https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Poglejte, kdo je najbogatejši človek v zgodovini

25.08.2018 ob 9:00  

Ustanovitelj in izvršni direktor spletne trgovine Amazon, Jeff Bezos je postal najbogatejši Zemljan v zgodovini. S svojim premoženjem v vrednosti 106 milijard dolarjev je prehitel Billa Gatesa.


Dosedanji najbogatejši Zemljan je bil ustanovitelj računalniškega velikana Microsoft, Bill Gates a ga je, glede na Bloombergov indeks milijarderjev, prehitel »oče« spletne trgovine Amazon. To mu je sicer prvič uspelo že julija lani, a ga je nato Gates spet prehitel. Najbogatejši pa je bil Bezos novembra lani, ob nakupovalni mrzlici, ko je njegovo premoženje celo preseglo 100 milijard dolarjev.

Večji del njegovega premoženja izvira iz Amazonovih delnic, ki so v njegovi lasti in iz dneva v dan pridobivajo na vrednosti. Samo  v prejšnjem letu, se je njihova vrednost dvignila kar za 56 odstotkov, dviguje pa se tudi v letošnjem letu. Bezos ima delež še v medijskem podjetju Washington post in podjetju Blue Origin.

Foto: flickr.com

Spletno trgovino Amazon je Bezos ustanovil že sredi 90. let prejšnjega stoletja. Takrat je iz svoje garaže začel s spletno prodajo knjig, svojo ponudbo pa je kmalu razširil na velko število različnih izdelkov.

drugi bajno bogati Zemljani

Po poročanju rtvslo.si, je na drugem mestu najbogatejših Zemljanov še naprej Bill Gates (93, 3 milijarde dolarjev). Sledijo pa mu Warren Buffet (87, 3 milijarde dolarjev), Ustanovitelj Facebooka Mark Zukerberg (77,3 milijarde dolarjev), Amancio Ortega ( 76,6 milijarde dolarjev) in Carlos Slim (64 milijarde dolarjev).

 

Foto: Wikimedia Commons

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.08.2018 ob 11:27 bogastvo ni vse gost

      Sramota in gnoj kapitalizma. Delavci so mu pa sužnji. Delajo vsak dan 10 ur in v flaše ščijejo, ker ne smejo zapustiti delovnega mesta. Takšni ljudje nimajo srca, duše, ... Kaj mu hasne bogastvo, če živi kot robot.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.08.2018 ob 12:47 buro gost

      Gost zgoraj , da boš na smrt betežen pa de tvoje zdravljenje koštalo 100 000 EUR šterih neboš mel , te lejko tudi kričiš ka pejnez pa pa bogastvo nej vse . Pejnez je nej vse pomejne pa dosta

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2018 ob 13:34 DEBELI FUKJENEC gost

        Kaj ti živiš v Ameriki, da si moraš zdravljenje plačati??? Ubogi. Bi se ti dobro počutil, če bi do svojega bogastva prišel na račun novodobnega suženjstva delavcev???

        9 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2018 ob 13:47 požrešnost gost

        Bi on kaj slabše živel, če bi imel 10 milijard manj in bi bil do svojih delavcev bolj človeški?

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.08.2018 ob 15:10 buro gost

      Zato pa zbejramo štuplne pa pejneze za zdravljenje male dicej ka živejmo v Amerike gele bumbare. Pa klime nan bauhaus bauta šenkavle ka nedo starce pa betežnike na 33 stopinjaj . Mutibariči eni .

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2018 ob 19:56 DEBELI FUKJENEC gost

        buro - pejneze si v gobec zašopaj pa z njimi v gobcu živi. Kak boš ti težko ta svet zapusto, ko boš moral pejneze tu pustiti. Siromak v glavi, tebi tudi pejnezi ne pomagajo, ker si pameti in človečnosti pač ne moreš kupiti!!! Sam sem imel več kot deset operacij, pa za nobene nisem nič plačal, tak, da ne nabijaj v prazno!!!

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.08.2018 ob 16:28 Branko gost

      Bogataši zelo težko umirajo.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.08.2018 ob 19:50 IKT gost

      Ejj, bedaki, ki se tukaj gor razburjate! POvejte mi, komu od vas je kaj vzel??? Je vzel kaj komu drugemu??? Vsak je dal svoj denar temu človeku povsem prostovoljno. On je samo ponudil svoje storitve, internetno trgovino. Od vsakega, ki kaj kupi v njegovi spletni trgovini pa pač zasluži, kot vska druga trgovina. Nihče nikogar ne sili, da si preko njega kaj naroči. In še nekaj. Mediji napihujejo, koliko ima kdo premoženja. To ni denar, ki bi ga dotični imel v žepu in bi lahko z njim razoplagal. Gre za trenutno vrednost delnic oziroma vrednost podjetja. Količina denarja, ki ga ima je bistveno drugačna. Sigurno pa ni siromak. Med desetimi najvišje kotiranimi so pač normalno IKT podjetja oziroma njihovi lastniki. Če ne bi ljudje dnevno drgnili telefonov, tablic, računalnikov, o teh ljudeh ne bi bilo ne duha. Sami dajamo tem ljudem denar!!!!!!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2018 ob 20:11 DEBELI FUKJENEC gost

        JEBE SE TEBI ZA DELAVCE, KI JIH TAKI BOGATAŠI NEUSMILJENO IZKORIŠČAJO. Vsem tem delavcem so ti bogataši veliko vzeli. A žal se vedno najdejo bedaki - s tabo vred - ki takšno izkoriščanje ( skoraj suženjstvo ) delavcev odobravate. Me zanima, kako bi se ti počutil, če bi vsak dan moral delati 10 ur za minimalno plačo in, ko bi te stisnilo, lulal v steklenico, ker med delovnim časom na wc ne bi smel. Bi še vedno takšne kozlarije pisal???

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.