https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Prekmurec med kandidati za guvernerja Banke Slovenije

21.08.2018 ob 15:00  

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je prejel pet kandidatur za guvernerja Banke Slovenije. Med njimi je tudi Prekmurec Benjamin Jošar.


Poleg prvega moža Triglav Skladov Benjamina Jošarja, rojenega v Murski Soboti, so kandidaturo vložili viceguverner Marko Bošnjak in Primož Dolenc, nekdanja članica sveta Banke Slovenije Mejra Festić in nekdanji slovenski član Evropskega računskega sodišča Milan M. Cvikl.

Foto: triglav.eu

Pahor je kandidature za guvernerja začel zbirati konec aprila, potem ko je svoj mandat predčasno končal Boštjan Jazbec. Evropska komisija ga je namreč sredi februarja predlagala za člana odbora in direktorja v enotnem odboru za reševanje, centralnem organu za reševanje bank v okviru bančne unije, nato pa sta njegovo imenovanje potrdila še pristojni odbor v Evropskem parlamentu in Svet EU, navaja STA.

V predvidenem roku, ki se je iztekel v ponedeljek, je bilo oddanih pet predlogov kandidatur. Med njimi najdemo Prekmurca, predsednika uprave Triglav Skladov Benjamina Jošarja.

Foto: finance.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2018 ob 15:11 Rdeča zvezda gost

      Fastićeva!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2018 ob 6:52 gost

      Še pa ne mašejtar,vSloveniji.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2018 ob 8:06 545 gost

      Ja zdaj pa te bo .

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.08.2018 ob 8:21 bridki gost

      Najboukši kandidat ka je naš.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.08.2018 ob 12:08 grinta gost

      Doktor Miloševič je tüdi Prekmurec znjim se tudi lahko pohvalimo kako rad služi postransko

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.08.2018 ob 16:09 gost

      lejku je na banki pizda materina, če niso sposobni nadzirati tok denarja.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.