https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

E-trgovine v porastu tudi v prihodnje

09.01.2019 ob 17:00  

Danes lahko iz domačega naslanjača naročimo skorajda vse. Nakupovanje preko spleta je postalo trend in s tem narašča tudi vse več podjetij, ki svojim strankam omogočajo nakupovanje preko spleta oziroma imajo e-trgovino. 


Z obiski fizičnih trgovin v zadnjih treh letih raste tudi uporaba drugih, spletnih, prodajnih kanalov. Revizijska in svetovalna družba PricewaterhouseCoopers (PwC) je v raziskavi o potrošniških navadah ugotovila, da 59 odstotkov potrošnikov opravilo vsaj en nakup pri Amazonu ali v katerem izmed kitajskih velikanov JD in TMall (last Alibabe). Opažen je povečan delež globalnih kupcev, ki kupujejo izključno pri Amazonu. 

Častnik Delo poroča o današnjih kupcih, ki so usmerjeni precej globalno in mobilno. Nedavna študija družbe UPS o utripu spletnega nakupovanja za lansko leto to tudi dokazuje. V njej so ugotovili, da kar 71 odstotkov sodelujočih uporabnikov kupovalo pri maloprodajnih trgovcih zunaj svoje domače države, razlog so ugodnejše cene in iskanje točno določenega proizvoda. 

V UPS opozarjajo, da se je treba osredotočiti na nakupovanje preko mobilnih naprav, saj se uporaba pametnih mobitelov za spletne nakupe skokovito narašča. Študija prikazuje, da je 43 odstotkov uporabnikov pametnih mobitelov že kupovalo s pomočjo svoje naprave. McKinsey napoveduje, da naj bi do leta 2030 imelo kar 75 odstotkov svetovne populacije dostop do spleta. To je torej velika priložnost za spletno trgovino.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.