https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V PIŠKu podelili priznanja bralne značke za odrasle

06.06.2018 ob 14:00  

V Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti so že osmič zapored organizirali bralno značko za odrasle. Njen namen je širjenje bralne kulture med odraslimi, prav tako tudi ozaveščanje in vzpodbujanje bralcev, da posežejo po kvalitetnejših knjigah.


Na voljo 35 del

Na voljo je bilo 20 proznih del tujih avtorjev, ki so bila prevedana v Slovenščino, 10 proznih del slovenskih avtorjev in 5 pesniških zbirk. Skupaj je bilo potrebno prebrati 8 del in o vsakem zapisati kratko oceno ali misel.

 

Največ bralcev doslej

Bralno značko je osvojilo 94 bralcev, kar je veliko več kot prejšnja leta in največ doslej. Večina je še vedno žensk. Najbolj priljubljen in najbolje ocenjen je bil roman Nevidna nit , ameriške avtorice Laure Schroff.

Foto: PIŠK

Vsako leto kaj drugačnega

Vsako leto poskušajo organizatorji na seznam del dodati kaj drugačnega. Letos je to bila fantastika, drugo leto pa morda kaj drugega, so sporočili. Še naprej se bodo trudili, da bi bralcem približali čim raznovrstnejše branje. S poezijo, na primer, so uspeli.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2018 ob 22:44 Ges san pravi Goričanec gost

      Čestitam g.Hajdinjaku , ki je pravi knjižni molj v pozitivnem pomenu besede.Bravo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.