https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurske mlekarne v roke tujcu slovenskih korenin

12.07.2018 ob 12:00  

Družba RRC avstralskega poslovneža slovenskih korenin Anthonyja Tomažina je odkupila 60,62-odstotni lastniški delež v družbi Pomurske mlekarne. Delavska hranilnica oz. njena odvisna družbe DH-Storitve je za kupca izbrala Anthonyja Tomažina, ki je z družbo RRC v lastništvo mlekarn vstopil v času prisilne poravnave in jo rešil pred stečajem.


V Delavski hranilnici so prepričani, da se je izbrana družba RRC v preteklem obdobju v domačem poslovnem okolju že predstavila kot resen investitor. Družba namreč podpira sprejeto vizijo in aktualne razvojne usmeritve Pomurskih mlekarn.

Zavezali k razvoju mlekarn in zadržitvi obstoječega števila zaposlenih

Družba se je ob nakupu deleža zavezala k razvoju mlekarn ter zagotavljanju nadaljnje rasti in finančne stabilnosti. Zadržal naj bi obstoječe število zaposlenih, načrtuje pa tudi dodatna vlaganja v posodobitev proizvodnje, navaja STA.

RRC namerava v prihodnjih petih letih posodobiti in osvežiti paleto izdelkov za slovenske potrošnike ter še naprej krepiti ugled lastne blagovne znamke.

"Hranilnica, ki je v pretežni lasti sindikatov, je glavno vlogo v Pomurskih mlekarnah prevzela v postopku prisilne poravnave mlekarn. Skupaj z Mlekarsko zadrugo Ptuj je namreč odkupila terjatve od NLB in največjih navadnih upnikov ter nato te terjatve pretvorila v kapital. Pomurske mlekarne so se s tem izognile stečaju in uspešno prestale prisilno poravnavo," poroča STA.

Ostali lastniki Pomurskih mlekarn: Mlekarska zadruga Ptuj ima v lasti 13 odstotkov, 13,63 odstotka je v lasti družbe Kerka-Genetics, 11,24 odstotka pa je v lasti družbe Tyrol.

Postopek prodaje je Delavska hranilnica začela v začetku tega leta, na koncu pa je kot najboljšega ponudnika izbrala družbo RRC, ki je tudi lastnica Žičnic Vogel. Tomažin ima med drugim dva tudi priljubljena lokala v središču Ljubljane.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.07.2018 ob 13:30 Jurij gost

      Se ena prodaja stricov iz ozadja...ki govorijo eno delaji pa drugo...tudi terme Lipa so prodali...saj rabijo denar za sestavljanje vlade...najlazje je prodajati..ne pa resevati nastalo situacijo...

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.07.2018 ob 14:58 jogurt gost

      Jurij ne nakladaj, če ne veš! Odlično se je vse skupaj končalo. Pomurske mlekarne so v pravih rokah in imajo možnost dolgoročnega razvoja.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2018 ob 22:08 gost

      Dolgorocno ne bo nic...drago placat surovino in poceni prodat izdelek ne gre skoz...

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.07.2018 ob 21:51 žnj gost

      Ge se pa SEREC skrijvle, mogoče METANOL zaganja.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.