https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Moja ideja, moja prihodnost: Vabljeni na delavnico Swot analiza v socialnem podjetništvu

07.07.2017 ob 9:05  

V okviru Erasmus+ projekta: Moja ideja, moja prihodnost bo v RIS Dvorcu Rakičanpotekala že druga delavnica na temo socialnega podjetništva.


Tokratna tema delavnice bo SWOT analiza socialnega podjetništva v Sloveniji. Preden se namreč podamo na katero koli podjetniško pot, je priporočljivo raziskati trg, priložnosti, kam usmeriti poslovanje, kje so katere prednosti in slabosti, kje lahko izkoristimo priložnosti ter se izognemo nevarnosti. V Sloveniji imamo kar nekaj primerov dobrih praks socialnih podjetij, ki so udeležencem delavnice bila v pomoč pri raziskavi in analiziranju.

Na delavnici bodo udeleženci najprej spoznali kaj je SWOT analiza in zakaj je pomembna za postavitev temeljev na začetku nove podjetniške poti, na kakšne načine lahko opravimo analizo stanja, zberemo informacije in jih pravilno interpretiramo, kako najti ključne potenciale razvoja ipd.

Po teoretičnem delu bodo sodelujoči v timskem duhu raziskovali ter z debatami analizirali stanje socialnih podjetij v Sloveniji, naredili seznam prednosti in slabosti ter potencialnih dodatnih priložnostih pri že obstoječih podjetjih. Na podlagi pridobljenih informacij bo sledila je izdelava SWOT analize socialnega podjetništva v Sloveniji, katera je vključevala prednosti, slabosti, priložnosti ter nevarnosti.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.