejamo dogodke na različnih vsebinskih področjih, in sicer na področju sociale, izobraževanja, zdravstva, kulture, družabnosti in športa. Prav na področju športa izvedemo letno več dogodkov. Tudi naš največji dogodek Športaj s Klinko, ki bo letos v soboto 9.6.2018, združuje različne panoge športov na enem mestu. S športnimi dogodki želimo mladim pokazati, da je šport lahko zabaven in jim omogočiti, da prosti čas preživljajo aktivno ter kvalitetno. S tem namenom smo letos tudi organizirali dvodnevni izlet Smučaj s Klinko na Cerknem.

Z izvedenim projektom Smučaj s Klinko smo zadovoljni. Letos nam je malo zagodlo vreme, ampak obljubimo, da bomo drugo leto naročili boljšega. Upamo, da bo ta projekt postal še eden izmed naših tradicionalnih projektov, ki ga bomo vsako leto nadgrajevali ter mu dodajali neko drugačnost, svežino dogodka in bo tako privlačen tudi za vedno več ljudi.” 

Več fotografij v spodnji galeriji...






    Fotogalerija