https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Kolesarski maraton treh src potekal v čudovitem vremenu

6.6.2018  

V nedeljo, 3. junija, se je odvijal 38. Rekreativni kolesarski maraton tri srca Radenci 2018. Vsako leto ga organizira kolesarska sekcija Športnega društva Radenci. Start in cilj oziroma prizorišče popoldanskega dogajanja je prestavljal prostor pred Lovskim domom v Radencih. Kolesarji so imeli na voljo 75 km traso s 7 vzponi, 54 km traso s 4 vzponi, 28 km traso z 2 vzponoma, za najmlajše je bil organiziran otroški maraton MEHURČKI v dolžini približno 4 km. Pot je potekala po vinorodnih gričih Radgonsko-Kapelskih goric, pomurski ravnici, mimo Cerkvenjaka, Stare Gore in Blaguškega jezera.  


Vsak udeleženec je dobil spominsko majico, brezplačno malico, brezplačno vstopnico na dan prireditve za kopanje v Termah Radenci, brezplačno pijačo ob startu, progi ter po prihodu v cilj. V senci lovskega doma Jež v Radencih so udeleženci maratona in drugi obiskovalci uživali ob glasbi in hrani, otroke je zabaval klovn Toni Makaroni. 

Na ravnici kolesarji niso imeli pomoči vetra, niti jim veter ni otežil tekmovanja. Če je prejšnja leta velikokrat ponagajal dež, so tokrat udeleženci maratona kolesarili v precejšnji vročini. Kondicija je prišla do izraza predvsem pri vzponih. 

Rekreativnega kolesarskega maratona se je udeležilo 302 kolesark in kolesarjev, ki so svoje druženje nadaljevali v prireditvenem prostoru. 

Čeprav so bili na progi tudi avtomobili, so se organizatorji zelo potrudili. 
 
 
Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija