https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

UEFA ukinila prepoved prodaje alkohola na tekmah

14.07.2018 ob 6:05  

UEFA - Evropska nogometna zveza oz. njen izvršni odbor je ukinil prepoved prodaje in točenja alkohola na tekmah lige prvakov in evropske lige.


Za ta ukrep so se sicer zavzemali marsikateri navdušenci nad tem športom, med drugim tudi številne skupine navijačev. Vendar to še ne pomeni, da bodo odslej na omenjenih nogometnih tekmah lahko povsod točili alkoholne pijače.

Foto: uefa.com

Kje je na športnih prireditvah prodaja alkoholnih pijač dovoljena?

Prodaja in uživanje alkohola na tekmah bo dovoljena le v tistih državah, kjer je na športnih prireditvah prodaja alkoholnih pijač dovoljena z zakonskimi predpisi. V to skupino spada med drugim Nemčija, medtem je na primer v Angliji in Franciji točenje in prodaja alkoholnih pijač na športnih prireditvah prepovedana.

Kako je s tem v Sloveniji? Pri nas je prodaja alkohola na športnih prireditvah ponovno dovoljena od lanskega leta.

"Nogometni navijači menimo, da so nas dolgo časa obravnavali nepošteno v primerjavi z drugimi športi, kot je denimo ragbi. Ni pa šport tisti, ki povzroči tvoje dobro ali slabo obnašanje," je na to temo povedal Ronan Evain, vodja združenja evropskih nogometnih navijačev, ki združuje navijače iz okoli 40 držav.

    

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.07.2018 ob 13:46 Rile gost

      Pametno,saj na tekmo prideš,da si ispiješ en pir ali sok ,pa malo pokramljaš z prijatlji in pogledaš tekmo(Dobro ali slabo) pol pa greš domov.Tisti kateri se pa želijo napit pa se bodo napili na tekmi ali pa kje drugje.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.