https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomgrad najugodnejši ponudnik za gradnjo viadukta Sejanca

Murska Sobota, 03.04.2018 ob 16:00  

Eno največjih gradbenih podjetij v Sloveniji, pomurski gradbinec Pomgrad, je oddal najugodnejšo ponudbo na DARS-ovem razpisu za gradnjo viadukta Sejanca na prvem odseku trase hitre ceste Ormož-Ptuj.

Hitro cesto, ki bi povezala občine v Spodnjem Podravju, so začeli graditi že pred leti, vendar so se gradbena dela, zaradi propada dveh gradbenih podjetij, ustavila. Na DARS-ov razpis za gradnjo viadukta Sejanca na odseku med Ormožem in Gorišnico so se sicer prijavili trije ponudniki:

- konzorcij podjetij Markomark Nival in Sitorol - ponudba v višini 2,188 milijona evrov,
- konzorcija Euroasfalt in Cestnega podjetja Ptuj - z 2,874 milijona evrov najvišja ponudba,
- pomurski gradbinec Pomgrad - ponudba v vrednosti 2,075 milijona evrov, ki je kot rečeno, najugodnejša izmed vseh treh.

Rok za oddajo ponudb se je iztekel 29. marca.

Gradbena dela bi se lahko začela že maja letos

Strokovna komisija za izvedbo javnega naročila bo sedaj podrobno pregledala in ocenila prejete ponudbe. Šele po pravnomočnosti odločitve o oddaji predmetnega javnega naročila, bodo lahko podpisali pogodbo z izbranim izvajalcem, so povedali na DARS-u. Če bo nadaljnji postopek izbora izvajalca potekal brez zapletov, bi se gradbena dela lahko začela že maja letos, so povedali na Ministrstvu za infrastrukturo.

Nadaljevanje postopkov za izgradnjo hitre ceste v Spodnjem Podravju (Ptuj – Ormož)

Vzporedno z izborom izvajalca za gradnjo viadukta pa se nadaljujejo tudi aktivnosti za umestitev drugega dela trase hitre ceste od Markovcev proti Ptuju, kjer pa zaenkrat lokalne skupnosti in Ministrstvo za okolje zagovarjajo vsak svojo rešitev. Glede predvidene trase se mora namreč izreči Ministrstvo za okolje, pri tem bi lahko bila odločilna prometna in ekonomska študija, ki naj bi bila končana v roku nekaj dni. Prav tako je lahko dejavnik odločitve še pobuda za začetek postopka prevlade javne koristi, ki so jo pripravljalci trase oddali v obravnavo na okoljsko ministrstvo. Pomursko gradbeno podjetje tako nadaljuje niz konkurenčnih ponudb in uspešno izvedenih gradbenih projektov v Sloveniji ter tujini. 

Foto: Arhiv Pomurec in Pomgrad.

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2018 ob 17:58 gost

      bravo polanič samo kje bojo vzeli delavce saj jih postopoma vsi zapuščaju za minimalca delal vsi grejo v avstrijo za 1.700 00€ in vprašajte delavce ki delajo na švedskem na pomgradu za 2.500 00 € bruto neto 1.500.00 v leder fabriku je več jebeš pomgrad

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.04.2018 ob 20:47 tihomir gost

      Če ne bi Pomgrada bilo, bi bili še bole v dreki, ali enin van resno nika ne paše.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.04.2018 ob 21:03 gost

      Delavci nimajo nic od tega. Vse bezi vstran od minimalca.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.04.2018 ob 22:44 gost

      Sam osebno nimam nič proti uspešnosti podjetja. Ampak podjetje je uspešno šele takrat, ko si upa dostojno plačati delavca.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.04.2018 ob 14:07 gost

      točno tako v pomgradu je drugi zidar saj ti mali polanič vse žere denar od dobička saj pa je dobo od države nepovratna sredstva za celo firmo kot panvita pomgrad intd delavci pa delajo za minimalca in preko ramadana perejo.pejnez ssj so ti delavci manj vredni saj delajo za 2.80€na uro intd glejte vse dobro je šlo v avstrijo in kaj so vzeli samo komperante

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.04.2018 ob 18:44 gost

      Zadovolen delavec - dober delavec, ko bodo to prišli gor bo že prepozno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.04.2018 ob 18:45 delavec pomgrad gost

      pomgradovi delavci so nezadovljni z plačo saj jim polanič grozi z odpovedjo čebojo štrakjali domači bežijo iz pomgrada majo zaposlene tujce in komperante osnovna plača v pomgradu je minimalna z malico in potnimi stroškimi znaša 850.000 neto

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.04.2018 ob 19:54 gost

      Med Pongradovimi delavci je tudi nekaj pijančkov

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.