https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policija išče nove sodelavce

Murska Sobota, 13.08.2018 ob 13:00  

Slovenska policija je objavila razpise za več prostih delovnih mest v različnih enotah in na različnih oddelkih policijskih uprav. Razpisala je tudi 10 novih delovnih mest za Letalsko policijsko enoto. Službo pri policiji bo tako dobilo nekaj kriminalistov, še vedno pa iščejo kandidate za pomožne policiste in za nadzornike državne meje.

Policija še vedno išče kandidate za pomožne policiste. Kandidati, ki so svoje vloge poslali do konca aprila 2018, in so uspešno opravili izbirni postopek, se bodo osnovnega usposabljanje udeležili novembra 2018. Tisti kandidati, ki bodo svoje vloge posredovali do konca avgusta 2018, pa bodo imeli usposabljanje spomladi 2019. Razpis bo odprt do konca januarja 2019. Do 15. oktobra 2018, pa imajo odprt razpis za nadzornika državne meje. Kandidate, ki bodo izbrani, čaka polletno usposabljanje za varovanje objektov in schengenske meje. Kandidati, ki bodo usposabljanje uspešno opravili, se bodo lahko zaposlili na območju policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Kranj, Novo Mesto in Koper, in sicer za nedoločen čas. Policija išče tudi kader, ki ga nameravajo zaposliti v centru za tujce, iščejo pa tudi srednjo medicinsko sestro v ambulanti ter nekaj prevajalcev. 

Na Generalni policijski upravi se bodo našla mesta za enega policijskega inšpektorja v sektorju za odnose z javnostmi, enega v sektorju za razvoj aplikacij in enega kriminalističnega inšpektorja-pripravnika. ˝Dva kriminalistična inšpektorja bosta službo dobila na celjski policijski upravi. Eden bo deloval v skupini za kriminaliteto javnega sektorja, drugi v skupini za korupcijo. En kriminalist pa bo okrepil oddelek za gospodarsko kriminaliteto na Policijski upravi Koper. Na ljubljanski policijski upravi iščejo dva upravnika, eden bo službo dobil na Policijski postaji Ljubljana Šiška, eden pa na policijski postaji Domžale. V Mariboru bodo zaposlili dva kandidata, ki bosta okrepila njihov oddelek za informatiko in telekomunikacije. Na policijskih postajah Trebnje in Brežice pa medtem iščejo administratorja, je še razvidno iz objavljenih razpisov,˝ so zapisali na STA. 

Policija bo v Letalski policijski enoti okrepila oddelek pilotov in tehnično osebje. 13. avgusta 2018, pa so objavili razpis za pet delovnih mest samostojnega policijskega inšpektorata v oddelku pilotov. Čas za prijavo je 10 dni. 5 prostih mest pa je razpisanih tudi za letalsko-tehnični oddelek, na katerega se lahko prijavijo v 8 dneh. 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.08.2018 ob 14:06 pišta gost

      V kratkem bo verjetno še razpis za tri nove policiste na območju Kranja. Pogoj bo, da ne smejo v marici prevažati mladoletnic in z njimi popivati.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.08.2018 ob 9:04 gost

      Že tak jih je preveč,te pa delajo bedarije,ka majo dosti časa.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.