https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Naslednjih pet let bo neobičajno vroče

22.08.2018 ob 12:00  

Zaradi poletnega vročinskega vala je leto 2018 še posebej vroče. Po navedbah študije, objavljeni v reviji Nature Communications 14. avgusta, bo zelo vroče tudi naslednjih nekaj let.

Študija, ki jo vodi Florian Sévellec iz Univerze v Brestu je pripeljala do ugotovitve, da bodo leta 2018-2022 bolj vroča, kot je bilo sprva predvidevano glede na trenutno globalno segrevanje.

Globalno segrevanje, ki ga povzročajo emisije toplogrednih plinov, ni linearno. Na začetku 21. stoletja se je segrevanje zaustavilo, nova metoda za napovedovanje povprečnih temperatur pa napoveduje, da bo naslednjih nekaj let bolj vročih kot pričakovano.

Sistem, ki so ga razvili raziskovalci na Nacionalnem centru znanstvene raziskave v Franciji (CNRS), na Univerzi v Southamptonu in na Nizozemskem meteorološkem inštitutu (Royal Netherlands Meteorological Institute), predvideva, da bodo povprečne temperature zraka v letih 2018-2022 neobičajno visoke, tudi zaradi nizke verjetnosti »izredno hladnih dogodkov«. Pričakovane so tudi višje temperature morja. Zaradi večje verjetnosti izredno visokih temperatur pa bo ob določenih pogojih povečana tudi verjetnost za nastajanje tropskih neviht (orkani, tajfuni).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2018 ob 12:15 77 gost

      Krivi so vsi politiki sveta.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2018 ob 15:55 1968 gost

      Očitno nano tehnologija že deluje, da se kontrolirajo vremenske razmere.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2018 ob 16:28 pia pia gost

      Krivih je 8 miljard ljudi, in se še povečuje prebivalstvo! Samo Indija, ki ima že miljardo dvesto miljonov, in Kitajska skupaj, onesnažita več kot polovico svetovnega ozračja! Da o plastiki iz tretjega sveta sploh ne govorim, vse samo mečejo v reke in potoke, kot v Bosni, sploh ni nobenih zakonov glede razvrščanja in recikliranja, jebe se njim, glavno da imajo po 15 otrok.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.08.2018 ob 16:44 čondraš gost

      Haha, saj letos je tudi bilo nenavadno vroče, tu pa tam pač :) . Kakšne nategancije s tem vremenom in z vremenskimi spremembami . Vremenske spremembe so naraven proces , letos ali milijone let nazaj . Za vsakim strašenjems e skriva profit nekoga...avtomobilska elektro industrija, proizvajalci sončnih kolektorjev, toplotnih črpalk, novi davki, višje cene energentov, privatizacija vode, izgovori za množične nezakonite migracije iz Azije in Afrike ( beri kot poceni delovna sila liberalnih social kapitalistov ) .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.