https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Dokležovju obudili spomin na narodnega buditelja Ivana Jeriča

Murska Sobota, 12.06.2018 ob 9:30  

Narodni buditelj in  generalni vikar Ivan Jerič, je bil resnično velik človek, ki je ogromno napravil za Prekmurje. V njegovo čast so se v petek, 8. junija, v Dokležovju začeli Jeričevi dnevi.

Jeričevi dnevi v Dokležovju so edinstveni v našem prostoru, kjer skozi delavnice in prireditve mladi spoznavajo njegovo življenje, delo ter trud in neizmerno ljubezen do svojega rodnega kraja in Prekmurja. V petek se je se je ob 17. 30 v cerkvi sv. Štefana v Doležovju, začela sveta maša za domovino, s položitvijo venca k spomeniku Ivana Jeriča.

Ob 18.00 uri je v Vaškem Domu Dokležovje potekala osrednja prireditev. Slavnosti govornik dr. Stanislav Zver, župnik  Župnije v Bogojini je z obiskovalci prireditve delil svoje spomine na Ivana Jeriča, saj ga je kot njegov ministrant dobro poznal.

Učenci Osnovne šole Beltinci, so pod mentorstvom Jelke Breznik, pripravili zanimiv kulturni program v katerem so prikazali, kakšno je bilo življenje otrok v šoli nekoč.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.06.2018 ob 12:09 VENČEK gost

      Čestitamo organizatorjem in izvajalcem te lepe spominske slovesnosti . Kar se pa tiče obiskanosti s strani krajanov , je pa nadvse porazno ! Domačini nimajo posluha za take stvari , tole niso žabje noči , tole so kulturni dogodki ,ki bi nam morali biti v ponos ne pa v spotiko! Kdor nima kulture nima prihodnosti in tega se mnogi ne zavedajo!?

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.06.2018 ob 16:05 Venč gost

        V času prireditve se je našim krajem približevalo neurje, ki je pustošilo po Dolenjski - zato NE NA PAMET!!! Verjetno si iz bloka, da se za nič ne sekiraš.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.06.2018 ob 12:47 Picajzl gost

      Nekoč (v tistih časih) so sicer poznali cimbale, violino in klarinet, klavirske harmonike in flavte pa seveda ne. Zato mentorici plus za pripravo otrok, minus pa za "šlampavost"!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.