https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Policist, ki je navdušil s svojo objavo

04.07.2018 ob 9:00  

Pred kratkim je na svojem Facebook profilu požel veliko podpore in navdušenja s tem, ko je v policijski uniformi javno opozoril na bizarnosti, s katerimi se srečujejo policisti.  Napisati je namreč moral ovadbo zaradi kraje paštete v vrednosti 35 centov.


"130 milijonov čudežno izgine pa "nikom ništa", noben za nič ne odgovarja, a ti pišeš ovadbo, ker je en ukrado pašteto za 35 centov pa si misliš... Mah glavno, da smo mi na morju..."S temi besadami v teh dneh na spletu navdušuje 31-letni policist, Iztok Kustek iz Ormoža.

 

Foto: Iztok D Kustec, Facebook

Omenjeni policist je kasneje pojasnil, da se takšne stvari pojavljajo pogosto. Če oškodovanec poda predlog za pregon, se oseba ovadi za tatvino po 1. odstavku 204. člena KZ-1 in zadeva gre na sodišče. Tam pa običajno zaradi minimalne škode celotno zadevo zavrnejo

Iztok meni, da je težava predvsem v birokraciji. Za borih 35 centov škode je potrebno spisati kup zadev, pridobiti posnetke in zbrati vsa obvestila. Težava je torej čas, ki se porabi za takšno »nepomembno« stvar.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2018 ob 12:33 gost

      Tam pa običajno zaradi minimalne škode celotno zadevo zavrnejo. To pomeni, da lahko vsak dan grem v trgovino po 1 pašteto in še kaj malega mi nič ne morejo. Navali narode.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2018 ob 13:27 gost

      Pismen pa ravno ni ta policist. Očitno se mu zdi za malo opravljati delo, za katerega je plačan.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.07.2018 ob 13:29 gost

      vsaka čast policistu da je kot uradna oseba povedal resnico o naši gnili birokratski državi od katere tudi on dobi plačo kar je povedal vsi dobro znamo ampak ker smo slovenci malo bolj butasti narod samo kimamo z glavo in trpimo da nas vozijo žejne čez vodo e moji sotrpini še malo pa se bomo pasli na travnikih seveda če ne bojo še tega obdavčili.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2018 ob 16:45 gost

        Što ga telko slika v uniforme, se prave, ka 2 policaja sta plačaniva, ka se med sebof slikata 8 ur in zatau sta na konce meseca plačaniva od države?! IQ je primeren poklice.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.07.2018 ob 13:35 pip gost

      En izmed redkih razumnih policistov, ki ima tudi jajca, da se izpostavi. Neumnost birokratov v Ljubljani, ki pišejo zakone in predpise pa je tudi brezmejna. Velikokrat ljudje, ki v Ljubljani grejejo stolčke in ne vidijo svetlobe dneva, ker se popoldan preselijo iz klimatizirane pisarne v stolpnico in tam gledajo limonade, ki jih poneumljajo; potem pišejo najbolj neživljenjske zakone. Vrli poslanci pa itak tega ne berejo in po naročilu in ukazu dvignejo roke in zakon je sprejet. Vsa pohvala gospodu Iztoku Kustecu, da je opozoril na take neumnosti. Hvala Bogu, da še imamo take dobre in razumne policiste.

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.07.2018 ob 15:16 Trgovec gost

      Kraja je kraja. Tudi jas imam v lasti malo trgovino se pravi sp s katerim preživljam sebe pa svojo družino in če bom moral spregledati vsakega,ki mi je kaj ukradel in sem ga zalotil pri kraji, bom na koncu meseca moral ta manjko poravnati sam. Dobavitelja ne briga če si ti artikel prodal ali so ti ga ukradli.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.07.2018 ob 16:11 bolan gost

      TEMU PAJACU V ŽIVLJENJU RESNIČNO PRIMANJKUJE POZORNOSTI. VERJETNO JE KONČAL KAKŠNO SREDNJO KMETIJSKO ŠOLO IN NAREDIL HITRI TEČAJ ZA PAJACA V MODREM IN ZDAJ BI ON PRI 31 LETIH RAD POVEDAL, TISTO , KAR VE VSAK GOPODARSTVENIK, MINISTER, DOKTORJI,.. DA JE PREVEČ BIROKRACIJE PRISOTNO VSEPOVSOD. TALE PAJAC SE NAJ ZRESNI, KER V NOBENI RESNI FIRMI SE ČLOVEK NE BI MOGEL MED SLUŽBENIM ČASOM FOTOGRAFIRATI ALI DELATI SELFIJE. TUDI NA NJEGOVEM FB PROFILU SO SLIKE , KAKO SEDI MED DELOVNIM ČASOM NA KAVICAH IN SE FOTOGRAFIRA! TAKO BOM POVEDALA, TALE PAJAC PA RES MORE BITI ZELO SAMOVŠEČEN, DA GRE PISAT NEKAJ ZA KAR NI PRISTOJEN, KAR BI ON NAREDIL IN KAR ON ZDAJ NE BI NAREDIL, KER BI IMEL VEČ ČASA ZA KAVICE PO LOKALIH.

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.07.2018 ob 8:28 gost

      DOSTI na tem profilu VAS JE KRETENOV, ki se delate pametne pa seveda ----to niste, ker policistovo RESNICO obračate čisto nekam, kar niti v riti in v vaših butastih glavah nima mesta!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.07.2018 ob 8:43 gost

      Ste vidle kak je zvezane v avtoje?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.07.2018 ob 10:34 Pomurec gost

      Za 35 centov :)) Kolk jaz vem, da če rom ukrade do 30 EUR ni nobene prijave. Torej imajo romi več pravic od običajne raje ??

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.07.2018 ob 11:10 gost

      Trgovec, če si ti trgovec potem sem jaz Doc Holiday. Pa kak si lahko sploh trgovec. ? Da ti dam nasvet. Dvigni ceno artikla, ki ima sedanjo 50, pa artikla ne moreš prodati na ceno 60 EUR, potem pa naredi akcijo, ceno spusti za 40%, do obelodani na mestu pred artiklo, v računalniku pa cene ne menjaj. Prišlo ti bo 5 butastih potrošnikov, ki niti tega opazili ne bodo, našel se bo pa en, ki te bo opozoril na tvoje prevare. Temu pa pač poveš, da nekaj ni v redu z blagajniškim računalnikom. Če nasamariš 5 strank imaš v dobrem 142 paštet, kajti lahko zaslužiš 50 EUR. In potem si naj lačen narod vzame paštete, ti boš na pozitivni nuli.Če pa seveda stranke vztrajajo na 40% popustu, pa boš moral prodati artikel za 36 EUR. Tako delajo veliki trgovci, Špar, Jager, Mercator, samo pri vsakem popustu moraš biti prekleto pozoren. Mene so mislili pri 11 EUR nategnit za 6 eur, pa sem jim zagrozil z inšpekcijo, potem bi mi pa skoraj vso robo hoteli dat zastonj. Pa raje grem v pošteno trgovino in nič ne kupim. Grem si krajšat dolgčas in opazujem trgovke, Če imaš v vozičko nakupljeno robo za 170 EUR, ka boš potem računal, a je mikrovalna za 60 ali za 36 EUR.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.07.2018 ob 20:15 gost

      Če bi bila naša Polcija normalna institucija, bi ta pamentnjakovič danes bil že prijavljen na zavodu za zaposlovanje. Ker pa pač primanjkuje kadra, vzamejo vsak gnoj in ga na hitro oblečejo v uniformo.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.