https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Adria Airways širi svoje povezave

04.04.2018 ob 11:00  

Adria Airways je največja letalska družba v Sloveniji. V bližnji prihodnosti bodo razširili mrežo povezav z dodatnimi destinacijami.

 

Sedem novih povezav

Adria Airways je pred nekaj dnevi odprla povezavo s Sofijo, glavnim mestom Bolgarije, v naslednjih dneh pa bodo odprte še povezave z Bukarešto in Ženevo, v naslednjih mesecih svoje povezave širijo še s Hamburgom, Düsseldorfom, Dubrovnikom in Bračem.

Holger Kowarsch, direktor Adrie Airways je povedal, da bo teh sedem dodatnih destinacij še bolj povezalo Slovenijo z balkansko regijo in evropskimi mesti. Prepričan je tudi, da bo povezava Ljubljano - Sofija pripomogla k ustvarjanju novih poslovnih in turističnih možnosti za obe destinaciji.

 

Zadovoljni so z rezultati, načrtujejo pa dodatno širitev

"Smo mali letalski prevoznik, moramo rasti in krepiti naše poslovanje ter izboljšati povezljivost," pravi Kowarsch. Letos bodo floti 15 letal, dodali še tri nova, kar pomeni tudi povečanje števila zaposlenih, katerih usposabljanje že poteka.

Podrobnosti o poslovnih rezultatih Kowarsch ni razkril, je pa povedal, da so zabeležili rast v dveh številkah. Vemo, da je z Adrio v lanskem letu poletelo nekaj več, kot 1,2 milijona potnikov. Ta števila je za približno 10 odstotkov večja, kot predlani.

Direktor Adrie Airways je prepričan, da bodo s skupaj z ljubljanskim letališčem Jožeta Pučnika, našli načine za konkuriranja letališčem v Trstu, Benetkah, Zagrebu in Celovcu.

Na letališču so dejali, da intenzivno delajo na širitvi zmogljivosti. Upajo, da bodo letos dobili gradbeno dovoljenje, naslednje leto pa želijo začeti z gradnjo dodatnega termilana. Ta naj bi bil pripravljen za sprejem potnikov leta 2020.

Povezava Slovenije s svetom

Minister Gašperšič, je dejal, da Adrio, kljub temu, da ni več v slovenskih rokah, še vedno doživljajo kot domačega prevoznika in da jim je uspešno poslovanje podjetja še vedno pomembno. Naslednje leto želijo letališče povezati z železniškim omrežjem, kar naj bi pripomoglo k večjemu številu potnikov in lažjemu transportu med letališčem ter železniško postajo v prestolnici.

Gašperšič je dodal, da so v zadnjem mandatu dosegli letalske sporazume s Kitajsko, Združenimi arabskimi emirati in Katarjem, v pogovorih so pa tudi z Egiptom, Japonsko, Novo Zelandijo in Kazahstanom. Ti so pomembni pri povezovanju Slovenije s preostankom sveta.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.