https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Prefrigani Zgrebaš v Pečarovce privabil množico ljubiteljev gledališča

Murska Sobota, 16.06.2018 ob 10:00  

V petek zvečer se je v Pečarovcih začel dvodnevni festival z naslovom Prefrigani Zgrebaš. Festival je tokrat potekal že dvanajstič, na njem so nastopile gledališke skupine iz Pomurja in drugih slovenskih pokrajin.


Na festival je poln šotor obiskovalcev privabilo 10 ljubiteljskih dramskih skupin s skeči ali veseloigrami, ki trajajo do 15 minut. Pod budnim očesom strokovnega ocenjevalca Gorazda Žilavca so igralci vživeto izvajali svoje vloge, ob nastopih je bil izveden tudi spremljevalni program z degustacijami in prikazom ročnega pletenja košar iz šibja.

V petek so nastopile skupine KUD Franjo Sornik Smolnik, DS Močnikovi - KD Rogaševci, KUD Goričko Gornji Petrovci, KUD Stane Sever Ribnica na Pohorju in Društvo upokojencev Janžev vrh. Skupina Veseli sončki OŠ Puconci je nastopala izven tekmovalnega dela, revijalni nastop je izvedlo Društvo gluhih in naglušnih Pomurja.

V drugem dnevu bodo nastopile še skupine Selanski nemaki, Ljubiteljska dramska skupina Mokoš KUD Križevci pri Ljutomeru, LGS Zgrebaši TKŠD Pečarovci, Meštri rejči Selo in folklorna skupina KTD Tešanovci. Slednja je nastopila izven tekmovalnega dela.

 

 

  

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.