https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Mladi Pomurci na Poljskem krepili svojo pripadnost Evropski uniji

26.04.2018 ob 14:00  

V Poroninu na Poljskem se je med 5. in 13. aprilom odvijala mednarodna mladinska izmenjava "European Integration as a Key to Our Success", ki so se je udeležili tudi udeleženci iz Pomurja (Slovenije). Skupaj s sovrstniki iz Estonije, Poljske, Grčije, Litve so poglabljali svoje znanje o Evropski uniji in krepili pripadnost skupni evropski družbi.


Projekt, financiran v okviru programov Erasmus+, je koordinirala Evropska fundacija za izobraževanje in šport iz Varšave, slovenski partner v projektu pa je bila prekmurska organizacija Zavod Roka. Ključni cilj projekta je bil širiti pripadnost evropski skupnosti in evropskemu državljanstvu, zasledovanje skupnih ciljev s sprejemanjem drugačnost in raznolikost narodnosti in kultur znotraj Evropske unije. Pomembno mesto na projektu je bilo namenjeno tudi spoznavnaju različnih priložnosti, ki jih mladi lahko najdejo znotraj programov Erasmus+.

Projekt je udeležencem omogočil, da so sodelovali s sovrstniki iz različnih evropskih držav, s katerimi so spoznavali, da jih vodijo skupne vrednote. Delavnice, ki so potekale na devetdnevni izmenjavi, so temeljile na principih neformalnega izobraževanja, poudarek pa je bil na tem, da udeleženci sami pripravljajo in izvajajo posamezne aktivnosti. S tem jim je bilo omogočeno razviti določeno stopnjo odgovornosti do zadanih nalog, razvoj kreativnosti in sposobnosti dela v skupinah. Preko različnih metod dela so udeleženci spoznavali, katere metode učenja jim najbolj ustrezajo. Projekt je temeljil tudi na vključevanju udeležencev z manj priložnostmi, vključeni so bili predvsem udeleženci, ki se zaradi geografske oddaljenosti ne morejo vključevati v različne aktivnosti namenjene mladim.

Tekom projekta je bila izvedena tudi video delavnica, na kateri so udeleženci spoznavali, kako posneti filmček tudi če nimaš strokovnega znanja in izkušenj na tem področju.

Enega od nastalih filmčkov si lahko ogledate tukaj:

Vse znanje, ki so ga udeleženci osvojili tekom projekta, bodo lahko uporabili tako v privatnem življenju kot tudi na svoji nadaljnji izobraževalni ali poklicni poti. Novo znanje in veščine so ob koncu projekta strnili v potrdila Youthpass.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.