https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Vabljeni na uvodno srečanje projekta Moja ideja, moja prihodnost

24.05.2017 ob 9:00  

V okviru mednarodnega projekta Moja ideja, moja prihodnost: spodbujanje socialnega podjetništva na podeželju, se bo v RIS Dvorec Rakičan odvilo prvo, uvodno srečanje udeležencev. Gre za projekt v okviru programa Erasmus+. Vabijo vse mlade med 18. in 29. letom starosti in ostale zainteresirane.

Uvodni dogodek bo namenjen prvim stikom, spoznavanju, predstavitvi projekta, spoznavanju želja, pričakovanj in ciljev udeležencev. Predstavili in opisali bodo t.i. Živi laboratorij, ki bo tekom projekta namenjen eksperimentiranju in soustvarjanju socialnih inovacij ter bo predstavljal prostor za mlade, primeren skupinskemu delu, sestankom, srečanjem, dogodkom ipd. V okviru Živih laboratorijev bodo organizirani različni neformalni dogodki na temo socialnega podjetništva in razvoja podeželja, ki bodo privlačni za mlade. 

Na mesečnih neformalnih dogodkih bodo mladi uspešni podjetniki in socialni podjetniki mladim predstavili svoja (socialna) podjetja in svojo podjetniško pot. Obenem bodo predstavili spletno stran projekta, v okviru katere sta ustvarjena virtualna prostora virtualni laboratorij in virtualni mentorji, katerih namen je povezovanje mladih, v okviru katerih bodo udeleženci spoznavali stanje in pogoje socialnega podjetništva v drugih državah, stanje in potrebe tujih trgov, …

Na otvoritvenem dogodku bodo predstavili in opisali še plan izvedbe Festivala socialnega podjetništva, ki bo združeval mednarodno konferenco, okroglo mizo ter socialno-podjetniško tržnico ter idejo s planom izvedbe brezplačne mobilne aplikacije. Mobilna aplikacija bo namenjena izobraževanju o socialnem podjetništvu na mednarodni ravni, hkrati pa bo predstavljala vodič za pot od ideje do izdelka. Na ta način si želijo na inovativen in moderen način spodbujati izobraževanje o socialnem podjetništvu in razvijanju podjetniških idej. Poleg aplikacije imajo v načrtu izdelati še priročnik, ki bi prav tako predstavljal vodič za prve korake v svet socialnega podjetništva.

Vse mlade željne novih izzivov vabijo tudi v ekipo, ki bo izdelovala priročnik Moja ideja, moja prihodnost: Prvi koraki v socialno podjetništvo in vsebine za mobilno aplikacijo My idea, my future.

Na voljo bodo tudi mentorji, ki vas bodo usmerjali pri razvoju vaše podjetniške ideje!

Vabljeni!

Ekipa Moja ideja, moja prihodnost

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.