https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Mladi pripravili slovarček o Evropski uniji

03.04.2018 ob 12:40  

Sedmerica mladih iz Slovenije se te dni pripravlja na odhod na Poljsko, natančneje v Poronin pri Zakopanah, kjer se bodo deležili devetdnevne mladinske izmenjave z naslovom "European Integration as a Key to Our Success". Na izmenjavi bodo s sovrstniki iz Estonije, Poljske, Grčije, Litve poglabljali svoje znanje o Evropski uniji in krepili pripadnost skupni evropski družbi.


Projekt, financiran v okviru programov Erasmus+, koordinira Evropska fundacija za izobraževanje in šport (Europejska fundacja edukacyjno-sportowa) iz Varšave, slovenski partner v projektu je prekmurska organizacija Zavod Roka.

Mladi pa so bili dejavni že pred odhodom na Poljsko. Da bi se dodobra pripravili na samo izmenjavo, so raziskovali področje Evropske unije in v ta namen pripravili »Slovarček Evropske unije«. V njem so združili pojme in termine, ki se pogosto uporabljajo v zvezi z EU, med drugim človekove pravice, Schengensko območje, evro, Evropska komisija in drugo.

Pred odhodom na Poljsko so pripravili tudi aktivnosti, ki jih bo slovenska skupina izvedla na sami izmenjavi, saj so se projektni partnerji strinjali, da bodo mlade aktivirali na ta način, da jim pustijo proste roke pri snovanju tematsko zastavljenih delavnic. Mladi so tudi na tak način krepili svojo samostojnost, kreativnost, delo v skupinahin čut odgovornosti do zadanih nalog, na samem projektu pa bodo pridobili še mnogo novih znanj in veščin, ob tem pa krepili svojo pripadnost skupni Evropi.

Pripravljen slovarček lahko ogledate v priponkah:

Fotogalerija

Komentarji

!Za komentiranje se morate prijaviti

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.