https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Prva polovica minulega leta usodna za nekdanjo lastnico Mure

Murska Sobota, 31.07.2018 ob 12:52  

Prva polovica leta 2018 je bila usodna za kar nekaj znanih Slovencev, predvsem podjetnikov in odvetnikov ki so si nakopali velike dolgove.



Leta 2017 so slovenska sodišča začela 2.374 osebnih stečajev, kar je 45 odstotkov manj kot leta 2015. Leto 2015 je bilo rekordno po število, saj je bankrotiralo 4.163 fizičnih oseb. V prvem letošnjem polletju so slovenska sodišča začela 1.139 osebnih stečajev, prikazujejo podatki vrhovnega sodišča.

Foto: Finance.si

Prva polovica leta 2018 pa je bila usodna za kar nekaj znanih Slovenskih podjetnikov in odvetnikov, in sicer za ustanovitelja Big Banga Jurija Schollmayera, sina ljubljanskega župana Zorana Jankoviča, za nekdanjo šefico Mure Mojco Lukančič, za nekdanjega šefa Hita in nekdanjega šefa nadzornikov Save Re, za izvršitelja in svetovalca podjetjem v težavah Bojana Vodopivca, za Petra Faleskinija, ki je želel spraviti v stečaj Petrol in za odvetnico Ireno Ferme, katero je v stečaj poslala banka.

Foto: mediaspeed

Stečaj za nekdanjo lastnico Aha Mure Mojco Lukančič

Prejšnji teden je ljubljansko okrožno sodišče začelo osebni stečaj Mojce Lukančič, odvetnice in nekdanje šefinje in lastnice Aha skupine, ki jo je v finančne težave spravil propad tekstilne tovarne Mura. Stečaj Mojce Lukančič se je začel na predlog Hete. Lukančičeva je lastnica tudi blagovnice Midas v središču Ljubljane, poslovnih prostorov v Kapitlju in Modri hiši ter družinske hiše v Trnovem. Premoženje Mojce Lukančič se je že pred osebnim stečajem znašlo na dražbi v izvršilnem postopku, vendar zanimanja za nakup ni bilo zaradi visokih izklicnih cen. ˝Zaradi velikega števila zanimivih nepremičnin je večina bank terjatve do Lukančičeve prodala že pred časom, in sicer skladom, ki se ukvarjajo z upravljanjem terjatev, to so DDM Invest, B2 Kapital, Elements Skladi, Ledava investicije,˝ so zapisali na spletni strani Financ. 

O premoženju Mojce Lukančič pa si lahko preberete tudi tukaj.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2018 ob 13:43 DEBELI FUKJENEC gost

      Uboga. Ji napravimo dobrodelno akcijo? Osebni stečaj so si izmislili za bogataše!

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.07.2018 ob 19:34 gost

      POVEJTE MI ! Kateremu gre slabo , kateri je ubobožal ali je v zaporu !?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2018 ob 19:58 DEBELI FUKJENEC gost

        Kar nekaj jih je bilo v zaporu ali so še v zaporu: Černigoj, Kovačič, Tovšakova, Šrot, Bavčar, Časar, Kordež, ...

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.07.2018 ob 20:02 PATRIJA gost

      Ka so tej vsi pomrli ali pocvokali keri so objavleni.JEBO JIM VSE PO SPISKI LOPOVI.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.07.2018 ob 21:43 gost

      Za elito so vikend zapori ali pogojne kazni in veliko procesnih napak, ter zastaralnih rokov!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2018 ob 9:05 DEBELI FUKJENEC gost

        Ne za elito, za denar!!! Če imaš denar, lahko plačaš najboljše odvetnike, če nimaš denarja lahko pozabiš na dobre odvetnike. DENAR JE SVETA VLADAR!!! Ne posplošuj, ker ni tako kot si zapisal. Dokaz za moj prav so zgoraj omenjen " zaporniki ".

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.